Гъби с ориз
Източник: Канал 3

Гъби с ориз

Гъби с ориз

18 Март 2020 г.
до 105 минути

250 гр. кръгъл ориз

1 глава кромид лук

1 к.ч.олио

500 гр. пресни печурки

1 ч.л. сол

смлян черен пипер на вкус

1 дафинов лист

200 гр. стерилизирани домати

 

Оризът се измива добре и се залива с половин литър студена вода. Оставя се да престои за 20 минути.

Нарязва се лукът на дребно.

В тенджера е налива олио и загрява. Слага се лукът и запържва за минута на умерен огън.

Печурките се почистват и нарязват на филии.

Слагат се при лука и се задушават по капак на умерен огън за 10 минути. Тогава ястието се посолява, подправя с черен пипер и дафинов лист. Слагат се и домати нарязани на дребно.

Всичко се задушава за 2-3 минути.

Накиснатият ориз се отцежда от водата, изплаква се и слага в тенджерата.

Сместа се слага в тава за печене и се залива с 650 мл гореща вода.

Пече се в предварително затоплена фурна на 160 ℃ за 30-40 минути.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Мусака с гъби

08 Април 2020 г.
до 85 минути

Джолан с кисело зеле по Баждарски

07 Април 2020 г.
до 220 минути

Подлучено пиле с лимон на фурна

06 Април 2020 г.
до 105 минути

Пияно свинско с картофено пюре

05 Април 2020 г.
до 55 минути

Рошавото Кате

04 Април 2020 г.
до 150 минути

Кюфтета по трънски

03 Април 2020 г.
до 30 минути