Баница с пресен лук и кайма
Източник: Канал 3

Баница с пресен лук и кайма

Баница с пресен лук и кайма

12 Април 2018 г.
до 70 минути

10 стръка пресен лук

400 гр. кайма

5 с.л. олио

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. сол 

1 пакет точени кори - 400 гр. 

2 яйца

50 гр. краве масло

 

Лукът се нарязва на едро, загрява се олио и лукът се пържи за минута.

Добавя се кайма, пържи се на силен огън, докато стане на трохи и побелее. Посолява се и подправя с червен пипер и чубрица.

Разтопява се масло. Корите се развиват на плота.

Яйцата се разбиват в купичка в 1 ч.л. студена вода.

Всяка кора се намазва с разбито яйце. Полива се с малко масло. В основата се слага по дължина 3 лъжици от плънката.

Навива се на руло и след това на охлюв.

Слага се в намаслена тава. Така се навиват и останалите кори и слагат в тавата.

Намазват се добре с разбито яйце и баницата се пече на 180 ℃ в предварително затоплена фурна за 25 минути.

След изваждане се покрива с кърпа и оставя за 15 минути да престои и омекне.

 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Баварски крем с ягоди

16 Юли 2018 г.
до 6 часа и 50 минути

Русенска гозба

13 Юли 2018 г.
до 25 минути

Слънчева топеница

12 Юли 2018 г.
до 35 минути

Лимонов кекс

11 Юли 2018 г.
до 50 минути

Бисквитена торта

06 Юли 2018 г.
до 385 минути

Черешови брауни

05 Юли 2018 г.
до 85 минути