Първият дебат Фандъкова - Манолова! Кой и на какво основание ще спечели "Златната ябълка" на София? (ВИДЕО)

Йорданка Фандъкова и Мая Манолова гостуваха в "Беновска пита"

Мая Манолова, Йорданка Фандъкова, дебат
Източник: Канал 3

"Подавам ръка на Йорданка Фандъкова и искам да сключим споразумение, че която и да спечели изборите ще изпълни няколко важни приоритета. За 100 дни да отвори Столична община за гражданите, да има публичност и прозрачност на търговете, както и недискриминационност". Това заяви Мая Манолова в началото на дебата с Йорданка Фандъкова, излъчван НА ЖИВО по Канал 3 в предаването "Беновска пита".

"Най-важното е от какво има нужда София – да ускорим промяната с опит, професионализъм и конкретни решения, каза от своя страна Йорданка Фандъкова.  Да завършим стратегическите проекти – околовръстния път, метрото и връзките към околовръстен път. Кварталите, въздухът и чистотата на въздуха също. София е един от градовете, които привличат големи инвеститори, имаме големия шанс да привлече голям технологичен инвеститор", изтъкна Йорданка Фандъкова.

"Качество на въздуха е най-важния проблем и най-трудно се решава. Работим от 2011 г. изпълняваме програма – информация, намаляване на трафика, подмяна на печките на дърва и въглища и разширяване на зелената система. Подобряване на градския транспорт, г-жа Манолова знае, че работим по проекта. До края на годината хората ще могат да следят качеството на въздуха чрез 22 станции", подчерта Фандъкова. 

"Аз нямам ангажимент да изпълнявам програмата на нито една партия, а тази на гражданите", каза от своя страна Мая Манолова. "Тя се обогатява с различни конкретни предложения. Ще изпълня предложението за всяко дете да има детска градина и ясла в София, така че след 4 години децата да не са извън детските градини", посочи тя. 

"Презастрояването е един от най-големите проблеми на столицата. Не трябва частни интереси да разрушават междублокови пространства. Очаквам регистър на собствениците и намеренията за строене, колко ще струва това. Държавата ще се включи в попълването на този фонд. Правото на собственост трябва да бъде защитено и единствения начин е обезщетяване. Замитането на проблема не е решение.", подчерта Мая Манолова. 

Според регламента, обявен от водещата Илиана Беновска, Йорданка Фандъкова и Мая Манолова говориха по минута по 5 теми - по 2 избрани от кандидатките за кмет, плюс една, посочена от екипа на "Беновска пита".

Йорданка Фандъкова избра темите "Качество на въздуха" и "Градска среда", Мая Манолова подбра "Топлофикация-София" и "Обществени поръчки". Петата тема е екипът, с който ще работят при победа на Местни избори 2019.

Последваха въпросите - по 4, зададени от двете кандидатки за кмет на София, след тях и на Илиана Беновска.

Още новини за Местни избори 2019 г, четете тук!

Запитана дали евентуален неин успех на Местни избори 2019 би гарантирал довършването на третия мандат на Бойко Борисов, Фандъкова отговори: "Не мисля. Изборите за кмет са мажоритарни. Аз съм се явявала три пъти на такива избори с лицето си, с това, което правя, с плановете и проектите. Правя го и в тази кампания. Да, аз имам много ясна политическа ориентация. Имам много ясни ценности, които не съм променяла през съзнателния си живот и нямам никакви намерения да го правя, независимо за каква позиция кандидатствам. Кандидатствам ясно за позицията кмет на София. София е градът и каузата, която мен ме интересува и съм работила за нея цял живот. Стоя като мажоритарен кандидат, отделно зад мен стои и се надявам с мен да работят и кандидатите за ГЕРБ и СДС. Имам много ясен профил", подчерта Фандъкова.

Снимки от дебата вижте в Галерия

17:19 | 11 Ноември 2019 г.

Младен Маринов: Сигналите не тези избори са по-мал...

17:19 | 11 Ноември 2019 г.
Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с тези през 2015 година.Това каза министърът на вътрешните работи Младен М...
07:51 | 11 Ноември 2019 г.

БСП и независимият кандидат Мая Манолова искат кас...

07:51 | 11 Ноември 2019 г.
БСП внасят жалби с искане за касиране на изборите в столичните райони "Искър“, "Люлин“ и "Красна поляна“...
12:30 | 07 Ноември 2019 г.

На живо по Канал 3: ГЕРБ прави отчет на Местни из...

12:30 | 07 Ноември 2019 г.
Ръководството на ГЕРБ, избраните кметове и общинските ръководители се събраха на Национална работна среща на партията в кино "Люмиер...
07:17 | 07 Ноември 2019 г.

На живо по Канал 3 след 12 ч.: ГЕРБ прави отчет на...

07:17 | 07 Ноември 2019 г.
Ръководството на ГЕРБ, избраните кметове и общинските ръководители се събират днес на Национална работна среща на партията в кино "Л...
19:24 | 06 Ноември 2019 г.

Георг Георгиев: Мая Манолова загуби политическо до...

19:24 | 06 Ноември 2019 г.
Мая Манолова загуби политическо достойнство още когато се асоциира с онова безобразно управление на Орешарски. И сега този човек да се оп...
18:46 | 06 Ноември 2019 г.

Николай Стойнев от ГЕРБ: За БСП честни са изборите...

18:46 | 06 Ноември 2019 г.
Единствено където БСП печелят, там са честни изборите - дали са президентски, или в Русе, там всичко е честно, няма проблеми, защото е сп...