От Трейс с позиция за пътя край Своге: Проектът е изпълнен качествено и в срок

От Трейс с позиция за пътя край Своге: Проектът е изпълнен качествено и в срок
Източник: БГНЕС

От Трейс с позиция за пътя край Своге: Проектът е изпълнен качествено и в срок

"Трейс Груп Холд” АД (респективно сдружение "Трейс Своге”) е изпълнило качествено и в срок своите ангажименти в целия проект и най-очевидното в потвърждение на това е, че работата му е приета без забележки от Възложител, Инженер и Надзор, заплатена е от Възложителя и всички гаранции по договора са освободени, както и факта, че години наред движението през този участък се е осъществявало безпроблемно, при спазване на правилата за движение.

Това се посочва в становище на "Трейс Груп Холд“ АД във връзка с изпълнението на рехабилитацията на пътя Мездра- Своге- Нови Искър.

“Заради широката общественост, която с право силно се вълнува от състоянието на инфраструктурата и – не на последно място, заради многото неистини, на които лекомислено беше дадена публичност, повлияна от една голяма човешка трагедия, ние сме длъжни да дадем обстоятелствен отговор на всички повдигнати въпроси“, заявяват от дружеството.

Според "Трейс Груп Холд“ престижът и търговската им репутация са уронени, като са били включени в кампания с едно изцяло лишенo от професионализъм и експертност говорене.

"При изпълнение на проектното задание Изпълнителят ДЗЗД „Трейс Своге” констатира несъответствие на проекта с реалното съществуващо положение“, става ясно от становището.

"За 29 км от пътя, което включва и обсъждания участък в Своге, са "установени несъответствия между съществуващото положение и проектното, както по отношение на габарита на пътното платно, така и по отношение на съществуващата и проектната ос на пътя.”

"В писмен отговор до нас Инженерът ни препраща към търсене “на решения в оперативен порядък” с Проектанта за такива участъци, вместо Възложителят да възложи съответното препроектиране, да синхронизира реалното положение с проекта и да го възложи за изпълнение на Изпълнителя“, коментират от дружеството. Според тях техническият проект от една страна съдържа несъответствия с реалните физически данни и ситуация на трасето, а от друга – несъответствия с нормативните изисквания за такъв тип път. "Към настоящия момент на целия 82-километров пътен участък, в положената от нас асфалтова настилка, няма пропадания, неравности, нарушаване на неговата цялост или наличие на пукнатини“, заявяват от "Трейс Груп Холд“.

"Документацията по проекта, вкл. асфалтови дневници, проби и актове за изпълнение доказва, че положените асфалтови смеси на целия обект отговарят на зададените и одобрени от Възложителя типове“, изтъкват те и обръщат внимание, че участъкът не е установен като участък с концентрация на ПТП.

"За изпълнението на обекта, в съответствие с установените правила, ДЗЗД „Трейс Своге“ използва няколко лаборатории, които правят изследвания на вложените скални материали, на асфалтови смеси и носимоспособност на асфалта“, се пояснява в становището. От дружеството обясняват, че варовиковите скали са материал, който се използва за почти всички видове асфалт и използването им е регламентирано в Стандартите за асфалтовите смеси. „Считаме, че непрофесионални изказвания, както и коментари за недопустимост на съдържание на „варовици”, води до налагане в публичното пространство на подвеждащи или неверни хипотези“, заявяват те.

"Ще предприемем всички законови действия да защитим репутацията и интересите си срещу онези лица, физически и юридически, които си позволиха пряко или косвено да уронят доброто име, престижа и търговската репутация на компанията чрез разпространяване и внушаване на неверни и заблуждаващи твърдения“, подчертават от дружеството. 

Етикети: Трейс груп
10:40 | 19 Юли 2019 г.

Теменужка Петкова освободи трима директори от Бълг...

10:40 | 19 Юли 2019 г.
С протоколно решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова се извършва промяна в ръководството на “Български енергиен холд...
15:07 | 17 Юли 2019 г.

НАП актуализира защитата на информационните си сис...

15:07 | 17 Юли 2019 г.
Националната агенция за приходите актуализира защитата на информационните си системи, съобщиха от ведомството. Заради това до 12:00 часа ...
14:16 | 17 Юли 2019 г.

Социалните мрежи и телевизията увеличават симптоми...

14:16 | 17 Юли 2019 г.
Тийнейджърите, които прекарват твърде много време в социалните мрежи или гледат твърде много телевизия, са по-депресирани в сравнение с т...
Повреда остави няколко столични квартала без ток
12:56 | 17 Юли 2019 г.

Повреда остави няколко столични квартала без ток

12:56 | 17 Юли 2019 г.
Повреда в електропроводи високо напрежение, собственост на държавния Електроенергиен системен оператор /ЕСО/, доведоха до изключване на п...
Чумата по свинете плъзна и в Русенско, регистрираха ново огнище в Плевен
16:32 | 16 Юли 2019 г.

Чумата по свинете плъзна и в Русенско, регистрирах...

16:32 | 16 Юли 2019 г.
Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) потвърди две нови огнища на Африканска чума при домашни свине в област Русе в лично ...
Държавата поема създаването на ТОЛ системата, която да носи по 1 млрд. лв на година
16:12 | 16 Юли 2019 г.

Датчици в асфалта мерят дали ТИР-овете са претовар...

16:12 | 16 Юли 2019 г.
Нова система ще измерва в реално време тежкотоварните ТИР-ове над 12 тона в реално време в рамките на бъдещата тол система.  Це...