Баница с пресен лук и кайма
Източник: Канал 3

Баница с пресен лук и кайма

Баница с пресен лук и кайма

12 Април 2018 г.
до 70 минути

10 стръка пресен лук

400 гр. кайма

5 с.л. олио

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. сол 

1 пакет точени кори - 400 гр. 

2 яйца

50 гр. краве масло

 

Лукът се нарязва на едро, загрява се олио и лукът се пържи за минута.

Добавя се кайма, пържи се на силен огън, докато стане на трохи и побелее. Посолява се и подправя с червен пипер и чубрица.

Разтопява се масло. Корите се развиват на плота.

Яйцата се разбиват в купичка в 1 ч.л. студена вода.

Всяка кора се намазва с разбито яйце. Полива се с малко масло. В основата се слага по дължина 3 лъжици от плънката.

Навива се на руло и след това на охлюв.

Слага се в намаслена тава. Така се навиват и останалите кори и слагат в тавата.

Намазват се добре с разбито яйце и баницата се пече на 180 ℃ в предварително затоплена фурна за 25 минути.

След изваждане се покрива с кърпа и оставя за 15 минути да престои и омекне.

 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Шоколадова торта

07 Септември 2018 г.
до 50 минути

Палачинкова торта

24 Август 2018 г.
до 45 минути

Спагети с песто от сушени домати

22 Август 2018 г.
до 35 минути

Тартар от сьомга

20 Август 2018 г.
до 20 минути

Баварски крем с ягоди

15 Август 2018 г.
до 6 часа и 50 минути

Фрикасе от гъби с яйца

13 Август 2018 г.
до 55 минути