Катми по родопски
Източник: Канал 3

Катми по родопски

Катми по родопски

12 Април 2018 г.
до 35 минути

2 яйца

3/4 ч.ч. брашно - 100 гр.

300 гр. кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.л. лимонов сок

краве масло за намазване

 

Содата се залива с лимонов сок и разбърква. 

Яйцата се счупват в купа и разбиват с тел.

Добавя се киселото мляко и хубаво се размесва.

Слага се брашно и продължава разбъркването, докато се смесят добре всички продукти.

В намаслен сач се слага от сместа и пекат катми по 2-3 минути от всяка страна.

Намазват се горещи с масло и поднасят със сладко или сирене.

 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Рошавото Кате

22 Май 2018 г.
до 150 минути

Пиле на лютика

21 Май 2018 г.
до 90 минути

Шарени кюфтета

16 Май 2018 г.
до 50 минути

Рогчета със сирене

16 Май 2018 г.
до 135 минути

Овчарски тутманик

15 Май 2018 г.
до 65 минути