Мустафа Карадайъ: ДПС ще спечели вота в Търговище с Хамди Илиязов (ВИДЕО)

Изборите ще приключат още на първи тур

Екипът на Централния лъч на ДПС посети област Търговище. На официалното откриване в Драматичния театър бяха представени кандидатите за кметове на кметства и листата за общински съветници начело с кандидата на ДПС за кмет на общината Хамди Илиязов за Местни избори 2019.
 
В своето изказване пред жителите на града Илиязов каза, че е време за властта на хората. "Време е да променим нагласите и да се обединим в името на Търговище. ДПС има екип и капацитет да управлява успешно Община Търговище", каза още кандидатът за кмет на Община Търговище Хамди Илиязов.
 
"Изборите в Търговище ще приключат още на първи тур", прогнозира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. "Зная, че ще ви виждам в следващите 4 години като кмет", с тези думи се обърна той към Хамди Илиязов и обеща пълната подкрепа на партията за развитието на региона.
"Нашите деца, братя и сестри са пред нас и искат да вземат решенията за бъдещето на своя живот в община Търговище. Искат да вземат бъдещето в своите ръце и да гарантират достоен живот за техните деца тук в нашата община Търговище и България", каза още Карадайъ.
 
Карадайъ коментира и пресконференцията на ГЕРБ: "Вчера направиха натиск за незаконни решения за членове на ОИК, включително и на ЦИК по една тема", заяви той. "Темата, свързана с уседналостта, зад която, криейки се зад нея ограничиха правата на българските граждани да могат да гласуват и да бъдат избирани. След служебната проверка се оказа, че кандидати за кметове от ГЕРБ не отговарят на условията да бъдат кандидати именно за това, че те наложиха тези ограничения уж в ущърб на ДПС", обяви лидерът. "Сега се оказа, че те са в тази ситуация, нарушавайки закона, опитват се да ги оставят като кандидати за кметове. И веднага тръгват да прехвърлят темата от болната на здравата глава", допълни той.
 
Карадайъ обясни, че на пресконференцията хора с "объркани души" говорят за смесените райони, говорят за преса и натиск. "Иде реч за наглост от тяхна страна. Надявам се да вземат поука, заяви Мустафа Карадайъ. Моят апел е на предстоящите избори в община Търговище и в цялата област Търговище да излезем масово всички да гласуваме и да покажем, че в София и Брюксел няма да позволим такъв род двоен стандарт от властимащите", каза още председателят на ДПС.
 
В емоционално обръщение зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев изтъкна, че Търговище може да направи историческа крачка и всички, без разлика в етнос и изповедание, да се обединят, да подкрепят достойния кандидат от ДПС, който не дели хората, помага и на християни, и на мюсюлмани.
 
 
"Ако единственият ви аргумент да не гласувате за него е, че не е християнин и че не е етнически българин, нека да ви кажа, че етническата карта и етническото разделение е донесло само сълзи, мъка и страдание на балканските народи", каза още Цонев. "Ние сме обречени да живеем тук заедно и да бъдем пример за Балканите. А Търговище е обречено да докаже на цяла България, че този модел може да направи своята решителна историческа крачка", посочи Йордан Цонев.
На предизборната среща присъстваха и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, народният представител и кандидат за кмет на община Попова Танер Али и народният представител Имрен Мехмедова.
 
 
 

13:06 | 21 Ноември 2019 г.

Съдът отряза Мая Манолова за ръчно броене на бюлет...

13:06 | 21 Ноември 2019 г.
Няма да има ръчно преброяване на бюлетините за втория тур на изборите за кмет на София. Това реши състав на Административния съд-София гр...
17:19 | 11 Ноември 2019 г.

Младен Маринов: Сигналите не тези избори са по-мал...

17:19 | 11 Ноември 2019 г.
Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с тези през 2015 година.Това каза министърът на вътрешните работи Младен М...
07:51 | 11 Ноември 2019 г.

БСП и независимият кандидат Мая Манолова искат кас...

07:51 | 11 Ноември 2019 г.
БСП внасят жалби с искане за касиране на изборите в столичните райони "Искър“, "Люлин“ и "Красна поляна“...
12:30 | 07 Ноември 2019 г.

На живо по Канал 3: ГЕРБ прави отчет на Местни из...

12:30 | 07 Ноември 2019 г.
Ръководството на ГЕРБ, избраните кметове и общинските ръководители се събраха на Национална работна среща на партията в кино "Люмиер...
07:17 | 07 Ноември 2019 г.

На живо по Канал 3 след 12 ч.: ГЕРБ прави отчет на...

07:17 | 07 Ноември 2019 г.
Ръководството на ГЕРБ, избраните кметове и общинските ръководители се събират днес на Национална работна среща на партията в кино "Л...
19:24 | 06 Ноември 2019 г.

Георг Георгиев: Мая Манолова загуби политическо до...

19:24 | 06 Ноември 2019 г.
Мая Манолова загуби политическо достойнство още когато се асоциира с онова безобразно управление на Орешарски. И сега този човек да се оп...