Лазаня с кайма
Източник: Канал 3

Лазаня с кайма

Лазаня с кайма

17 Март 2020 г.
до 105 минути

1 глава кромид лук

1 морков

2 скилидки чесън

1 стрък целина

500 гр. кайма

1 в.ч. червено вино - 150 мл

1 кубче телешки бульон

1 кг домати от консерва

1 ч.л. риган

5 с.л. олио

1 пакет сухи кори за лазаня - 15 бр

400 гр.  кашкавал 

 

За сос "Бешамел"

50 гр. краве масло

2 с.л. брашно

половин литър прясно мляко

1/2 ч.л. сол

4-5 щипки смляно индийско орехче

Лукът и морковите се нарязват на дребно. В тиган се загрява олио и за минута се запържват зеленчуците.

Нарязват се на ситно чесън и целина, и се добавят в тигана. Посоляват се.

Добавя се кайма и се пържи на силен огън, докато стане на трохи.

Залива се с червено вино, 200 мл гореща вода и кубче бульон. Оставя се да ври 10 минути.

Подправя се с риган.

Приготвя се бял сос, като се запържват масло и брашно за половин минута.

Налива се прясно мляко, разбърква се и се оставя да заври. Подправя се с индийско орехче и посолява. 

На дъното на правоъгълна тава се нанася тънък слой от сос белия сос.

Поставя се ред от корите за лазаня и се нанася 1/4 от соса с кайма.

Подрежда се втори ред кори, поливат се с един черпак бял сос, кайма, и се реди половината нарязан на тънки филии кашкавал.

Покрива се с трети ред кори, следвани от сос бешамел,  кайма и се слага последния ред от корите, залива се останалата кайма и се покрива със останалия кашкавал 

Лазанята се пече за около 30-40 минути във фурна, загрята на 180 градуса.

Когато се извади от фурната се изчаква около 15 мин преди нарязване на парчета.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Мусака с гъби

08 Април 2020 г.
до 85 минути

Джолан с кисело зеле по Баждарски

07 Април 2020 г.
до 220 минути

Подлучено пиле с лимон на фурна

06 Април 2020 г.
до 105 минути

Пияно свинско с картофено пюре

05 Април 2020 г.
до 55 минути

Рошавото Кате

04 Април 2020 г.
до 150 минути

Кюфтета по трънски

03 Април 2020 г.
до 30 минути