Костов не бил откраднал и един пирон, 80% от българите се поддали на лъжи и пропаганда

За роднинските назначения, коментира, че неговата фраза "всички сме братовчеди" придобива буквален смисъл

Бившият министър-председател Иван Костов определи като най-тежък проблем на България нападението над собствеността. Премиерът, който е сочен като виновник за масовото разграбване на държавни активи чрез свои приближени, обяви, че не е откладнал и един пирон. Твърдението му предизвика блурен свях в социалните мрежи.

От ефира на Нова телевизия той заяви, че заграбването на собственост започнало от 2002 г. и било непрекъсната практика. По думите му, у нас това става с помощта на прокуратурата, какъвто бил случаят с "Емко".

"Това е заграбване на собственост от държавата. И ако мислят, че европейските посланици не го виждат....", подчерта Костов.

Според него това е концентрация на собственост в полза на олигархичен кръг.

Заграбването по този начин е причината да не влизаме в Шенген, защото сме страна, в която собствеността е уязвима.

За поведението на Борисов при последните скандали, Костов заяви, че той се опитвал да успокои страстите. Той призова президента, Народното събрание и правителството да не превръщат в тежка битка спорът за назначаването на ръководител на антикорупционния орган.

Бившият премиер беше категоричен, че ако не спре противопоставянето между институциите, ще се докаже тезата на Кремъл, че не сме за ЕС.

"Може да се види план за дискредитиране на България. Това са интересите на Кремъл. Той е в конфликт с ЕС и се отбранява, като се опитва да разбие ЕС", заключи Костов.

"Българското общество е подложено на пропагандна агресия, която създава нагласи. Те се споделят от значителна част от хората и това става като втълпяване на гигантска лъжа, която така травмира съзнанието им, че те не пускат друг факт. Осемдесет процента повярваха, че съм собственик на половин България. Не съм взел и един пирон. Майка и баща ми си отидоха заради кампанията срещу мен", каза още Костов.

По думите му, сега лъжата е, че Западът е агресор срещу Русия, но това не е така, защото Русия е завладяла част от територията на Молдова, има войски в Армения, анексирала е Крим.

Костов беше категоричен, че Антон Тодоров бил част от тази манипулация.

"Той взе пари да напише една книга. Няма моето съгласие за подобно нещо. Не мога да осъдя всички, би трябвало да съм милионер, за да ги осъдя", добави той.

Според него в момента в държавната администрация отиват хора, неуспели в частния бизнес и се получава неравновесие - интелектуална мощ в частния бизнес и останалите в администрацията.

"Пролетариатът се оказва политическата класа в администрацията", констатира бившият премиер. 

За роднинските назначения, коментира, че неговата фраза "всички сме братовчеди" придобива буквален смисъл, но не само осъдителен, но и тъжен.

Той обърна внимание на съветници на Радев - негови познати близки от военната му кариера, съпругата му, която е назначена когато е бил шеф на ВВС.

"Когато бях министър-председател имах живи 28 братовчеда, с нито един не съм провел телефонен разговор", сподели Костов.

Припомняме, че дъщерята на Костов - Мина взимаше дебели хонорари от рухналата КТБ. Консултантските пари на Костова - младша бяха определени като "такса спокойствие". Съпругата му Елена пък се оплака, че нямала пари за хляб, защото картата й от КТБ била блокирана и не успяла да си плати покупките в кварталния магазин при фалита на трезора..

Етикети: Иван Костов
Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?
13:13 | 28 Март 2020 г.

Любо Огнянов: ПИ(А)Р по време на пандемия

13:13 | 28 Март 2020 г.
От близо един месец наблюдаваме една много любопитна тенденция. Десетки хиляди български граждани решиха да се завърнат отново в родината...
12:56 | 28 Март 2020 г.

Фармацевт при пандемия: Какво е да си на първа лин...

12:56 | 28 Март 2020 г.
  Освен тълпи пред магазините и разграбването на индустриални количества тоалетна хартия, пандемията от коронавирус предизвика и...
ЦСКА
12:55 | 28 Март 2020 г.

Фалшива новина е, че ЦСКА „ще гради шампионски отб...

12:55 | 28 Март 2020 г.
Новината, че ЦСКА „ще изгражда шампионски отбор само с  българи”, както много медии писаха през седмицата, е фалшива. Пр...
12:29 | 28 Март 2020 г.

"Пирогов“ с външен фургон за преглед на пациенти с...

12:29 | 28 Март 2020 г.
  Пациентите със съмнения за коронавирус ще бъдат преглеждани в отделено помещение в "Пирогов". В София регистрир...
12:01 | 28 Март 2020 г.

Пета жертва на коронавируса у нас, почина 55-годиш...

12:01 | 28 Март 2020 г.
  55-годишен мъж от Разлог е издъхнал в болницата в Благоевград, където е бил настанен в тежко състояние, съобщи БГНЕС. Това е в...
11:50 | 28 Март 2020 г.

Страшно е: В Мадрид с втора голяма временна морга ...

11:50 | 28 Март 2020 г.
  От понеделник в испанската столица Мадрид влиза в действие втора импровизирана временна морга заради епидемията от коронавирус...

гледай на живо

28.03.2020
 • в момента
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 14:00
  Новини
 • 14:15
  "Икономика и бизнес" - избрано
 • 14:45
  Телемаркет