Иван Гарелов: Ако оставим беззаконието в гетата, ще се стигне до гражданска война (ВИДЕО)

Младите цигани, като чернокожите в САЩ, вече говорят за правата си, обяви журналистът

Иван Гарелов
Източник: Канал 3

"Политическото време се забърза вече. Ако трябва да говорим за драматизъм и кое събитие привлича най-голямо внимание, естествено събитията в Габрово привличат внимание. Но това е един протест, който тлее много отдавна. Така както ние оставяме беззаконието да царува в гетата и в същото време имаме еднакво отношение да ползваме циганите само като бройка гласове, без да търсим доброто в тях, без да се стремим да ги образоваме, да им търсим работа – ще стигнем до една гражданска война.

И ето - започва се, има първи признаци. Тези там от циганската страна още повече ще се ожесточават. Младите цигани вече говорят за правата си. Подобно на чернокожите в САЩ". Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 журналистът Иван Гарелов по повод най-горещата тема от седмицата в страната, а именно напрежението в Габрово.

"И друго интересно по циганската тема е: казано е, че трябва да има справедливост и да бъдат бутнати незаконните къщи. Незаконни къщи не трябва да има въобще", категоричен бе Гарелов.

"Отчуждението между хората е тотално. Не само те са равнодушни, когато някой страда. Стига се дотам, че всички се мразим. Чувството за несправедливост, всички се чувстват онеправдани.

Има кандидати да овладеят този гняв и мисля, че нашите псевдопатриоти се опитват да направят това. И донякъде успяха. Това е с цел и да бъдат забравени всичките им скандали, за да може отново да са в играта.

Забелязвам обаче, че министърът на отбраната играе по-умерена роля", заяви журналистът.

Вижте още интервюта и коментари!

По темата "апартаментгейт" той коментира:

"Мисля, че най-същественото нещо в държавата в момента са етапите, през които преминава този скандал.

За първи път се случва не знам от кога, една медия, която е направила някакво разкритие, то да се подеме и от други. А в същото време някои се опитват да ни убедят, че това са битовизми. Други от умните и красивите, пък говорят, че е важна цената, но пък всеки би правил подобни далавери.

Тази реакция, този дух, който забелязваме, ако хората запазят тази непримиримост, независимо кой ще спечели изборите, ще успеят ли хората да наложат един нов морал. Това е катарзисът, който не може да преодолеем.

Това е най-важното, което трябва да запазим. И при това положение няма значение кой ще спечели изборите", каза Гарелов.

"ГЕРБ направиха всичко възможно по скандала – и по-точно Борисов – добре обмислени ходове и действия, за да запази образа на партията. Но в същото време направиха такива груби грешки... Например опита на Цветанов да влезе през задния вход в Народното събрание. Прав е Борисов да се сърди и може би за първи път говори открито срещу Цветанов. Това напрежение между отделните фракции в ГЕРБ все повече лъсва. Излиза и звездата на Томислав Дончев и Борисов като че ли го лансира.

Що се отнася до БСП – те успяват да запазят своя радикализъм. Като в същото времето се пазят да не са тези, които подклаждат темата за апартаментите.

Но се стига до парадоксални случаи – защото не всеки, който живее в хубаво жилище, е извършил нещо незаконно. Важно е как придобито то, дали е заобиколен закона", каза още Иван Гарелов.

 

 

Левски- Зенит
21:41 | 25 Юни 2019 г.

Левски на Хубчев отново загуби (ВИДЕО)

21:41 | 25 Юни 2019 г.
„Левски“ загуби с 0:1 от руския шампион „Зенит“ (Санкт Петербург) втората си контрола от предсезонната подготовка...
21:17 | 25 Юни 2019 г.

Царево налага солени глоби за палатки и каравани н...

21:17 | 25 Юни 2019 г.
Въпреки ветото на президента върху забраните за къмпингуване община Царево вече налага солени глоби за туристите с палатки и каравани. Мо...
Пригответе си чадър за утре
21:11 | 25 Юни 2019 г.

Порои в Плевен, Разград, Русе и "Слънчев бряг"

21:11 | 25 Юни 2019 г.
Силни валежи в централната част на страната и по Черноморието. Улиците на Плевен, Разград и Русе бяха наводнени. В Русе тролейбусният тра...
Без бърза помощ по курортите в Гърция
20:50 | 25 Юни 2019 г.

Без бърза помощ по курортите в Гърция

20:50 | 25 Юни 2019 г.
Най-сериозен е недостигът на спешни медици по островите - там бързата помощ разчита на доброволци и служители от други части на страната....
Тръмп: Ситуацията между ЕС и Великобритания е срамна
20:43 | 25 Юни 2019 г.

Тръмп назначи Стефани Гришам за нов прессекретар н...

20:43 | 25 Юни 2019 г.
Президентът Доналд Тръмп назначи Стефани Гришам - досега говорителка на съпругата му Мелания - като главен прессекретар на Белия дом. ...
20:28 | 25 Юни 2019 г.

Задържаха 28-годишен, който се метна върху капака ...

20:28 | 25 Юни 2019 г.
28-годишен мъж задържаха за хулиганство и притежание на наркотици в столицата. Екшънът се разиграл в столичния квартал "Люлин",...

гледай на живо

26.06.2019
 • в момента
  Повторения
 • 06:00
  Социална мрежа
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини