Ръжено-пшеничен хляб с ленено семе
Източник: Канал 3

Ръжено-пшеничен хляб с ленено семе

Ръжено-пшеничен хляб с ленено семе

18 Април 2019 г.
до 95 минути

1/2 кг брашно

1 кубче прясна мая

2 яйца

300 мл вода

2 щипки захар

1/2 с.л. сол

4 с.л. олио

краве масло за намазване

Маята се разтваря в 100 мл топла вода, поръсва се със захар и 2 лъжици брашно и оставя да шупне за 15 минути.
Счупват се яйцата, в купа с брашно, смесваме с шупналата мая. 
Полива се с олио, продължаваме да разбъркваме. налива се 200 мл топла вода и се посолява.
Разбъркваме до получаване на гъста каша. Покриваме и изчакваме да втаса.
В предварително намаслен сач изсипваме черпак от кашата. Печем от двете страни до зачервяване.
Намазваме катмите докато са още топли с краве масло. Консумират се със сирене, сладко или друга плънка по желание.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Агнеси

19 Май 2019 г.
до 90 минути

Баница с локум

17 Май 2019 г.
до 80 минути

Панирани картофени сиренца

16 Май 2019 г.
до 35 минути

Мусака с гъби

15 Май 2019 г.
до 75 минути

Тракийски милинки

14 Май 2019 г.
до 60 мин

Кекс с локум

13 Май 2019 г.
до 90 минути