Гулаш от
Източник: Канал 3

Гулаш от "Кухнята на Звездев"

Гулаш

18 Октомври 2018 г.
до 40 мин.

600 г телешки бут

3-4 бр стерилизирани домати

 4 картофа /500 г/

2 зелени пресни чушки

2 моркова

1 глави кромид лук

1 резен глава от целина

6 стръка магданоз

30 г свинска мас

1/2 ч.л. смлян кимион

2-3 ч.л. червен пипер

1-2 ч.л. сол

Нарязва се месото на кубчета с дебелина 1-2 см и се посолява а лукът се реже на ситно.

В тенджера под налягане се загрява  свинска мас, тенджерата се маха от котлона и мазнината се поръсва с червен пипер, след 10-1 5 секунди се слага месото, залива се с 250 мл вряла вода, посолява се и тенджерата се затваря, след като налагането се повиши, се вари 20 минути.

Чушките се режат на кубчета, катко и картофите а моркова на колелца. Всички зеленчуците се слагат в тенджерата при задушеното месо, добавя се кимион, и тенджерата се затваря, след като налягането се повиши варенето е 10 минути.

В края гулаша се поръсва със ситно нарязан магданоз.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пасирана леща от Измир

18 Юни 2019 г.
до 80 минути

Блини

17 Юни 2019 г.
до 65 минути

Крем брюле с тиква

14 Юни 2019 г.
до 20 мин

Катък мезе

13 Юни 2019 г.
до 20 минути

Толумбички

12 Юни 2019 г.
до 30 мин

Пиле с грах и ориз

11 Юни 2019 г.
до 120 минути