Източник: Канал 3

Мусака с макарони

12 Януари 2018 г.
до 85 минути
1 пакет макарони (400 г)
750 г кайма - смес
2 глави кромид лук
1 буркан консервирани домати (400-500 г)
5 с. л. олио
2 ч. л. сол
2 ч. л. червен пипер
1 с. л. сушен магданоз
 
За заливката:
30 г краве масло
2 с. л. пшенично брашно
2 яйца
250 мл прясно мляко
1/4 ч. л. сол
150 г кашкавал за поръсване
Макароните се варят в подсолена вода за 5 минути, след което се отцеждат.
В сгорещена мазнина се запържва нарязан на ситно лук. След 1 минута се добавят пасирани домати, посолява се и кипва.
Подправя се с магданоз. Добавя се каймата и хубаво се разбърква. Оттегля се от котлона.
В голяма тава се слагат макароните и каймата, и се разбъркват.
Пекат се в предварително затоплена фунна на 180 градуса  за 20 минути.
Приготвя се заливката. Запържва се за 30 секунди кравето масло.
Поръсва се с брашно.
Пържи се за половин минута. Залива се с прясното мляко. Разбърква се непрекъснато и оставя да заври.
Отстранява се от котлона и се слагат последователно двете яйца. Разбъркват се енергично и посоляват с 1/2 ч. л. сол.
Върху запечената мусака се нанася заливката и се поръсва с настърган кашкавал.
Пече се още 15-20 минути на 180 градуса.
След като се изпече мусаката се изчакват около 10 минути, за да се нареже по-лесно.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Русенска гозба

13 Юли 2018 г.
до 25 минути

Слънчева топеница

12 Юли 2018 г.
до 35 минути

Лимонов кекс

11 Юли 2018 г.
до 50 минути

Бисквитена торта

06 Юли 2018 г.
до 385 минути

Черешови брауни

05 Юли 2018 г.
до 85 минути