Пълнени чушки с боб
Източник: Канал 3

Пълнени чушки с боб

Пълнени чушки с боб

14 Февруари 2018 г.
до 60 минути
10 червени сухи чушки
1 глава лук
1 стрък праз лук
400 гр. сварен фасул
1 ч. л. сушен джоджен
1/2 ч. л. сушена чубрица
2 ч. л. червен пипер
1  к. ч. смлени сурови орехи
3 с. л. брашно за овалване
8 с. л. олио
1 ч. л. сол
Чушките се накисват в хладка вода за половин час, докато омекнат.
Празът и лукът се нарязват на ситно.
В тиган се загряват 6 с. л. олио и за минута зеленчуците се запържват.
Наливат се 4 с. л. вода и продуктите се задушават за 3 мин., докато омекнат.
Подправят се с джоджен, чубрица и червен пипер.
Посоляват се и се смесват със сварения фасул.
Чушките се пълнят със сместа.
Отворът на всяка чушка се слага в брашно. Редят се в намаслена тава. 
Поливат се с олио и се поръсват с няколко щипки сол.
Слагат се да се изпекат за 20 минути в предварително  затоплена до 180 градуса фурна.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пълнени сушени чушки с ориз

20 Февруари 2018 г.
до 75 минути

Самоковско погаче

20 Февруари 2018 г.
до 65 минути

Тефтели по руски

19 Февруари 2018 г.
до 75 минути

Кале

19 Февруари 2018 г.
до 60 минути

Боб с кокал по еленски

16 Февруари 2018 г.
до 175 минути

Мачкани картофи

16 Февруари 2018 г.
до 55 минути