Пълнена тиква с месо
Източник: Канал 3

Пълнена тиква с месо

Пълнена тиква с месо

13 Февруари 2020 г.
до 155 минути
1 тиква (около кило и половина)
300 г свинско месо (шарено)
1 голяма глава лук
1 стрък праз лук
8 гъби
1 морков
сол и черен пипер на вкус
1 чаша бяло вино
5 с. л. олио 
Месото се нарязва на малки кубчета. Слага се в тиган с горещо олио и се запържва за три минути, докато побелее.
Лукът се реже на полумесеци, а празът - на колелца.
Слагат се в тигана, пържат се за минута и се добавят нарязани на едро моркови и гъби.
Пържат се още 2 минути на умерен огън и се посоляват.
Подправят се със смлян черен пипер.
Налива са вино и се оставя да се изпари. 
Тиквата се почиства от семките и жилите, и се пълни с приготвената плънка.
Напълва се плътно догоре. 
Капакът на тиквата се слага завит с фолио, за да не почернее.
Тиквата се слага в тава и се налива една чаша вода. 
Пече се около 2 часа на 200 градуса в предварително затоплена фурна.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Мусака с гъби

08 Април 2020 г.
до 85 минути

Джолан с кисело зеле по Баждарски

07 Април 2020 г.
до 220 минути

Подлучено пиле с лимон на фурна

06 Април 2020 г.
до 105 минути

Пияно свинско с картофено пюре

05 Април 2020 г.
до 55 минути

Рошавото Кате

04 Април 2020 г.
до 150 минути

Кюфтета по трънски

03 Април 2020 г.
до 30 минути