Борисов предупреди ГЕРБ: Готвят ни Костинброд, искам максимална концентрация!

Имаме още много енергия да си изкараме мандата, помолете се на хората да се върнат в неделя, призова той партията

Бойко Борисов и Манфред Вебер
Източник: Канал 3

Бойко Борисов и Манфред Вебер

Премиерът Бойко Борисов разкри, че буквално преди евровота опонентите готвят втори Костинброд на ГЕРБ. Лидерът на партията призова актива в "Арена Армеец" да е готов за отпора.

"Затова, мили мои, максимална концентрация! Четвъртък-петък ще ви правят Костинброд.

Лъжата, нали си я спомняте, когато отидоха и казаха, че се правят фалшиви бюлетини, помните ли? Чудовищна история! 100 процентна лъжа, това се готвят да ни направят четвъртък и петък, да не можем да реагираме. Но пораженията ще ги има, затова искам да сте максимално концентрирани за тогава", разкри Борисов.

"Изядохме шамарите, направихме си промените, извлякохме си поуките, но партията се вдигна. Това ги плаши. Предупреждавам партията - в петък или четвъртък ще се опитат да ни направят поражения.", заяви лидерът на ГЕРБ по адрес на противниците.

Премиерът остро разкритикува инициативата на президента за консултации с представителите на съдебната власт по повод бъдещия избор на главен прокурор. Той обвини Румен Радев, че прави опити за нарушение на разделението на властите, записано в Конституцията.

Борисов припомни, че БСП и президентът искат да върнат времената, когато негов предшественик на "Дондуков" 2 постави начело на съда и прокуратурата двама свои съветници.

"Искат да върнат съдебната власт по времето, когато БСП управляваше. Това ли е целта на срещите? Като отиде магистратът сам на тази среща в президентството - какво прави? За какво си говорят?", попита Борисов. "Има ясно разписани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът", отсече лидерът на ГЕРБ.

Борисов се притесни от ниска избирателна активност заради поредицата от почивни дни около евроизборите. Предрече, че хората ще тръгнат на път и призова партийния актив да ги помоли все пак да гласуват.

"Не бързайте да казвате, че сме победители не за друго, а като гледам справките близо 100 000 автомобили ще излязат през почивните дни, понеделник пък е направен за учениците неучебен ден. Затова се обръщам към структурите – помолете ги хората, нека си починат петък, събота и неделя до обед и да се върнат за изборите, обяснете им защо. Времето, го дават, за съжаление, хубаво", апелира Борисов.

"Помолете се на хората да ни извинят за слабостите. Извлекли сме си поуки. Много добри неща правим, но това веднага се приема за даденост. Навремето не е имало нито паркове, нито фонтани, нито метро… сега, когато работят, пак са недоволни. Всеки ден трябва да се доказваме. Имаме още много енергия да си изкараме мандата, местните избори. Помолете ги хората. Нека да направят този жест към нас. Това е важно за нас, за Европа", призова Борисов. Премиерът посочи, че още вечерта на изборите на 26 май ще започнат преговорите между основните политически европейски сили за ръководството на ЕК.

"На 28 май се събираме в Брюксел вече да се взимат решения. И когато партията е победила, имам силата да отида да предлагам моя кандидат. А ако загубим, не е същото", напомни премиерът на партията си.

В "Арена Армеец" пък имаше много фенове с тениски с неговия лик, но един пловдивчанин събра фотообективите върху себе си с култова татуировка с образа на Бойко Борисов.

Михаил Мирчев
12:06 | 01 Юни 2019 г.

Михаил Мирчев сензационно: Радан Кънев няма право ...

12:06 | 01 Юни 2019 г.
Социологът проф. Михаил Мирчев хвърли бомбата, като обяви, че Радан Кънев няма право да заминава за Брюксел, понеже не е събрал необходим...
20:17 | 30 Май 2019 г.

Лили Иванова предизвика фурор в избирателната си с...

20:17 | 30 Май 2019 г.
Примата на родната поп музика Лили Иванова аха да предизвика "задръстване" в избирателната секция, в която гласува. Тя&nbs...
Ето кои евродепутати събраха най-много преференции
15:48 | 30 Май 2019 г.

Ето кои евродепутати събраха най-много преференции

15:48 | 30 Май 2019 г.
Мария Габриел получи най-много преференции на евровота, Сергей Станишев стана втори в евролистата на БСП. Това показват данните от р...
БСП стартира процедура за избор на нов председател
10:07 | 30 Май 2019 г.

Корнелия Нинова сама решила да подаде оставка

10:07 | 30 Май 2019 г.
"Сама реших да подам оставка. Загубихме изборите. Очаквахме да победим", каза Корнелия Нинова пред БТВ. "Успяхме спрямо пр...
Европейски избори 2019-3
09:25 | 30 Май 2019 г.

ЦИК: 2 095 575 са гласувалите на изборите за Европ...

09:25 | 30 Май 2019 г.
2 095 575 са гласували на изборите за Европейски парламент на 26 май според положените подписи в избирателните списъци, става ясно о...
Европейски избори 2019-2
22:18 | 29 Май 2019 г.

Окончателно - ГЕРБ с шестима евродепутати, ВМРО - ...

22:18 | 29 Май 2019 г.
Централната избирателна комисия заседава и се очаква скоро да бъде обявен точният брой гласове, които всяка партия е получила. Но вече е ...