Предявиха обвинение на убиеца на рейнджърката Десислава Стоянова

Това стана ясно на брифинг на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов и на директора на полицията Атанас Илков

Източник: trafficnews.bg

Прокуратурата повдига обвинение за умишлено убийство на бившия рейнджър Светослав Каменов, задържан за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова.

Това стана ясно на брифинг на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов и директора пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

Tялото на рейнджърката Десислава Стоянова било открито в ракла под дивана в дома на бившия военен Светослав Каменов, стана ясно по време на брифинга в прокуратурата. Трупът на жената е престоял там 8 дни. Все още обаче не се знае дали тя е била мъртва, когато тялото й е било поставено в шкафа. След аутопсията ще стане ясна каква в причината за смъртта й, като ще се конкретизира дали обвинението да е за убийство по особено мъчителен начин.

В основата на убийството стоят неуредени финансови отношения. Десислава и Светослав са били приятели, но не са имали любовна връзка. 

Още новини от страната ще намерите тук

Убитата е оставила лекия си автомобил на Светослав, който обещал да ѝ го ремонтира. След като минали повече от 2 седмици, жената отишла да му търси сметка, след като разбрала, че колата е подготвена за продажба в автоморга и е смачкана.

Възникнала е кавга между тях, при което мъжът е нанесъл удари в главата на 40-годишната жена.

Тялото ѝ е било скрито в шкаф в дома на Светослав. Той сам е завел полицията там след задържането си, след като се е укривал в района на мездренското с. Зверино.

Ако вината на Светослав бъде доказана, го грози наказание от 10 до 20 години. Десислава беше обявена за издирване на 5 декември, а според съседи е изчезнала още преди десетина дни. Преди ден криминалисти намериха автомобила ѝ в автоморга край Карлово.

"На 30 ноември убитата, която е военнослужещ, не се е явила на работа. На 3 декември също, вследствие на което Военната прокуратура започва досъдебно производство за отклоняване от военна служба", разказа окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

"Пристъпило се е към издирвателни мероприятия, основно от страна на полицията в Пловдив, по установяване на местонахождението на жената. Било установено, че тя е била в приятелски отношения с 42-годишен мъж и понастоящем задържан. Те се срещнали на 29 ноември вечерта, след което същата е изчезнала. Задържаният е бил обявен за издирване, но не за извършено убийство, защото няма данни за това, а поради причината, че последен е видял убитата. Светослав Каменов се укривал до вчерашна дата в района на област Враца, село Зверино“, каза Румен Попов.

Той посочи, че задържаният е бивш военнослужещ, участвал е в три задгранични мисии като рейнджър - в Ирак, като по първоначалните данни е един от пострадалите в мисията ни в Кербала, също в Афганистан. Впоследствие става инструктор по военно-тактическа подготовка на рейнджъри, които са обучавани за специални мисии в чужбина. 

"Малко преди да бъде задържан по образуваното вчера досъдебно производство за противозаконно отвличане и лишаване от свобода, тъй като не беше намерен труп, служителите на полицията установява, че лицето се намира в село Зверино и е направил контакт с негов родственик, който работи в органите на полицията.

42-годишният мъж се опитва да се свърже с полицейския служител, като му поставя условия и то заплашително, че трябва да се яви в силно залесена гориста местност и че ако не се появи сам, "ще стане страшно“. Благодарение на усилията на служителите на МВР, чрез оперативни способни, лицето е задържано“, каза окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. 

Задържаният е криминално проявен, осъждан е за шофиране след употреба на алкохол и за неплащане на издръжка на децата си. Не е в системата на отбраната от 2009 г. 

18:56 | 18 Февруари 2019 г.

Екшън в Русе - преследване с полицията завърши с к...

18:56 | 18 Февруари 2019 г.
Полицаи са арестували в Русе 41-годишен шофьор след извършени от него нарушения, опит да избяга от проверка, преследване и ката...
17:19 | 18 Февруари 2019 г.

Лекар без права преглежда нелегално пациенти в хот...

17:19 | 18 Февруари 2019 г.
На 16.02.2019 г. в 12:30 ч при извършена в хотелска стая в гр. Търговище съвместна проверка от служители на гореспоменатите институции е ...
15:29 | 18 Февруари 2019 г.

Общо 1164 г. затвор за 4-ма цигани от Плевенско ис...

15:29 | 18 Февруари 2019 г.
В 25-та зала на Съдебната палата във Валенсия четирима ниски мъже, чернокоси и мургави, слушат с наведени глави българския преводач, койт...
15:18 | 18 Февруари 2019 г.

Заподозреният за убийствата в Нови Искър три пъти ...

15:18 | 18 Февруари 2019 г.
Заподозреният за четворното убийство в Нови Искър поне три пъти е бил воден за преглед при психиатър в последните години, като после...
14:22 | 18 Февруари 2019 г.

Хванаха бежанец с почти 28 хиляди евро на летище С...

14:22 | 18 Февруари 2019 г.
Сумата от 27 760 евро задържаха гранични полицаи и митничари на терминал 2 на летище София, съобщават  от Главна дирекция "Гран...
12:46 | 18 Февруари 2019 г.

Вижте снимки от къщата на ужасите в Нови Искър

12:46 | 18 Февруари 2019 г.
Син на цивилен служител от Министерство на отбраната е задържан за убийството на четирима души в Нови Искър. 25-годишното момче е зап...

гледай на живо

19.02.2019
 • в момента
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Другото лице
 • 09:45
  Телемаркет