Дроб сарма
Източник: Канал 3

Дроб сарма

Дроб сарма

26 Април 2019 г.
до 90 минути
1 комплект агнешки дреболии (1 кг)
1 дафинов лист
200 гр. ориз (1 пълна ч. ч.)
1 глава лук
200 гр. домати от консерва
2 стръка пресен джоджен - 1 ч. л. сушен
4 с. л. олио
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
 
За заливката:
4 с. л. кисело мляко
2 яйца
5-6 стръка пресен джоджен (1 ч. л. сушен)
Агнешките дреболии се слагат в тенджера със студена вода.
Посоляват се с 1 ч. л. сол, добавят се дафинов лист и черен пипер, и след като кипне водата, дреболиите се варят 20-30 минути.
Изваждат се и нарязват на дребно.
Лукът се нарязва на дребно и запържва за минута в загрято олио.
Оризът се измива добре и се слага при лука.
Пържи се за минута. Добавят се доматите, скълцани на дребно.
Задушават се за минута и сместа се слага в тава, заедно с дреболиите.
Подправя се с дребно нарязан джоджен и се залива с 600 мл от бульона, в който са варени дреболиите.
Запича се на 180 градуса в предварително затоплена фурна, докато оризът поеме бульона.
Прави се заливка като се смесват яйца с кисело мляко и дребно нарязан джоджен.
Сипва се върху запечената дроб сърма и се запича за 20 минути.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пъстърва с ориз

22 Август 2019 г.
до 60 минути

Патладжан с кайма по китайски

21 Август 2019 г.
до 40 мин.

Пържоли в сос от пачи крак

20 Август 2019 г.
до 50 мин

Патладжан със зелен къри сос

19 Август 2019 г.
до 40 мин

Кашкавал на фурна

16 Август 2019 г.
до 60

Макарони на фурна

15 Август 2019 г.
до 40 мин