Главсекът на МВР Маринов ядосан: Не бива да се казва кой е помогнал за разкриване на престъпление

Човекът, който от чужбина плаши по телефона с бомби, вероятно не е добре психически, смята главният секретар

Главсекът на МВР Маринов ядосан: Не бива да се казва кой е помогнал за разкриване на престъпление
Източник: Канал 3

Главсекът на МВР Маринов ядосан: Не бива да се казва кой е помогнал за разкриване на престъпление

Аз съм ядосан - не бива да се говори кой е помогнал да се разкрие едно престъпление, заяви главният секретар на МВР Младен Маринов за информациите в медиите след убийството на бизнесмена Петър Христов.

Пред бТВ главният секретар каза, че МВР не може да изключи нито една версия, ако тя не бъде подкрепена от конкретните факти. "Работим по всички версии, които сме издигнали с оглед личността на убития във връзка с бизнеса му и личните отношения. Проверяваме всички версии", каза Маринов.

За поредицата убийства - две поръчкови и едно масово, в края на миналата и началото на тази година, Младен Маринов смята, че няма основания да се предполага "координиран опит да се дискредитира България в навечерието на европредседателството."

За шокиралото нацията масово убийство в Нови Искър, главният секретар съобщи, че убиецът Росен Ангелов се е самоубил със самоделен заглушител. Това е приспособление, маслен филтър от двигател на МПС, който го е адаптирал за заглушител.

Маринов подчерта отново, че Росен Ангелов е стрелял поголовно в Нови Искър "защото тази връзка е била известна на майката на Кети. И защото убиецът е искал да се възползва от това, че Кети е чистила къщи и да я превърне в съучастник като му даде ключове от една от къщите на по-богат бизнесмен. 

"Имаме информации, че тя е избягвала да се вижда с него“, уточни още главният секретар. “Най-вероятно тя (Кети) е тръгнала да бяга – знаете, че е убита в гръб, след което Росен е произвел контролен изстрел.

Убийството не е извършено там, където е открит трупът на Кети. След като е убил хората в къщата е взел семейния автомобил, взел е тялото на Кети и се е опитал да ги скрие“, обясни Маринов.

За убийството на 43-годишния директор на отдел "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов главният секретар посочи, че може само да направи анализ за една държава, в която се извършват такива деяния. 

"Това означава, че държавата е направила нещо, притиснала е някого, свършила си е работата. Колегите денонощно хвърлят ресурс и аз се надявам, че ще стигнем до развръзка по този случай“.

Маринов коментира и анонимния засега 45-годишен българин, живеещ в страна на ЕС, който е подавал фалшиви сигнали за бомба в НДК, летище София и европейски институции. Той най-вероятно не е добре психически, коментира главсекът на МВР. 

Етикети: Младен Маринов
Паника в Люлин! Рижав перверзник обикаля градинки, училища и оживени места в квартала
20:30 | 21 Януари 2018 г.

Паника в Люлин! Рижав перверзник обикаля градинки,...

20:30 | 21 Януари 2018 г.
Сравнително млад перверзник, среден на ръст и с черна коса, мастурбира от три години пред майки и деца в столичния квартал ж. к. "Лю...
Милионерският син Християн Гущеров е бил арестуван след пиянска свада в Домби
13:30 | 21 Януари 2018 г.

Милионерският син Християн Гущеров е арестуван сле...

13:30 | 21 Януари 2018 г.
Милионерският син Християн Гущеров е бил арестуван, тъй като след среднощен запой в дискотека, се сбил. А когато пристигнали полицаи, той...
13:24 | 21 Януари 2018 г.

Разбиха банда обирджии

13:24 | 21 Януари 2018 г.
Служители на ОДМВР-Разград разбиха банда обирджии. Полицаите разкриха групата, разбивала магазини по селата в Лудогорието, за да краде ст...
12:36 | 21 Януари 2018 г.

Турски ТИР падна от мост на магистрала Марица

12:36 | 21 Януари 2018 г.
Турски ТИР катастрофира на автомагистрала Марица. Камионът е паднал от 30-метров мост в реката край Харманли. При инцидента превозното ср...
22:00 | 20 Януари 2018 г.

Хванаха 24-годишен, избягал от катастрофата със за...

22:00 | 20 Януари 2018 г.
Столични полицаи задържаха мъж, избягал от катастрофата със загинал на Чепинско шосе, съобщиха от пресцентъра на МВР. Припо...
21:21 | 20 Януари 2018 г.

Мъж загина след удар с кола

21:21 | 20 Януари 2018 г.
Мъж загина при катастрофа край Пловдив. Около 18:30 е получен сигнал за катастрофа на изхода на Стряма към Раковски. По първоначални...

гледай на живо

21.01.2018
  • в момента