Баница с пресен лук и кайма
Източник: Канал 3

Баница с пресен лук и кайма

Баница с пресен лук и кайма

12 Април 2018 г.
до 70 минути

10 стръка пресен лук

400 гр. кайма

5 с.л. олио

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. сол 

1 пакет точени кори - 400 гр. 

2 яйца

50 гр. краве масло

 

Лукът се нарязва на едро, загрява се олио и лукът се пържи за минута.

Добавя се кайма, пържи се на силен огън, докато стане на трохи и побелее. Посолява се и подправя с червен пипер и чубрица.

Разтопява се масло. Корите се развиват на плота.

Яйцата се разбиват в купичка в 1 ч.л. студена вода.

Всяка кора се намазва с разбито яйце. Полива се с малко масло. В основата се слага по дължина 3 лъжици от плънката.

Навива се на руло и след това на охлюв.

Слага се в намаслена тава. Така се навиват и останалите кори и слагат в тавата.

Намазват се добре с разбито яйце и баницата се пече на 180 ℃ в предварително затоплена фурна за 25 минути.

След изваждане се покрива с кърпа и оставя за 15 минути да престои и омекне.

 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Коктейл от скариди

12 Декември 2018 г.
до 10 мин

Мусака в гювече

11 Декември 2018 г.
до 55 мин.

Лаврак в сол

05 Декември 2018 г.
до 60 мин

Никулденски шаран

27 Ноември 2018 г.
до 90 мин

Копривена франзелка

05 Ноември 2018 г.
до 60 мин