Крем карамел
Източник: Канал 3

Крем карамел

Крем карамел

23 Март 2020 г.
до 115 минути

Прясно мляко- 450 мл

яйца - 4 броя

11/4 ч.ч. захар - 150 гр.

1 пак. ванилия на прах

 

За карамелизиране:

1 ч.ч. захар (120-130 гр.)

В тиган се слага захарта за карамелизиране. След като задими, внимателно се разбърква и се намалява силата на котлона на по-ниска степен.

Изчаква се, докато се получи светъл карамел. 

Формичките за печене се слагат в загрята фурна, за да се стоплят, в тях се разпределя горещия карамел

 

В купа се разбиват за кратко яйца със захар.

Постепенно се налива студено прясно мляко. Слага се ванилия и отново се разбърква за кратко.

Сместа се налива в огнеупорните купички, след като се уверим, че карамелът е изстинал.

Купичките се поставят в тава и се налива ледено студена вода, колкото да ги покрие до половината.

Кремът се слага в предварително затоплена фурна и пече на водна баня при температура от 140 градуса за 80 мин., като на всеки 30 мин. се слагат по 4-5 кубчета лед.

За да не стане кремът на шупли, е важно на следим водата да не завира.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Мусака с гъби

08 Април 2020 г.
до 85 минути

Джолан с кисело зеле по Баждарски

07 Април 2020 г.
до 220 минути

Подлучено пиле с лимон на фурна

06 Април 2020 г.
до 105 минути

Пияно свинско с картофено пюре

05 Април 2020 г.
до 55 минути

Рошавото Кате

04 Април 2020 г.
до 150 минути

Кюфтета по трънски

03 Април 2020 г.
до 30 минути