Пълнени чушки с боб
Източник: Канал 3

Пълнени чушки с боб

Пълнени чушки с боб

14 Февруари 2018 г.
до 60 минути
10 червени сухи чушки
1 глава лук
1 стрък праз лук
400 гр. сварен фасул
1 ч. л. сушен джоджен
1/2 ч. л. сушена чубрица
2 ч. л. червен пипер
1  к. ч. смлени сурови орехи
3 с. л. брашно за овалване
8 с. л. олио
1 ч. л. сол
Чушките се накисват в хладка вода за половин час, докато омекнат.
Празът и лукът се нарязват на ситно.
В тиган се загряват 6 с. л. олио и за минута зеленчуците се запържват.
Наливат се 4 с. л. вода и продуктите се задушават за 3 мин., докато омекнат.
Подправят се с джоджен, чубрица и червен пипер.
Посоляват се и се смесват със сварения фасул.
Чушките се пълнят със сместа.
Отворът на всяка чушка се слага в брашно. Редят се в намаслена тава. 
Поливат се с олио и се поръсват с няколко щипки сол.
Слагат се да се изпекат за 20 минути в предварително  затоплена до 180 градуса фурна.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Тартар от сьомга

20 Август 2018 г.
до 20 минути

Баварски крем с ягоди

15 Август 2018 г.
до 6 часа и 50 минути

Фрикасе от гъби с яйца

13 Август 2018 г.
до 55 минути

Зелени цървулки

10 Август 2018 г.
до 40 мин

Салата с круши и синьо сирене

08 Август 2018 г.
до 50 минути

Пълнени патладжани

08 Август 2018 г.
до 125 минути