Главсекът на МВР Маринов ядосан: Не бива да се казва кой е помогнал за разкриване на престъпление

Човекът, който от чужбина плаши по телефона с бомби, вероятно не е добре психически, смята главният секретар

Главсекът на МВР Маринов ядосан: Не бива да се казва кой е помогнал за разкриване на престъпление
Източник: Канал 3

Главсекът на МВР Маринов ядосан: Не бива да се казва кой е помогнал за разкриване на престъпление

Аз съм ядосан - не бива да се говори кой е помогнал да се разкрие едно престъпление, заяви главният секретар на МВР Младен Маринов за информациите в медиите след убийството на бизнесмена Петър Христов.

Пред бТВ главният секретар каза, че МВР не може да изключи нито една версия, ако тя не бъде подкрепена от конкретните факти. "Работим по всички версии, които сме издигнали с оглед личността на убития във връзка с бизнеса му и личните отношения. Проверяваме всички версии", каза Маринов.

За поредицата убийства - две поръчкови и едно масово, в края на миналата и началото на тази година, Младен Маринов смята, че няма основания да се предполага "координиран опит да се дискредитира България в навечерието на европредседателството."

За шокиралото нацията масово убийство в Нови Искър, главният секретар съобщи, че убиецът Росен Ангелов се е самоубил със самоделен заглушител. Това е приспособление, маслен филтър от двигател на МПС, който го е адаптирал за заглушител.

Маринов подчерта отново, че Росен Ангелов е стрелял поголовно в Нови Искър "защото тази връзка е била известна на майката на Кети. И защото убиецът е искал да се възползва от това, че Кети е чистила къщи и да я превърне в съучастник като му даде ключове от една от къщите на по-богат бизнесмен. 

"Имаме информации, че тя е избягвала да се вижда с него“, уточни още главният секретар. “Най-вероятно тя (Кети) е тръгнала да бяга – знаете, че е убита в гръб, след което Росен е произвел контролен изстрел.

Убийството не е извършено там, където е открит трупът на Кети. След като е убил хората в къщата е взел семейния автомобил, взел е тялото на Кети и се е опитал да ги скрие“, обясни Маринов.

За убийството на 43-годишния директор на отдел "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов главният секретар посочи, че може само да направи анализ за една държава, в която се извършват такива деяния. 

"Това означава, че държавата е направила нещо, притиснала е някого, свършила си е работата. Колегите денонощно хвърлят ресурс и аз се надявам, че ще стигнем до развръзка по този случай“.

Маринов коментира и анонимния засега 45-годишен българин, живеещ в страна на ЕС, който е подавал фалшиви сигнали за бомба в НДК, летище София и европейски институции. Той най-вероятно не е добре психически, коментира главсекът на МВР. 

Етикети: Младен Маринов
Задържаха изверг изнасилвал системно 4-годишната си племенница
09:33 | 22 Април 2018 г.

Задържаха изверг, изнасилвал системно 4-годишната ...

09:33 | 22 Април 2018 г.
35-годишен мъж от гр. Рила е задържан късно снощи за многократно извършвани насилствени действия спрямо 4-годишно момиче, дете на негов п...
Полицията застреля невинен в дома му след фалшив сигнал за заложници
16:15 | 21 Април 2018 г.

Спецчастите заковаха жесток убиец на жена в момчил...

16:15 | 21 Април 2018 г.
Сигнал за намерена мъртва 77-годишна жена в момчилградското село Кременец е подаден тази сутрин на тел.112 в 10,30 часа, съобщиха от реги...
14:11 | 21 Април 2018 г.

Във Враца трима с качулки млатят мъж за един ланец...

14:11 | 21 Април 2018 г.
Мъж беше жестоко пребит от група младежи на 19 и 20 години, които се опитали да го ограбят, съобщават от Областната дирекция на МВР във В...
11:31 | 21 Април 2018 г.

Трима бият и тарашат младеж в Пазарджик, закопчаха...

11:31 | 21 Април 2018 г.
В Пазарджик бяха арестувани трима тийнейджъри за това, че ограбили и пребили местен младеж. Случката се разиграла снощи малко след 22.30 ...
Нощен удар в Перник: 70 лв. и 10 евро от букмейкър отмъкна неизвестен взломаджия
12:32 | 20 Април 2018 г.

Нощен удар в Перник: 70 лв. и 10 евро от букмейкър...

12:32 | 20 Април 2018 г.
Неизвестно лице е извършило кражба на пари от букмейкърски пункт на "Еврофутбол“ в квартал "Проучване‘‘, за к...
11:58 | 20 Април 2018 г.

Нова драма в Бургас! 81-годишна жена падна от 3 ет...

11:58 | 20 Април 2018 г.
81-годишна жена загина нелепо тази сутрин в центъра на Бургас, падайки от терасата на жилището си на 3-я етаж. Д.В. е открита на плочките...

гледай на живо

22.04.2018
 • в момента
  Беновска пита
 • 18:00
  Авангарден спектакъл „Еволюция”
 • 19:00
  Новини
 • 19:30
  Интервю с Наделина Анева