Манастирска леща от Света гора
Източник: Канал 3

Манастирска леща от Света гора

Манастирска леща от Света гора

09 Март 2018 г.
до 65 минути
250 гр. леща 
1 глава лук 
1 морков
1 зрънце карамфил 
2 скилидки чесън 
4 с. л. зехтин 
250 гр. буркан стерилизирани домати 
2 щипки  канела 
1 с.л.  лимонов сок 
1/2 ч. л. захар 
1 ч. л. риган 
1 ч. л. червен пипер 
50 гр. маслини 
 
Лещата се почиства и измива.
Лукът и морковът се нарязват на дребно и заедно с лещата се слагат в тенджера.
Добавя се карамфил и цели скилидки чесън. Заливат се с 1.5 л студена вода.
Налива се зехтин и се кипва.
Вари се 30 минути на слаб огън.
Тогава се посолява, добавят се домати, канела и червен пипер. 
Подправя се със риган, и се слагат маслини, както и захар. Подкиселява се с лимонов сок. След 5-10 минути варене лещата е готова.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Моальо с бял шоколад

20 Март 2019 г.
до 30 мин.

Троянски лучник

19 Март 2019 г.
до 1ч. 20мин

Бобени кюфтета

18 Март 2019 г.
до 20 мин.

Морска паеля

15 Март 2019 г.
до 60 мин

Кекс с локум

14 Март 2019 г.
до 90 минути