Редакции в шок: Получиха книга от Брендо

Наркобаронът разпрати произведението си до медиите, не е ясно, дали не е менте

Днес с куриерска пратка в редакции на водещите български медии беше получена книга с автор Евелин Банев и заглавие „Съзирам душата на България”.

Слухът, че Брендо пише книга, се появи в края на януари, когато в някои медии излезе информация, че той е изчезнал в чужбина. Тогава негови близки обясниха, че той не е избягал, а се е усамотил, за да пише книга за живота.

Още не е ясно, дали някой не си прави шега, позвизавайки се под името на наркобарона.

„Имал съм и други тежки периоди в живота си, но времето в затвора не може да бъде сравнено с нито един от тях. Когато човек загуби свободата си, разбира, че тя е една от най-големите ценности", пише Брендо. "През този период отхвърлих отчаянието, опровергах озлоблението, прецених за излишно да споделя дори че не съм извършил нищо нередно. Вместо това избрах да напиша своето послание към тези, които искат да променят живота си и да се чувстват освободени, удовлетворени и щастливи. Тази книга се роди в затвора, защото любовта към живота не може да бъде лишена от свобода”

Към книгата има и пояснително писмо от издателите: 

„Г-н Банев има сериозни аргументи да се безпокои за личната си безопасност и по тази причина не се появява където и да било, както и не желае местонахождението му да бъде известно”

В съобщението се казва още, че Брендо не желае да става медийна звезда и да дава интервюта и също така ще се концетрира върху написването на втора книга.

„Съзирам душата на България” представлява сборник от алегорични разкази с главен герой Максим - бивш затворник, който изживява душевен катарзис и преосмисля живота си. Главите имат заглавия като „Падението” „Страхът”, „Смъртта”, „Логиката”, „Волята”, „Състраданието”, ”Свободата” и пр.

Книгата е 188 страници, а коричната цена е 15 лв.

Евелин Банев - Брендо е подсъдим у нас за пране на 21,8 млн. лв. от наркотрафик. На първа инстанция бе осъден на 7 години и половина, а роднините му получиха условни присъди.

Впоследствие апелативните съдии отмениха присъдата и оправдаха и четиримата. Бе му наложена най-леката мярка за неотклонение „подписка” и забрана да напуска страната. Сега делото е висящо пред Върховния касационен съд.

Докато процесът се точеше по инстанциите, Брендо беше задържан при акция „Кокаинови крале” по подозрение, че е бил част от международната банда за наркотрафик, доставяла по 30 т. кокаин годишно в Италия. Там той бе осъден на 20 години затвор на две съдебни инстанции.

Даниел Младенов
22:33 | 20 Март 2019 г.

Звезда на Етър: Не вярвам Левски да ме поиска отно...

22:33 | 20 Март 2019 г.
Звездата на Етър Даниел Младенов разкри в специално интервю за Канал 3, че отборът му може да се пребори бараж за Лига Европа. Бившият иг...
Радован Караджич в съда
22:05 | 20 Март 2019 г.

Караджич: Това няма нищо общо с правосъдието

22:05 | 20 Март 2019 г.
Това няма нищо общо с правосъдието“, това е първата реакция на Радован Караджич, който беше осъден на доживотен затвор за...
21:18 | 20 Март 2019 г.

Разследват баща в Пловдив, правил разголени снимки...

21:18 | 20 Март 2019 г.
Пловдивчанин е карал дъщерите си, които са на 6 и 7 г., да се събличат чисто голи, за да ги фотографира. Самият той също се снимал в непр...
20:59 | 20 Март 2019 г.

ЕНП отне членските права на ФИДЕС

20:59 | 20 Март 2019 г.
Европейската народна партия (ЕНП) суспендира унгарската партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан. Отнемането на членските права на...
Марияна Николова
20:49 | 20 Март 2019 г.

Марияна Николова и сръбският ѝ колега обсъдиха зад...

20:49 | 20 Март 2019 г.
Трябва да работим за надграждане на икономическото сътрудничество и да ускорим усилията за инвестиции в двете страни. Това заяви заместни...
Красимир Каракачанов
20:12 | 20 Март 2019 г.

Каракачанов: Коалицията "Обединени патриоти" трябв...

20:12 | 20 Март 2019 г.
За тези 15 години ситуацията в света и предизвикателствата пред НАТО и пред българските въоръжените сили се промениха и повишиха, коменти...

гледай на живо

21.03.2019
 • в момента
  Повторения
 • 06:15
  "Всичко коз" – политическо токшоу
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини