Дроб сарма
Източник: Канал 3

Дроб сарма

Дроб сарма

26 Април 2019 г.
до 90 минути
1 комплект агнешки дреболии (1 кг)
1 дафинов лист
200 гр. ориз (1 пълна ч. ч.)
1 глава лук
200 гр. домати от консерва
2 стръка пресен джоджен - 1 ч. л. сушен
4 с. л. олио
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
 
За заливката:
4 с. л. кисело мляко
2 яйца
5-6 стръка пресен джоджен (1 ч. л. сушен)
Агнешките дреболии се слагат в тенджера със студена вода.
Посоляват се с 1 ч. л. сол, добавят се дафинов лист и черен пипер, и след като кипне водата, дреболиите се варят 20-30 минути.
Изваждат се и нарязват на дребно.
Лукът се нарязва на дребно и запържва за минута в загрято олио.
Оризът се измива добре и се слага при лука.
Пържи се за минута. Добавят се доматите, скълцани на дребно.
Задушават се за минута и сместа се слага в тава, заедно с дреболиите.
Подправя се с дребно нарязан джоджен и се залива с 600 мл от бульона, в който са варени дреболиите.
Запича се на 180 градуса в предварително затоплена фурна, докато оризът поеме бульона.
Прави се заливка като се смесват яйца с кисело мляко и дребно нарязан джоджен.
Сипва се върху запечената дроб сърма и се запича за 20 минути.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пълнени чушки с кускус

23 Май 2019 г.
до 90 минути

Спанак с ориз и коприва

22 Май 2019 г.
до 55 минути

Вит тутманик със сирене

21 Май 2019 г.
до 60 мин

Агнеси

19 Май 2019 г.
до 90 минути

Баница с локум

17 Май 2019 г.
до 80 минути