Манастирска леща от Света гора
Източник: Канал 3

Манастирска леща от Света гора

Манастирска леща от Света гора

09 Март 2018 г.
до 65 минути
250 гр. леща 
1 глава лук 
1 морков
1 зрънце карамфил 
2 скилидки чесън 
4 с. л. зехтин 
250 гр. буркан стерилизирани домати 
2 щипки  канела 
1 с.л.  лимонов сок 
1/2 ч. л. захар 
1 ч. л. риган 
1 ч. л. червен пипер 
50 гр. маслини 
 
Лещата се почиства и измива.
Лукът и морковът се нарязват на дребно и заедно с лещата се слагат в тенджера.
Добавя се карамфил и цели скилидки чесън. Заливат се с 1.5 л студена вода.
Налива се зехтин и се кипва.
Вари се 30 минути на слаб огън.
Тогава се посолява, добавят се домати, канела и червен пипер. 
Подправя се със риган, и се слагат маслини, както и захар. Подкиселява се с лимонов сок. След 5-10 минути варене лещата е готова.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Кюфтета с бял сос

18 Юни 2018 г.
до 90 минути

Огретен от карфиол

15 Юни 2018 г.
до 60 минути

Ягодови мъфини

12 Юни 2018 г.
до 65 минути