Панирани картофени сиренца
Източник: Канал 3

Панирани картофени сиренца

Панирани картофени сиренца

16 Май 2019 г.
до 35 минути

200 г сирене

1/2 ч.л. босилек

1/4 ч.л. чесън на прах

2 с.л.  ситно смлени орехи

2 яйца

1 чаша брашно за паниране

1 чаша сухо картофено пюре за паниране

олио за пържене

 

Сиренето се нарязва на 5-6 еднакви парчета.

Ядките се мелят на фино и смесват с босилек и чесън.

Яйцата се разбиват в купа.

Всяко сирене се намокря добре с вода и овалва в ореховите ядки, като внимателно се притиска.

Овалва се след това в брашно, разбити яйца и картофено пюре.

Загрява се олио до 170 ℃ и сиренцата се пържат по една-две минути от всяка страна.

Изважда се върху салфетка за кратко и сервират.

 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пъстърва с ориз

22 Август 2019 г.
до 60 минути

Патладжан с кайма по китайски

21 Август 2019 г.
до 40 мин.

Пържоли в сос от пачи крак

20 Август 2019 г.
до 50 мин

Патладжан със зелен къри сос

19 Август 2019 г.
до 40 мин

Кашкавал на фурна

16 Август 2019 г.
до 60

Макарони на фурна

15 Август 2019 г.
до 40 мин