Постни сърми с гъби
Източник: Канал 3

Постни сърми с гъби

Постни сърми с гъби

02 Октомври 2018 г.
до 90 минути

15-20 листа от кисело зеле 

1/2 с. л. чубрица 

1 с. л. соев сос 

1 с. л. червен пипер 

1 к. ч. олио 

1 ч. ч. ориз 

100 мл зелева чорба 

1 морков 

1 глава лук 

250 гр. стерилизирани печурки 

черен пипер и сол на вкус  

 

Лукът се нарязва на дребно. Морковите се настъргват на ренде и заедно с лука се запържват в тенджера с предварително загрятото олио.

След минута се слага измит ориз. Пържи се за минута да стане стъклен.

Посолява се и полива със соев сос. Поръсва се с черен пипер и чубрица.

Добавят се нарязани на лентички гъби и 200 мл гореща вода. Всичко се разбърква добре. Задушава се около 5 минути докато се поеме водата от ориза.

С готовата  плънка се завиват сарми. Дъното на гювеч се слагат  зелеви листа и върху тях се нареждат сармите.

Поръсват се с червен пипер, слага се дафинов лист, заливат се със зелевата чорба, 100-200 мл вода и 5 с.л. олио. Затискат се с чиния и гювечът се затваря.

Слага се в студена фурна и се загрява до 180 ℃. Пече се за 1 час.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Коктейл от скариди

12 Декември 2018 г.
до 10 мин

Мусака в гювече

11 Декември 2018 г.
до 55 мин.

Лаврак в сол

05 Декември 2018 г.
до 60 мин

Никулденски шаран

27 Ноември 2018 г.
до 90 мин