Миков призовал социалистите да не си говорят през Фейсбук

Изникнала и екзотичната идея за забрана да постват в социалната мрежа по време на заседанията

Михаил Миков
Източник: БСП

Михаил Миков

Социалистите да не си говорят през Фейсбук и през медиите, а на партийните форуми очи в очи, призовал по време на заседанието на Националния съвет на партията соцлидерът Михаил Миков.

Социалистът Лъчезар Костов пък издигнал екзотичната идея направо да се забрани на левите да постват в социалната мрежа, докато са на пленум, предвид изтеклото изказване на Кирил Добрев на предишния пленум, в което той съсипа от критики ръководството за загубата на изборите и му поиска оставката. Крайната дисциплинираща мярка обаче била подмината без гласуване.

В анализа си соцлидерът отбелязал още, че медиите се впечатляват повече от пикантериите, свързани с БСП, отколкото от политиките, които предлагат.

Соцлидерът подминал изобщо темата за "кървавите писма" и не подел никакви атаки към вътрешната опозиция. Именно заради сдържаното му изказване този път драмите на червения пленум се разминали и томахавките били заровени.

Най-ожесточеният въпрос, който разбунил пленума, било обсъждането на налагането на служебно ръководство начело на партията в Хасково.

По устав организационният съвет, който пленумът изпраща в проблемните организации, е временна мярка за оздравяването им, но означа и разпускане на легитимното ръководство. Такива организационни съвети на днешния пленум бяха назначени за Видин и Долна баня, където дефакто БСП се саморазпусна в навечерието на местните избори, както и за Девин и Хасково.

В Девин общинският съвет на партията сам е поискал да му бъде изпратено временно ръководство на помощ за стабилизиране на организацията, докато за Хасково Миков срещнал съпротива от тамошния депутат и негова дясна ръка Чавдар Георгиев и от Милко Багдасаров, който също като член на ИБ, отговарящ за Хасково. Георгиев и Багдасаров настояли там да бъде изпратена само работна група, за да не бъдело изтълкувано като наказание разпускането на ръководството.

Соцлидерът обаче бил непреклонен, че досега много пъти се правели опити соцорганизацията в града да бъде реанимирана, но са били безрезултатни. На последния местен вот червените в Хасково взеха под 5% и непрекъснато напускат партията, като немалко от тях преминават в редиците на ГЕРБ.

Както Канал 3 съобщи още преди пленума, в редиците на ИБ на БСП място намериха кметицата на Троян Донка Михайлова и екскметът на Враца и Криводол Николай Иванов.

Той именно ще оглави организационния съвет, който трябва да съживява партията във Видин.

Дата на конгреса не бе насрочена днес, това ще стане на пленум в средата на януари, а червените ще си избират една от недели в периода 11-30 април.

В началото на февруари започва пълният цикъл отчети и избори по всички нива на партията.

22:30 | 13 Декември 2018 г.

Испания вдига минималната заплата с 22%

22:30 | 13 Декември 2018 г.
Премиерът на Испания Педро Санчес обеща огромно повишение на минималната месечна заплата с 22% през 2019 г. Тя ще скочи от 736 на 900 евр...
21:50 | 13 Декември 2018 г.

24-годишен рани 3 жени и дете в София и се барикад...

21:50 | 13 Декември 2018 г.
Млад мъж на 24 години ранил три жени и дете, а после се затворил в дома си в столичния кв. "Христо Ботев". Близо час нападателя...
21:10 | 13 Декември 2018 г.

Здравната комисия отхвърли идеята болница „Лозенец...

21:10 | 13 Декември 2018 г.
Здравната комисия в парламента отхвърли идеята болница „Лозенец” да бъде преструктурирана в педиатрична. Междувремен...
20:24 | 13 Декември 2018 г.

Стойчо Стойчев: България не е подготвена за машин...

20:24 | 13 Декември 2018 г.
И в патрулките на полицията има и камера и звук, но това не спира подкупите и рушветите. Колкото и камери да накичим, няма да лишим пробл...
НСА
19:52 | 13 Декември 2018 г.

Спортната академия награди най-добрите си спортист...

19:52 | 13 Декември 2018 г.
Национална спортна академия „Васил Левски“ отличи студентите с най-големи спортни успехи през 2018-та.  Наградите в...
Кубрат Пулев
19:39 | 13 Декември 2018 г.

Кобрата пред Канал 3: Готов съм да бутам сгради (В...

19:39 | 13 Декември 2018 г.
"Мога да бутам сгради, толкова съм силен в момента", това заяви Кубрат Пулев пред Канал 3. Най-добрият български професионален ...

гледай на живо

13.12.2018
  • в момента
    Патарински LIVE
  • 23:00
    Новини
  • 23:15
    Денят на живо