SPORTAL.BG и RINGIER AG придобиха най-голямата спортна медия в Румъния

Споразумението се отнася както за дигиталната платформа GSP.ro, така и за хартиеното издание на Gazeta

SPORTAL.BG и INGIER AG придобиха най-голямата спортна медия в Румъния
Източник: Sportal.bg

SPORTAL.BG и INGIER AG придобиха най-голямата спортна медия в Румъния

Съвместната компания (на Ringier Romania S.R.L. и българската Sportal Media Group) Ringier Sportal S.R.L. постигна споразумение с Intact Media Group за придобиването на водещия румънски бранд Gazeta Sporturilor. Чрез това придобиване Ringier Romania ще се превърне в безпрецедентен лидер в дигиталните медии в страната.

Споразумението се отнася както за дигиталната платформа GSP.ro, така и за хартиеното издание на Gazeta.

GSP.ro е на първо място измежду всички спортни портали и сред десетте най-популярни румънски информационни уебсайтове и също така е лидер в дигиталните спортни новини с повече от 3,5 млн. уникални посетители месечно. Хартиеното издание на Gazeta продава по около 20 000 копия дневно.

„Придобиването на Gazeta е изключително важен повратен момент за нас – като компания в сферата на дигиталните медии, притежаваща силно журналистическо ДНК. Gazeta Sporturilor ще бъде още едно изключително силно предложение към нашите читатели. Основната мощ на марката Gazeta е много високото качество на съдържанието, създавано от най-уважавания спортен редакторски екип в страната, ръководен от един от основните румънски разследващи журналисти Каталин Толонтан. След близо две десетилетия, съм изключително щастлив отново да приветствам екипа на Gazeta в Ringier Romania“, заяви Михнеа Василиу – директор на Ringier Romania, добавяйки: „Заедно със Sportal Media Group Bulgaria ние създаваме идеална съвкупност от ноу-хау и потенциал. Всичките участващи в придобиването страни изгарят от желание да създадат за спортните фенове и ентусиасти в Румъния нещо голямо, висококачествено и с иновативен характер“.

„Gazeta е известен с това, че предлага най-качественото съдържание на спортни новини в Румъния. С нетърпение очаквам да дадем нашата подкрепа на марката, благодарение на опита и уменията на нашите екипи. Заедно с Ringier Romania ще инвестираме в технологичната инфраструктура на сайта GSP.ro, с което ще увеличим висококачественото съдържание на платформата. В същото време ще предоставим smart-решения в областта на рекламите, които да са привлекателни както за феновете на спорта и залозите в Румъния, така и за международните рекламодатели“, заяви Стилян Шишков – Изпълнителен директор на Sportal Media Group, който отговаря и за водещата в България спортна медия Sportal.bg.

„Благодарна съм, че успяхме да спечелим верността на една значителна спортна аудитория и че успяхме да създадем мощен бранд – Gazeta Sporturilor. Към този момент, имайки предвид, че стратегията ни е да се фокусираме върху основните ни медийни разпространения, дигитален и радио-бизнес, решихме, че Ringier е най-доброто място, на което да запазим качеството на GSP, да го развием до следващо ниво и да обединим всичките му екипи. Щастлива съм от това споразумение, което ще е ползотворно за всички страни и на всички пожелавам късмет“, каза Камелия Войкулеску – президент на Intact Media Group.

Придобиването на хартиеното издание и дигиталната платформа на Gazeta Sporturilor от RINGIERS SPORTAL се очаква да бъде завършено през септември 2018 г. В момента то подлежи на разглеждане от компетентните власти, извършващи контрол на сливанията, които трябва да дадат одобрението си.

„Ще направим така, че GSP.ro да продължи да развива лидерската си позиция на номер едно спортен портал в Румъния“, заяви Робин Линг, член на Изпълнителния съвет на Ringier AG, допълвайки: „Ние ще използваме голямата синергия осъществена в резултат на съвместната ни компания. Комбинацията от издателските активи на Ringier, експертизата в електронната сфера на Sportal Media Group и висококачественото спортно съдържание на Gazeta ще създаде и наложи изцяло нови стандарти“.

За RINGIER SPORTAL S.R.L.

RINGIER SPORTAL S.R.L е 50:50 акционерно дружество между Ringier Romania S.R.L., дъщерна компания на базираната в Швейцария Ringier AG и Sportal Media Group Bulgaria, което е създадено през март 2018 г.

За Ringier Romania S.R.L.

Създадената през 1992 г. Ringier Romania е най-голямата дигитална издателска група в Румъния и ключов играч в местния медиен пазар. Портфолиото на компанията по отношение на хартиените им и дигитални издания включва някои от най-емблематичните имена в местните медии, сред които са: Libertatea, Noizz, ELLE, Viva!, Unica, Avantaje, Glamour, Revista Psychologies, както и пазарните лидери в специализираните услуги – eJobs и Imobiliare.

За Sportal Media Group Bulgaria

Sportal Media Group поддържа и управлява дигиталната медия Sportal.bg, която е неоспорим лидер и най-успешен спортен портал в България, стартиран през март 2006 г. Sportal Media Group е работодател на над 60 журналисти, които всекидневно създават по над 300 новинарски материала. Сайтът в момента се радва на над 85 000 000 преглеждания месечно. Той е и първият български уебсайт, стартирал собствена телевизия. Освен Sportal.bg, Sportal Media Group управлява над 40 интернет сайта и повече от 45 канала в социалните медии. Сайтовете на Sportal Media Group водят класирането в сферите: спорт, новини и политика, бизнес, лайфстайл, e-commerce и услуги. Групата е водещ експерт в развитието на интернет платформи и управлението на спортно-ориентирани информационни продукти и услуги, съчетани с уменията на изключителен редакторски екип.

 

Етикети: Sportal.Bg
Отваряйте крановете! Пускат парното в София
20:41 | 20 Септември 2018 г.

Обявиха къде и с колко поскъпват парното и топлата...

20:41 | 20 Септември 2018 г.
Парното и топлата вода в София ще поскъпнат с 8% от 1 октомври. Това предвиждат разчетите на Комисията за енергийно и водно регулиране (К...
19:24 | 20 Септември 2018 г.

Ангелкова: Турция е водещ пазар за входящ туризъм ...

19:24 | 20 Септември 2018 г.
Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря в работен порядък с Н. Пр. Хасан Улусой, посланик на Република Турция в Бълг...
Нинова: Ботев е вдъхновение за смелите, дръзнали да се опълчат на всяко потисничество
20:01 | 19 Септември 2018 г.

БСП иска актуализиране на доходите в Бюджет 2019

20:01 | 19 Септември 2018 г.
БСП ще настоява за актуализиране на доходите в Бюджет 2019. Това обями лидерът на партията Корнелия Нинова във Велико Търново, където пре...
Петко Николов
16:18 | 18 Септември 2018 г.

Патентно ведомство: Обновената версия на фронт офи...

16:18 | 18 Септември 2018 г.
На 14.09.2018 г. успешно приключи софтуерната разработка по проекта за подобрения на фронт офиса (ECP2 – Major improvements to fron...
10:17 | 18 Септември 2018 г.

Борисов: Имаме едни от най-добрите условия за бизн...

10:17 | 18 Септември 2018 г.
Страната ни има едни от най-добрите условия за правене на бизнес с Европа. това обяви министър-председателят Бойко Борисов, който заедно ...
Шести блок на АЕЦ “Козлодуй” е в планов годишен ремонт
10:10 | 15 Септември 2018 г.

Шести блок на АЕЦ “Козлодуй” е в планов годишен ре...

10:10 | 15 Септември 2018 г.
На 15 септември в 3 ч. и 22 мин. шести енергоблок на АЕЦ “Козлодуй” бе спрян за планов годишен ремонт, съобщиха от атомната ц...

гледай на живо

21.09.2018
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 10:00
  Новини
 • 10:15
  Парламентът на живо
 • 11:00
  Новини