Бойко Борисов даде вота си в Банкя: Гласувах първо в църквата (Видео)

Премиерът нарече лицемерие забраната за изнасяне на социологически данни

Бойко Борисов
Източник: Фейсбук

Бойко Борисов

"Гласувах първо в църквата", призна премиерът Бойко Борисов и погледна към небето, след като се прекръсти. Той упражни правото си на глас за евродепутати малко преди 15.30 в 78-мо училище в Банкя.

Едва след като запали свещ и се помоли в храма, премиерът пусна хартиената бюлетина, защото в неговата секция нямало машина за гласуване.

И премиерът Борисов се обяви за отпадане на забраната за изнасяне на социологически данни в деня на вота.

"Това е лицемерие. Не само, че трябва да ги публикуват, а трябва всяка една агенция, която е лъгала през този месец, да се каже -"никога непознаваща резултатите еди коя си", предложи лидерът на ГЕРБ. "Като излязат резултатите, медиите да пишат коя от тях не е познала резултатите или е давала лъжливи надежди или преднина на еди кой си. Трябва да има справедливост, смята Борисов по адрес на агенциите, които лъжат, по думите му, избирателите. Той допълни, че не само данните трябва да се публикуват, а след това и да се търси отговорност от агенциите, ако те не са реални.

"Не може да се лъже така безогледно да взимат сума ти пари. Честността е най-важното нещо. Видно е, че лъжата, измамата, клеветите и злобата плашат хората и надали това носи успех“, допълни той.

"Аз не ги гледам агенциите и днес съм забранил да ми казват резултати. Като мине 20:00 часа, първо трябва да се види къде какво е по градовете и селата, възрастовите граници, да си направят партиите изводите, за да си продължат реформите в партиите. Ако има отговорни политически лидери, вляво, вдясно, в центъра, вторник започват финалните разговори за важните постове в ЕС - парламент, съвет, президент на ЕК, структуриране на мнозинства. Всички тези гласове и евродепутати, които ще отидат от България, къде и как ще се включат, къде България ще има полза - толкова много работа има“.

"Ние сме Европа и Европа трябва да е такава, каквато на нас ни харесва - а това значи сигурна, просперираща, с високи доходи", заяви Борисов.", коментира премиерът в отговор на традиционния въпрос за какво е гласувал.

"Да си пожелаем тези 17 души от вторник да работят много активно и заедно", пожела Борисов на бъдещите български евродепутати.

"Не ми цитирайте човек, който през цялото време на тази кампания работи за БСП, отказа Борисов да коментира президента и думите му за изваждането на данни за вота в самия изборен ден от социологическите агенции. Борисов помоли медиите да не го предизвикват, за да не наруши закона и да не го обвини ЦИК в агитация.

"Президентът беше активен през цялата кампания, така че аз го приемам като политическа агитация“.

Ниската избирателна активност премиерът си обяснява с факта, че хората са заминали в Гърция.

"Много хора са навън сега. Спряхме тировете, за да може да се приберат хората да гласуват. Имат пари, пътуват в чужбина, ще видите какво става на границата днес. Това е и едно потвърждение за нивото на доходите.

Михаил Мирчев
12:06 | 01 Юни 2019 г.

Михаил Мирчев сензационно: Радан Кънев няма право ...

12:06 | 01 Юни 2019 г.
Социологът проф. Михаил Мирчев хвърли бомбата, като обяви, че Радан Кънев няма право да заминава за Брюксел, понеже не е събрал необходим...
20:17 | 30 Май 2019 г.

Лили Иванова предизвика фурор в избирателната си с...

20:17 | 30 Май 2019 г.
Примата на родната поп музика Лили Иванова аха да предизвика "задръстване" в избирателната секция, в която гласува. Тя&nbs...
Ето кои евродепутати събраха най-много преференции
15:48 | 30 Май 2019 г.

Ето кои евродепутати събраха най-много преференции

15:48 | 30 Май 2019 г.
Мария Габриел получи най-много преференции на евровота, Сергей Станишев стана втори в евролистата на БСП. Това показват данните от р...
БСП стартира процедура за избор на нов председател
10:07 | 30 Май 2019 г.

Корнелия Нинова сама решила да подаде оставка

10:07 | 30 Май 2019 г.
"Сама реших да подам оставка. Загубихме изборите. Очаквахме да победим", каза Корнелия Нинова пред БТВ. "Успяхме спрямо пр...
Европейски избори 2019-3
09:25 | 30 Май 2019 г.

ЦИК: 2 095 575 са гласувалите на изборите за Европ...

09:25 | 30 Май 2019 г.
2 095 575 са гласували на изборите за Европейски парламент на 26 май според положените подписи в избирателните списъци, става ясно о...
Европейски избори 2019-2
22:18 | 29 Май 2019 г.

Окончателно - ГЕРБ с шестима евродепутати, ВМРО - ...

22:18 | 29 Май 2019 г.
Централната избирателна комисия заседава и се очаква скоро да бъде обявен точният брой гласове, които всяка партия е получила. Но вече е ...