Борисов: Вдигаме с 10% заплатите в целия бюджетен сектор от 1 януари (ВИДЕО)

Мъчно ми е за Московски и Нанков, отгледал съм ги от деца в партията, каза премиерът

Бойко Борисов при националите по волейбол
Източник: БГНЕС

Бойко Борисов при националите по волейбол

От 1 януари 2019 година заплатите на служителите в държавния сектор ще бъдат увеличени с 10%, което ще увлече и останалите. Разчетите ни го позволяват, каза пред журналисти във Варна министър-председателят Бойко Борисов.

Още новини от страната ще намерите тук

Според премиера увеличението на заплатите в целия държавен сектор ще повлече всички останали сфери, които са на бюджетна издръжка. "Защото така, на парче - 150 млн. за полицаи, за военни, за съдебна охрана и учители, тук-там винаги остават определени сектори, които все едно не са важни.

Затова ще увеличим заплатите с 10%. Утре въпросът ще бъде обсъден на Министерски съвет“, заяви премиерът. Бойко Борисов посочи, че въпросът за увеличение на заплатите в държавния сектор от догодина е обсъждан от известно време с финансовия министър Владислав Горанов.

Министър-председателят сподели, че не очаква изненади при предстоящото в четвъртък в НС гласуване на оставките на тримата министри - на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие. "Изненади може да има само ако аз искам”, добави той.

Борисов призна, че на него му е най-мъчно за смяната на тримата министри, като посочи, че двама от тях - Ивайло Московски и Николай Нанков, "съм ги отгледал от деца в партията", и имал прекрасни отношения и с двамата.

"Но такава е ситуацията, ние не сме от БСП”, добави той. На въпрос дали е преодоляна външната и вътрешната съпротива от ГЕРБ и коалиционните партньори, премиерът отговори, че никога не е имало такава.

"Това е, че някой си казва мнението и в една такава коалиция всеки има мнение и е прав за себе си. Нали виждате как синхронизирано се говори от няколко места - от БСП и от президентството. По една и съща тема с едни и същи думи. Това е чул Волен или това мисли - това е казал”, даде пример за коалицията премиерът.

Борисов е днес във Варна, където се срещна с националите по волейбол. В четвъртък те играят втори мач от Световното първенство. 

По време на първия двубой българските волейболисти бяха подкрепени от президента Румен Радев, а началникът на кабинета му Иво Христов се възмути, че БНТ не го е показала нито веднъж и нарече държавната телевизия - "Бойкова телевизия".

Етикети: Бойко Борисов
Газ
15:06 | 17 Януари 2019 г.

Учредиха нова държавна компания заради газов хъб "...

15:06 | 17 Януари 2019 г.
В изпълнение на приетото от Министерския съвет и Народното събрание решение за изменение и допълнение на Енергийната стратегия на Републи...
След решението на ВАС - в Банско искат референдум за ски зоната
14:03 | 17 Януари 2019 г.

След решението на ВАС - в Банско искат референдум ...

14:03 | 17 Януари 2019 г.
Обмисляме идея за свикване на местен референдум за развитие на ски зоната в Банско. Решението на Върховния административен съд, с което с...
10:08 | 17 Януари 2019 г.

Патентното ведомство стартира 2019 г. с нов голям ...

10:08 | 17 Януари 2019 г.
Патентното ведомство на Република България стартира 2019 г. с нов мащабен проект с цел повишаване ефективността и ефикасността на работат...
Спас Русев
15:20 | 16 Януари 2019 г.

Потвърдено: Спас Русев купи втория най-голям албан...

15:20 | 16 Януари 2019 г.
Собственикът на Левски Спас Русев е новият собственик на вторият най-голям албански мобилен оператор "Телеком Албания". От ...
Машина за електронни винетки
07:13 | 15 Януари 2019 г.

Купете винетка - днес изтича гратисният период без...

07:13 | 15 Януари 2019 г.
Днес е последният ден , в който  няма да бъдат налагани глоби на водачите без винетки, ощетени от хаоса с новата електронна система ...
БЛИЦ - абсолютен лидер при новинарските сайтове
15:19 | 14 Януари 2019 г.

БЛИЦ - абсолютен лидер при новинарските сайтове

15:19 | 14 Януари 2019 г.
Най-четеният български информационен БЛИЦ завършва 2018 г. с отлични резултати, сочат актуалните данни от Гемиус.  Само един фак...

гледай на живо

19.01.2019
  • в момента