Бирено джоланче
Източник: Канал 3

Бирено джоланче

Бирено джоланче

12 Февруари 2018 г.
до 125 минути
500 гр. свински джолан без кожа и кост
1 ч. л. сушен магданоз
1 ч. л. сол
5 с. л. олио
1-2 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
300 мл бира
1 с. л. доматено пюре
250 мл телешки бульон
1 ч. л. сос Уорчестър
1 дафинов лист
1/2 ч. л. кафе
25 гр. масло
смлян черен пипер на вкус
Джоланът се нарязва на малки хапки и посолява.
Подправя се със сушен магданоз и смлян черен пипер.
Полива се с 2 с. л. олио, разбърква се добре и е желателно да се остави да престои една нощ.
Маринованият джолан се слага в силно загрято олио да се запържи до златисто за 5 минути.
Изважда се с решетъчна лъжица.
Лукът се реже на полумесеци, а морковът - на дебели колелца.
Чесънът се нарязва на дребно и заедно с лук и моркови се слагат да се запържат за минута в тигана с олиото. 
Слага се кафето и се наливат бира и бульон.
Запърженото месо се слага в тигана, заедно с доматено пюре и дафинов лист.
Задушава се 45 минути на тих огън под капак.
Маслото се оставя на стайна температура да омекне и се смесва с 2 ч. л. брашно.
Когато месото е готово се подправя със сос Уорчестър.
Сгъстява се с маслото. Оставя се да къкри минута-две и е готово за сервиране.
 
 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Рошавото Кате

22 Май 2018 г.
до 150 минути

Пиле на лютика

21 Май 2018 г.
до 90 минути

Шарени кюфтета

16 Май 2018 г.
до 50 минути

Рогчета със сирене

16 Май 2018 г.
до 135 минути

Овчарски тутманик

15 Май 2018 г.
до 65 минути