Бирено джоланче
Източник: Канал 3

Бирено джоланче

Бирено джоланче

12 Февруари 2018 г.
до 125 минути
500 гр. свински джолан без кожа и кост
1 ч. л. сушен магданоз
1 ч. л. сол
5 с. л. олио
1-2 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
300 мл бира
1 с. л. доматено пюре
250 мл телешки бульон
1 ч. л. сос Уорчестър
1 дафинов лист
1/2 ч. л. кафе
25 гр. масло
смлян черен пипер на вкус
Джоланът се нарязва на малки хапки и посолява.
Подправя се със сушен магданоз и смлян черен пипер.
Полива се с 2 с. л. олио, разбърква се добре и е желателно да се остави да престои една нощ.
Маринованият джолан се слага в силно загрято олио да се запържи до златисто за 5 минути.
Изважда се с решетъчна лъжица.
Лукът се реже на полумесеци, а морковът - на дебели колелца.
Чесънът се нарязва на дребно и заедно с лук и моркови се слагат да се запържат за минута в тигана с олиото. 
Слага се кафето и се наливат бира и бульон.
Запърженото месо се слага в тигана, заедно с доматено пюре и дафинов лист.
Задушава се 45 минути на тих огън под капак.
Маслото се оставя на стайна температура да омекне и се смесва с 2 ч. л. брашно.
Когато месото е готово се подправя със сос Уорчестър.
Сгъстява се с маслото. Оставя се да къкри минута-две и е готово за сервиране.
 
 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Баварски крем с ягоди

15 Август 2018 г.
до 6 часа и 50 минути

Фрикасе от гъби с яйца

13 Август 2018 г.
до 55 минути

Зелени цървулки

10 Август 2018 г.
до 40 мин

Салата с круши и синьо сирене

08 Август 2018 г.
до 50 минути

Пълнени патладжани

08 Август 2018 г.
до 125 минути