Редакции в шок: Получиха книга от Брендо

Наркобаронът разпрати произведението си до медиите, не е ясно, дали не е менте

Днес с куриерска пратка в редакции на водещите български медии беше получена книга с автор Евелин Банев и заглавие „Съзирам душата на България”.

Слухът, че Брендо пише книга, се появи в края на януари, когато в някои медии излезе информация, че той е изчезнал в чужбина. Тогава негови близки обясниха, че той не е избягал, а се е усамотил, за да пише книга за живота.

Още не е ясно, дали някой не си прави шега, позвизавайки се под името на наркобарона.

„Имал съм и други тежки периоди в живота си, но времето в затвора не може да бъде сравнено с нито един от тях. Когато човек загуби свободата си, разбира, че тя е една от най-големите ценности", пише Брендо. "През този период отхвърлих отчаянието, опровергах озлоблението, прецених за излишно да споделя дори че не съм извършил нищо нередно. Вместо това избрах да напиша своето послание към тези, които искат да променят живота си и да се чувстват освободени, удовлетворени и щастливи. Тази книга се роди в затвора, защото любовта към живота не може да бъде лишена от свобода”

Към книгата има и пояснително писмо от издателите: 

„Г-н Банев има сериозни аргументи да се безпокои за личната си безопасност и по тази причина не се появява където и да било, както и не желае местонахождението му да бъде известно”

В съобщението се казва още, че Брендо не желае да става медийна звезда и да дава интервюта и също така ще се концетрира върху написването на втора книга.

„Съзирам душата на България” представлява сборник от алегорични разкази с главен герой Максим - бивш затворник, който изживява душевен катарзис и преосмисля живота си. Главите имат заглавия като „Падението” „Страхът”, „Смъртта”, „Логиката”, „Волята”, „Състраданието”, ”Свободата” и пр.

Книгата е 188 страници, а коричната цена е 15 лв.

Евелин Банев - Брендо е подсъдим у нас за пране на 21,8 млн. лв. от наркотрафик. На първа инстанция бе осъден на 7 години и половина, а роднините му получиха условни присъди.

Впоследствие апелативните съдии отмениха присъдата и оправдаха и четиримата. Бе му наложена най-леката мярка за неотклонение „подписка” и забрана да напуска страната. Сега делото е висящо пред Върховния касационен съд.

Докато процесът се точеше по инстанциите, Брендо беше задържан при акция „Кокаинови крале” по подозрение, че е бил част от международната банда за наркотрафик, доставяла по 30 т. кокаин годишно в Италия. Там той бе осъден на 20 години затвор на две съдебни инстанции.

10:40 | 22 Януари 2019 г.

Банда тийнейджъри от Бургас крадат торти и трошат,...

10:40 | 22 Януари 2019 г.
Трима бургаски тийнейджъри – двама на 14 г. и един на 16 г., изпотрошиха няколко търговски обекта в жк "Славейков”, окра...
Откриха обновената болница в Панагюрище
10:37 | 22 Януари 2019 г.

Бясна майка наби шамар с телефон на лекарка в Горн...

10:37 | 22 Януари 2019 г.
Лекарка от Спешна помощ – Горна Оряховица е бил нападната миналата нощ. В 1:10 на 21 януари в полицията в Горна Оряховица съдей...
10:29 | 22 Януари 2019 г.

Вълчев: Достигнахме пика на грипната епидемия, над...

10:29 | 22 Януари 2019 г.
Достигнахме пикът на грипната епидемия. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев, след като днес вече над 1000 учебни завед...
10:15 | 22 Януари 2019 г.

Йотова: Дълги години Президентството бе патерица и...

10:15 | 22 Януари 2019 г.
"Дълги години Президентството беше патерица на изпълнителната власт. Така хората отвикнаха да чуват гласа на българския президент. З...
10:03 | 22 Януари 2019 г.

Иван Гешев: Ако Цветан Василев нямаше нищо общо с ...

10:03 | 22 Януари 2019 г.
Ако Цветан Василев нямаше нищо общо вече с „Дунарит”, то нямаше да има такава реакция от негова страна. Това обяви зам.-главн...
09:57 | 22 Януари 2019 г.

Брутален психар от Врачанско преби дядо, МВР го об...

09:57 | 22 Януари 2019 г.
Полицията издирва психично болен мъж, пребил жестоко възрастен човек във Врачанско, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР...

гледай на живо

22.01.2019
 • в момента
  „Беновска пита” - избрано
 • 11:00
  Новини
 • 11:15
  Пулс
 • 11:45
  Топ шоп