Източник: Канал 3

Торта "Смърфиета"

14 Март 2018 г.
до 401 минути
75 гр. корнфлейкс
120 гр. шоколад
250 мл сметана
250 гр. кисело мляко
200 гр. крема сирене
50 гр. пудра захар
1 пакет желатин
5 с. л. студена вода
половин бурканче сладко от боровинки (200 гр.)
Шоколадът се разтопява и се размесва с едросмлян корнфлейкс.
 
Докато е още топла, сместа се разпределя в тава с размер 20 см за торта.
 
Оставя се да изстине.
 
В купа се разбива сметана, докато стане пухкава, добавят се захар и крема сирене, разбива се за минута на средни обороти и се слага киселото мляко.
 
Разбива се за кратко. Желатинът се накисва в студена вода. 
След като набъбне, за около 5 мин се слага върху купа с топла вода и оставя да се стопи.
 
Желатинът се маха от котлона и се изчаква за 2 минути да се намали температурата му.
 
Тогава се слага в сместа с кисело мляко и сметана, и се разбърква.
 
Кремът се нанася върху блата. Прибира се покрит с фолио в хладилник за 6 часа.
 
След като тортата се стегне, се изважда, разтопява се сладко от боровинки и се нанася върху нея.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Огретен от карфиол

15 Юни 2018 г.
до 60 минути

Ягодови мъфини

12 Юни 2018 г.
до 65 минути

Млечна салата от тиквички

06 Юни 2018 г.
до 35 минути

Кашкавалки

06 Юни 2018 г.
до 35 минути