Първанов към БСП преди втория тур: Споразумение му е майката!

АБВ подкрепя отнемането на депутатския имунитет, Сидеров да бъде респектиран, призова лидерът на партията

Георги Първанов
Източник: Канал 3

Георги Първанов

Още по темата

Георги Първанов за пореден път протегна ръка към БСП и други леви партии с предложение за взаимна подкрепа между двата тура, но след подписване на споразумение на национално ниво.

"Между двата тура за пореден път - четвърти или пети, АБВ подава отворената си ръка към левите сили в България, не само към позитано. Готови сме да водим разговори между двата тура с леви земеделци, социалдемократи, партии от центъра", обяви на следизборната пресконференция лидерът на АБВ. Той уточни, че партията му дори има готово проектоспоразумение с партиите, които пожелаят. Той посочи, че и на първия тур двете партии са се разбрали по места, но предстои много сериозен втори тур, където, ако АБВ и БСП не се разберат, "ще изгорят" много леви кметове.

"Споразумение му е майката!",

категоричен е Първанов и отсега изрази готовност да подкрепи кмета на БСП във Враца Николай Иванов.

"Те искат да изхарчат кметовете на Сливен и на Ловеч, това ли искат? Няма да излезем от управлението заради кефа на този или онзи!",

отвърна на закачките на Миков Първанов и цитира виц за влака за Сталин и Брежнев - БСП си стоели в централата и чакали влака сам да върви напред.

От АБВ ще искат касиране на изборите в Генерал Тошево, изпратили са и всички сигнали за нарушения в прокуратурата и МВР, каза Румен Петков. Според него правителството и общините са отговорни за голяма част от процеса по организацията на вота, така че да не си измиват ръцете с ЦИК. И от АБВ изредиха куп нарушения, особено в столицата и безобразията в зала "Арена Армеец".  Петков предупреди, както и по-рано пред Канал 3, че на другите избори няма да имаме членове на секционни комисии, ако не се вземат мерки за онова, което наблюдаваме в спортната зала.

Първанов пък се възмути от явлението "изборни бежанци".

По думите му на някои места регистрираните "изборни бежанци" са повече от половината от местното население. Корпоративният, купеният вот си останал и на тези избори, обобщи Първанов. Той не пожела да коментира политическото бъдеще на Георги Кадиев, но окачестви, че неговото представяне в столицата заедно с коалиция "Сердика" е било относително добро. имахме по-високи очаквания, но реалностите са такива.

Първанов коментира още, че местните избори не са предпоставка за стабилността на управляващата коалиция. Гаранция би била добрата работа на правителството и качествените, работещи закони, които приема мнозинството.

АБВ подкрепя инициативата на ГЕРБ за промяна в основния закон относно депутатския имунитет и неговото отнемане за извършеи престъпления.

"Сидеров трябва да бъде респектиран с цялата строгост на закона. Малко му беше това, което му се случи снощи", каза още лидерът на АБВ.

Той е категоричен, че когато става дума за престъпления спрямо обществения ред, то тогава за какъв имунитет става дума, попита риторично президентът.

"Народното събрание трябва да има волята да се разправи с подобни тъмни субекти, които хвърлят тъмна сянка върху парламентаризма", отсече Първанов.

"Искам да поздравя органите на реда, че се държаха мъжки, запазиха самообладание и да ги окуража да действат по-строго по отношение на такива субекти", каза Първанов по повод скандала с Волен Сидеров.

АБВ ще подкрепи референдума в пленарната зала, обяви още Първанов.

23:06 | 20 Септември 2018 г.

Полицията издирва 18-годишно момиче в Димитроврад....

23:06 | 20 Септември 2018 г.
РУ Димитровград издирва Силвия Петрова Петрова на 18 г., от Димитровград. Момичето е обявено за общодържавно издирване с те...
Измама! Строителна фирма заряза ремонт на физкултурен салон в училище в Стара Загора (Снимки)
22:35 | 20 Септември 2018 г.

Училище остана с недовършен ремонт, фирмата се отт...

22:35 | 20 Септември 2018 г.
Езиковата гимназия в Пловдив започна новата учебна година с недовършени ремонти. Фирмата, която е извършвала санирането и другите де...
Любо Ганев
22:22 | 20 Септември 2018 г.

Ганев пред Канал 3: Имаме шанс да се класираме на ...

22:22 | 20 Септември 2018 г.
Легендата на световния волейбол и вицепрезидент на Българска федерация Любо Ганев бе специален гост в предаването "Спорт в обектива&...
Костадин Ангелов
22:00 | 20 Септември 2018 г.

Лаптопа пред Канал 3: Левски ще има големи проблем...

22:00 | 20 Септември 2018 г.
Треньорът на Витоша Бистрица Костадин Ангелов даде специално интервю в предаването "Спорт в обектива" по Канал 3, в което комен...
Главният секретар за убийството на Елена: Има пропуск в работата на един служител
21:15 | 20 Септември 2018 г.

Младен Маринов отсече: Мога да бъда полезен и на т...

21:15 | 20 Септември 2018 г.
Не съм се разколебал, увереността ми идва от това, че знам с какви колеги работя. Смятам, че мога да бъда полезен и на този пост. Тов...
Отваряйте крановете! Пускат парното в София
20:41 | 20 Септември 2018 г.

Обявиха къде и с колко поскъпват парното и топлата...

20:41 | 20 Септември 2018 г.
Парното и топлата вода в София ще поскъпнат с 8% от 1 октомври. Това предвиждат разчетите на Комисията за енергийно и водно регулиране (К...

гледай на живо

21.09.2018
 • в момента
  Повторения
 • 06:15
  Денят на живо
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини