Главсекът на МВР Маринов ядосан: Не бива да се казва кой е помогнал за разкриване на престъпление

Човекът, който от чужбина плаши по телефона с бомби, вероятно не е добре психически, смята главният секретар

Главсекът на МВР Маринов ядосан: Не бива да се казва кой е помогнал за разкриване на престъпление
Източник: Канал 3

Главсекът на МВР Маринов ядосан: Не бива да се казва кой е помогнал за разкриване на престъпление

Аз съм ядосан - не бива да се говори кой е помогнал да се разкрие едно престъпление, заяви главният секретар на МВР Младен Маринов за информациите в медиите след убийството на бизнесмена Петър Христов.

Пред бТВ главният секретар каза, че МВР не може да изключи нито една версия, ако тя не бъде подкрепена от конкретните факти. "Работим по всички версии, които сме издигнали с оглед личността на убития във връзка с бизнеса му и личните отношения. Проверяваме всички версии", каза Маринов.

За поредицата убийства - две поръчкови и едно масово, в края на миналата и началото на тази година, Младен Маринов смята, че няма основания да се предполага "координиран опит да се дискредитира България в навечерието на европредседателството."

За шокиралото нацията масово убийство в Нови Искър, главният секретар съобщи, че убиецът Росен Ангелов се е самоубил със самоделен заглушител. Това е приспособление, маслен филтър от двигател на МПС, който го е адаптирал за заглушител.

Маринов подчерта отново, че Росен Ангелов е стрелял поголовно в Нови Искър "защото тази връзка е била известна на майката на Кети. И защото убиецът е искал да се възползва от това, че Кети е чистила къщи и да я превърне в съучастник като му даде ключове от една от къщите на по-богат бизнесмен. 

"Имаме информации, че тя е избягвала да се вижда с него“, уточни още главният секретар. “Най-вероятно тя (Кети) е тръгнала да бяга – знаете, че е убита в гръб, след което Росен е произвел контролен изстрел.

Убийството не е извършено там, където е открит трупът на Кети. След като е убил хората в къщата е взел семейния автомобил, взел е тялото на Кети и се е опитал да ги скрие“, обясни Маринов.

За убийството на 43-годишния директор на отдел "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов главният секретар посочи, че може само да направи анализ за една държава, в която се извършват такива деяния. 

"Това означава, че държавата е направила нещо, притиснала е някого, свършила си е работата. Колегите денонощно хвърлят ресурс и аз се надявам, че ще стигнем до развръзка по този случай“.

Маринов коментира и анонимния засега 45-годишен българин, живеещ в страна на ЕС, който е подавал фалшиви сигнали за бомба в НДК, летище София и европейски институции. Той най-вероятно не е добре психически, коментира главсекът на МВР. 

Етикети: Младен Маринов
20:47 | 20 Юли 2018 г.

Спецакция: Задържаха началника на КАТ-Габрово и ощ...

20:47 | 20 Юли 2018 г.
Началникът на КАТ-Габрово и още двама полицаи са задържани при спецакция на прокуратурата. Специализираната прокуратура провежда разс...
18:32 | 20 Юли 2018 г.

Пълно обслужване: Спасителче в къмпинг Юг шитка тр...

18:32 | 20 Юли 2018 г.
Находчив млад спасител на морето си закръглявал доходите и с пласиране на трева в района на къмпинг "Юг" между Китен и Лозенец,...
Закопчаха българин, превозвал мигранти срещу 2400 евро
16:57 | 20 Юли 2018 г.

По дивия запад: Заковаха софийски каналджия в Трън...

16:57 | 20 Юли 2018 г.
Свирепа гонитба с коли и джипове на Гранична полиция завърши със задържането на криминално проявен каналджия от София, превозвал мигранти...
14:52 | 20 Юли 2018 г.

Акция "Пречупване" е във вихъра си, хванаха бус съ...

14:52 | 20 Юли 2018 г.
Акция "Пречупване" върви с пълна сила в Бургаско и местната полиция направи удар при проверка на бус на магистрала "Тракия...
10:44 | 20 Юли 2018 г.

Нова гонка с полицията в "Надежда", този път бяха ...

10:44 | 20 Юли 2018 г.
Само за ден второ преследване с полиция, завършило с пометени паркирани автомобили в столичния ж.к. "Надежда". Полицията ар...
10:14 | 20 Юли 2018 г.

Удариха ферма за канабис във Великотърновско, иззе...

10:14 | 20 Юли 2018 г.
Полицаи от Полски Тръмбеш разбиха ферма за канабис. Спецоперацията по противодействие на наркопроизводството и разпространението на д...

гледай на живо

21.07.2018
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 01:30
  Новини
 • 02:00
  Повторения
 • 07:00
  „Холивуд” с Ивелина Кунчева