България се прощава със Стефан Данаилов (СНИМКИ)

Източник: Канал 3

Днес от 11 ч. в Народния театър "Иван Вазов" България се прости с големия и обичан български актьор Стефан Данаилов. Канал 3 излъчи на живо поклонението пред големия българин. 
 
В продължение на четири часа хиляди отдадоха почит на легендарния актьор. Колеги, приятели, близки и почитатели на актьора и на човека Стефан Данаилов споделиха пред Ивелина Кунчева свои чувства и спомени, свързани с него.
 
 
Цар Симеон Сакскобургготски, президентът Румен Радев, предшественикът му Георги Първанов, кметът на София Йорданка Фандъкова, лидерът на БСП Корнелия Нинова бяха само някои от политиците на опашката, опасала фонтана пред Народния театър в Градската градина.
 
"Той обичаше всички и всички го обичаха. Беше слънце с чувство за хумор, талантлив, красив, прекрасен, добър човек", каза певицата Йорданка Христова, голяма цесекарка, като Стефан Данаилов. "Така че той може само да бъде човек, който да дава пример на сини и червени, както се опитват да ни разделят. Ние всички сме хора, всеки може да има слабост и пристрастие, но Стефан, независимо че по наследство е от БСП, той никога не се е държал партийно с никого, което му прави чест. Много се радвам, че го познавам, още преди да стане популярен, в началото на връзката му с Мария", заяви Христова. Той не иска да тъгуваме за него", добави още тя.
 
"Ламбо беше достоен и искрен, остави жалони в киното и театъра", сподели актьорът Славчо Пеев. "Човек, който е над дребни неща, дреболиите не го интересуваха", заяви Пеев. 
 
Стефан Данаилов беше еталон за човещина и доброта.Това каза актьорът Башар Рахал пред журналисти за Стефан Данаилов.

"Имаше два вида хора - Стефан Данаилов и останалите", заяви Рахал, цитиран от "Фокус". Той посочи, че се чувства късметлия, че се е докоснал до него. "Дано тази доброта, която носеше, да може да се предава нататък. Той променяше хората, събуждаше добротата в тях, да я предават към останалия свят", посочи актьорът.
 
Стефан Данаилов беше изключително благородна и ценена личност. Това каза актьорът Христо Мутафчиев пред "Фокус". "Таран, който проправи пътя в българското кино на едно цяло поколение български актьори", каза още Мутафчиев.
 
"Искам да запомня Стефан Данаилов усмихнат, чаровен, човечен и добър, какъвто си беше", каза актьорът Владимир Пенев. "Не мога да си представя, че вече го няма. Затова ще го пазя и помня", заяви Пенев. "Бог да го прости, светла му памет".
 
"По-харизматичен човек от Стефан Данаилов не съм познавал", каза министърът на културата Боил Банов, цитиран от "Фокус". "Той притежаваше рядкото качество освен таланта на сцената и на екрана, да бъде такъв и в живота. Липсата е страхотна. За всички хора и е огромна тъга. Невероятен човек, толкова позитивен, толкова интуитивен, толкова положителен във всички моменти от живота си", заяви режисьорът. 
 
Стефан Данаилов почина на 76-годишна възраст на 27 ноември в 00:15 часа след продължително и тежко боледуване.
 
 
Учениците във Варна и Ямболско тръгват на училище - отменят грипната ваканция
08:39 | 21 Януари 2020 г.

Учениците в Карнобат излизат в 3-дневна грипна вак...

08:39 | 21 Януари 2020 г.
От днес учениците в община Карнобат са в грипна ваканция. Кметът Георги Димитров е издал заповед, че от вторник до четвъртък (включително...
08:31 | 21 Януари 2020 г.

Запорираха всички сметки на община Чепеларе

08:31 | 21 Януари 2020 г.
Запор на всички банкови сметки на община Чепеларе e наложен от частен съдебен изпълнител. Общото дължимо по три изпълнителни дела е над 8...
Администрацията в Перник с работно време до 14 часа
08:25 | 21 Януари 2020 г.

Общинският съвет в Перник се събира на извънредно ...

08:25 | 21 Януари 2020 г.
Спасителният план за Перник събира на извънредно заседание местния Общински съвет, предаде БНР. Сесията ще започне в 17 часа. Тя беше нас...
Хулиган мести пътни знаци из Велико Търновско, вкарва хора в капана на шосета в ремонт
08:10 | 21 Януари 2020 г.

Въвежда се временна организация на движението в Со...

08:10 | 21 Януари 2020 г.
Въвежда се временна организация на движението в София за изграждане на уличен водопровод по ул. "Иван Кралича" в кв. "Бенк...
08:05 | 21 Януари 2020 г.

НЗОК ще плаща онколекарствата по сегашния ред, док...

08:05 | 21 Януари 2020 г.
Здравната каса ще продължи да плаща за онколекарства по сегашния ред, до промяна в закона.Това стана ясно след края на заседание на Надзо...
Издирват две мними гадателки, вършеещи из Хасково! Побаяли над парите на жена, след което те изчезнали
07:55 | 21 Януари 2020 г.

Баба изгоря със злато за разваляне на магия

07:55 | 21 Януари 2020 г.
75-годишна жена от димитровградското с. Крепост изгоря по все повече набиращата скорост сред измамниците схема „разваляне на черна ...

гледай на живо

21.01.2020
 • в момента
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Пулс
 • 09:45
  Телемаркет