Катми по родопски
Източник: Канал 3

Катми по родопски

Катми по родопски

12 Април 2018 г.
до 35 минути

2 яйца

3/4 ч.ч. брашно - 100 гр.

300 гр. кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.л. лимонов сок

краве масло за намазване

 

Содата се залива с лимонов сок и разбърква. 

Яйцата се счупват в купа и разбиват с тел.

Добавя се киселото мляко и хубаво се размесва.

Слага се брашно и продължава разбъркването, докато се смесят добре всички продукти.

В намаслен сач се слага от сместа и пекат катми по 2-3 минути от всяка страна.

Намазват се горещи с масло и поднасят със сладко или сирене.

 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Зелени цървулки

20 Януари 2019 г.
до 40 мин

Рошавото Кате

13 Януари 2019 г.
до 150 минути

Аджика с тиквички

09 Януари 2019 г.
до 45 минути

Шарени кюфтета

04 Януари 2019 г.
до 50 минути

Пай от тиква с бисквити

24 Декември 2018 г.
до 80 мин.

Баница с праз

19 Декември 2018 г.
до 60 мин.