Гулаш от
Източник: Канал 3

Гулаш от "Кухнята на Звездев"

Гулаш

18 Октомври 2018 г.
до 40 мин.

600 г телешки бут

3-4 бр стерилизирани домати

 4 картофа /500 г/

2 зелени пресни чушки

2 моркова

1 глави кромид лук

1 резен глава от целина

6 стръка магданоз

30 г свинска мас

1/2 ч.л. смлян кимион

2-3 ч.л. червен пипер

1-2 ч.л. сол

Нарязва се месото на кубчета с дебелина 1-2 см и се посолява а лукът се реже на ситно.

В тенджера под налягане се загрява  свинска мас, тенджерата се маха от котлона и мазнината се поръсва с червен пипер, след 10-1 5 секунди се слага месото, залива се с 250 мл вряла вода, посолява се и тенджерата се затваря, след като налагането се повиши, се вари 20 минути.

Чушките се режат на кубчета, катко и картофите а моркова на колелца. Всички зеленчуците се слагат в тенджерата при задушеното месо, добавя се кимион, и тенджерата се затваря, след като налягането се повиши варенето е 10 минути.

В края гулаша се поръсва със ситно нарязан магданоз.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Моальо с бял шоколад

20 Март 2019 г.
до 30 мин.

Троянски лучник

19 Март 2019 г.
до 1ч. 20мин

Бобени кюфтета

18 Март 2019 г.
до 20 мин.

Морска паеля

15 Март 2019 г.
до 60 мин

Кекс с локум

14 Март 2019 г.
до 90 минути