Източник: Канал 3

Мусака с макарони

12 Януари 2018 г.
до 85 минути
1 пакет макарони (400 г)
750 г кайма - смес
2 глави кромид лук
1 буркан консервирани домати (400-500 г)
5 с. л. олио
2 ч. л. сол
2 ч. л. червен пипер
1 с. л. сушен магданоз
 
За заливката:
30 г краве масло
2 с. л. пшенично брашно
2 яйца
250 мл прясно мляко
1/4 ч. л. сол
150 г кашкавал за поръсване
Макароните се варят в подсолена вода за 5 минути, след което се отцеждат.
В сгорещена мазнина се запържва нарязан на ситно лук. След 1 минута се добавят пасирани домати, посолява се и кипва.
Подправя се с магданоз. Добавя се каймата и хубаво се разбърква. Оттегля се от котлона.
В голяма тава се слагат макароните и каймата, и се разбъркват.
Пекат се в предварително затоплена фунна на 180 градуса  за 20 минути.
Приготвя се заливката. Запържва се за 30 секунди кравето масло.
Поръсва се с брашно.
Пържи се за половин минута. Залива се с прясното мляко. Разбърква се непрекъснато и оставя да заври.
Отстранява се от котлона и се слагат последователно двете яйца. Разбъркват се енергично и посоляват с 1/2 ч. л. сол.
Върху запечената мусака се нанася заливката и се поръсва с настърган кашкавал.
Пече се още 15-20 минути на 180 градуса.
След като се изпече мусаката се изчакват около 10 минути, за да се нареже по-лесно.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Постни сърми с гъби

02 Октомври 2018 г.
до 90 минути

Милинково руло с шунка и кашкавал

27 Септември 2018 г.
до 1 час

Шоколадова торта

07 Септември 2018 г.
до 50 минути

Палачинкова торта

24 Август 2018 г.
до 45 минути

Спагети с песто от сушени домати

22 Август 2018 г.
до 35 минути