Източник: Канал 3

Торта "Смърфиета"

14 Март 2018 г.
до 401 минути
75 гр. корнфлейкс
120 гр. шоколад
250 мл сметана
250 гр. кисело мляко
200 гр. крема сирене
50 гр. пудра захар
1 пакет желатин
5 с. л. студена вода
половин бурканче сладко от боровинки (200 гр.)
Шоколадът се разтопява и се размесва с едросмлян корнфлейкс.
 
Докато е още топла, сместа се разпределя в тава с размер 20 см за торта.
 
Оставя се да изстине.
 
В купа се разбива сметана, докато стане пухкава, добавят се захар и крема сирене, разбива се за минута на средни обороти и се слага киселото мляко.
 
Разбива се за кратко. Желатинът се накисва в студена вода. 
След като набъбне, за около 5 мин се слага върху купа с топла вода и оставя да се стопи.
 
Желатинът се маха от котлона и се изчаква за 2 минути да се намали температурата му.
 
Тогава се слага в сместа с кисело мляко и сметана, и се разбърква.
 
Кремът се нанася върху блата. Прибира се покрит с фолио в хладилник за 6 часа.
 
След като тортата се стегне, се изважда, разтопява се сладко от боровинки и се нанася върху нея.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Шоколадова торта

07 Септември 2018 г.
до 50 минути

Палачинкова торта

24 Август 2018 г.
до 45 минути

Спагети с песто от сушени домати

22 Август 2018 г.
до 35 минути

Тартар от сьомга

20 Август 2018 г.
до 20 минути

Баварски крем с ягоди

15 Август 2018 г.
до 6 часа и 50 минути

Фрикасе от гъби с яйца

13 Август 2018 г.
до 55 минути