Ново голямо количество кокаин в Черно море, откриха над 170 кг край Шабла

Наркотиците са задържани при съвместни действия на българските и румънските власти

Гранична полиция, катер
Източник: БГНЕС

Над 170 килограма кокаин са задържани в акваторията на Черно море при съвместни действия на българските и румънските власти. С това се похвалиха премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов в началото на днешното заседание на правителството.

"От снощи МВР активно работи и днес финализираме до голяма част съвместните си действия с румънските колеги – до този момент са над 170 кг кокаин. Такива количества наркотици в света малко се задържат. ГД "Гранична полиция"“, шефът на ГДБОП, главният секретар са там на място", обяви Бойко Борисов пред министрите.

"Само преди два дни на митницата пък задържахме над тон и половина марихуана. Така че искам да благодаря на колегите, че активно действат по всички линии. Препращам го към нашите опоненти, които казват, че службите не работят, или преди две години говореха, че едва ли не участват в наркотрафик. А същите хора за две години рекордни количества наркотик са задържали по границите и на базата на съвместни операции", добави министър-председателят.

От снощи министърът на вътрешните работи Младен Маринов е в постоянен контакт с румънските власти, като по-късно ще бъде дадена и пресконференция в Каварна.

Вижте още новини от България и света!

Маринов обясни, че кокаинът е с високо качество и е открит при претърсвания на води в акваторията на Черно море около Шабла.

Това е и поредна находка в Черно море, след като в края на март месец румънските гранични власти се натъкнаха край своите брегове на преобърната лодка, в която беше открит над 1 тон кокаин. В началото на април пък морето изхвърли над 100 кг кокаин край Нъводари, отново в Румъния.

Именно и в тази връзка явно е започнала съвместната дейност между българските и румънските власти. Маринов поясни, че те действат заедно от началото на април.

"По случая се работи още от 5 април, съвместнo с румънските власти, тъй като и на тяхна територия има задържано също голямо количество. Вследствие на информацията и съвместните действия ние увеличихме наблюдението в района на Шабла – в акваторията на Черно море. Намерихме шест пратки от кокаина, който беше увит в нерпомокаема материя, заедно със спасителна жилетка, така че да се държи над водата. Вероятно става дума за схема за предаване в открито море и без да се виждат хората. Много интересни разфасовки – кодирани, описани. Продължаваме работа съвместно с румънските власти за изясняване на всички обстоятелства около този кокаин", обясни Маринов.

 

Етикети: наркотици , кокаин
10:25 | 19 Октомври 2019 г.

Мъж загина след тежка катастрофа на пътя Попово-Бя...

10:25 | 19 Октомври 2019 г.
Възстановено в едната лента е движението по пътя Попово-Бяла. То бе преустановено около 19.30 ч. снощи заради катастрофа между товарен и ...
Змия
19:52 | 18 Октомври 2019 г.

Задържаха българин на Капъкуле с шест питона, крок...

19:52 | 18 Октомври 2019 г.
Български гражданин бе задържан на турския ГКПП Капъкуле, след като в автомобила му били открити 17 влечуги, включително два 32-килограмо...
19:11 | 18 Октомври 2019 г.

Ученичка издъхна в час по физкултура

19:11 | 18 Октомври 2019 г.
Момиче от Природо-математическата гимназия „Иван Вазов“ в Димитровград е починало по време на час. Трагедията се е ...
Катастрофа с пиян шофьор край Поморие
16:32 | 18 Октомври 2019 г.

Пиян джигит катастрофира във Варненско пред поглед...

16:32 | 18 Октомври 2019 г.
Пиян шофьор без книжка катастрофира пред погледа на полицаи, които не предприели действия, а си тръгнали от местопроизшествието. За ...
Закопчаха иманяр, свил антични книги, саби, ятагани и щикове
14:35 | 18 Октомври 2019 г.

Закопчаха иманяр, свил антични книги, саби, ятаган...

14:35 | 18 Октомври 2019 г.
Множество предмети с културна ценност и разглобена граната иззеха служители на полицейското управление в железничарския град от имот в Ля...
Удариха мъж за телефон, кутия цигари и 65 лв.
14:20 | 18 Октомври 2019 г.

Удариха мъж за телефон, кутия цигари и 65 лв.

14:20 | 18 Октомври 2019 г.
На 17 октомври 46-годишен гражданин от Силистра е подал сигнал в полицията в Дряново, че около 00:30 часа на същата дата е станал жертва ...