Ицо Хазарта към хейтъри от ДБ: В Ъпсурт вече нямате човек

Пичове, ако бях на Бойко Борисов - милиони бих ви давал, за да продължите да сте такива и да играете ролята на опозиция, написа Хазарта

Източник: Фейсбук

Още по темата
Рапърът Ицо Хазарта, известен със своите десни политически пристрастия, излезе с остро послание към "Демократична България", след като беше силно критикуван в социалните мрежи, че пял в Самоков на предизборно събитие на ГЕРБ за Местни избори 2019.
 
Веднага, след като се разбра, че миналия четвъртък лицето на "Ъпсурт" изнесъл концерт на закриването на кампанията на управляващата партия в Самоков и последва лавина от коментари, че се е продал за пари, той се извини във Фейсбук.
 
 
"През последните месеци отказах десетки предложения за предизборни концерти от кого ли не - управляващи, бивши управляващи и кандидати за такива. Причината е една - не намирам между тях никого, когото да харесвам или да подкрепя. Пак тези същите ми предлагаха и да ставам общински съветник. Пак отказах. Последният ни концерт в Самоков беше преди десетина години.
 
Миналата седмица от една рекламна агенция се обадиха с предложение - казаха ми така: "Направихме проучване между младите хора в Самоков с цел да разберем кой изпълнител биха искали да видят на живо на 24 октомври. Отговорът на повечето от тях беше - Ицо Хазарта. Съгласен ли си да изпееш няколко песни на площада?" Отвърнах: "Да, но при условие, че няма да агитирам за никого и няма да бъда спряган като симпатизант на каквато и да е политическа идея." Съгласиха се, отидох, пях, благодарих на хората и си тръгнах. Бих искал да поднеса моите извинения към всеки, почувствал се разочарован от моето решение да пея в един - единствен концерт, па макар и без да правя каквато и да е агитация на него", заяви хип-хоп изпълнителят в профила си в социалната мрежа.
 
Възмущението срещу него обаче не спря. И Хазарта отправи ново послание, което беше публикувано в e-vestnik:
 
"Не знам дали да адресирам това, което ще напиша, към лидерите на "Демократична България", или към симпатизантите. Ако съдя по резултатите от вчера - може би двете са едно и също.
 
Бих искал да призная своята вина за загубата на арх. Игнатов. Въпреки несъмненото обаяние на лидерите Христо Иванов и генерал Атанасов, ключова роля в отлива на гласове изигра моят концерт в Самоков пред транспарант на ГЕРБ.
 
Нека ви разкажа една история.
 
През 2013-а осъзнах, че не е редно почти всички артисти в България да си мълчат относно ставащото в политиката в страната ми. Заявих публично на доста места подкрепата си към ДСБ, после - и към Реформаторския блок.
 
 
Давах интервюта заедно с лидерите им, те идваха по концертите на "Ъпсурт" и се снимаха с мен, и си качваха снимките по социалните мрежи, и ме цитираха под път и над път. Хората приеха, че съм един от тях. Когато ги атакуваха - защитавах лидерите им по интервюта, по медии и по социални мрежи. Никога не поисках и стотинка за това, понеже за мен то не е бизнес, и съвестта ми не го позволи - това половината хора не го повярваха, а другата половина казаха, че съм луд.
 
Естествено тая работа не мина без последствия. Намразиха ме доста хора, с други се изпокарах. "Уикенд" и "Пик" се редуват да пишат лъжи и клевети за мен. Милионите, които ГЕРБ и БСП харчеха в кампаниите си, позволиха на доста мои "колеги" да опознаят скъпите коли и апартаментите с изглед към Витоша. Когато от тези партии идваха и при мен - аз учтиво им посочвах вратата.
 
След простотиите на "Да, България" и на моите избраници през 2017-а аз, както хиляди други хора, останах изумен как е възможно това да се случи. Имаше два варианта - тези или са нереално тъпи, или просто играят роля в нечии сценарий. И двете не ме устройваха, но реших, че не е редно да обиждам и да преча. Прецених, че трябва да замълча - все пак там има много мои приятели, защо да ги насаждам така... дай да си гледам моята работа и да не се излагам.
 
Миналата седмица приех да пея на концерт, организиран от ГЕРБ в Самоков. Поставих условие да не агитирам, да не се снимам с кандидат - кметове и да не използват името ми за политическа пропаганда. Отивам, пея си песните и си тръгвам. Хората приеха тези мои условия и ги изпълниха.
 
Отказвам площадни мероприятия в големите градове - не би било честно спрямо хората, които дават пари за билет в залите, или за вход в заведенията, в които пея. В повечето малки градове в България обаче концерт на площада е единственият начин да имаш концерт, и който твърди друго - лъже, или просто си приказва.
 
Свободолюбив художник на заплата в "Булгаргаз" (Христо Комарницки от в. "Сега" - б.р.) качил снимка от концерта в Самоков и коментирал как духам. Една госпожа писала за двете ми лица. Видях, че десетки хора споделят тези постове и коментират моята продажност. 
 
Нещо веднага ми направи впечатление - тези хора бяха фенове или членове на "Демократична България", виждаше се на профилните им снимки. Разбирайки, че с моята постъпка съм ги обидил, седнах и написах пост, в който обясних защо съм бил на този концерт. Извиних се на всеки, който се е почувствал засегнат от решението ми да бъда там.
 
Като обясниш - тоя кво се обяснява, гузен е. Като си мълчиш - тоя що си трае, гузен е...
 
Реших да потърся в интернет как стоят нещата с други изпълнители. Най-великият български певец Васил Найденов в същия ден пее в Ямбол на концерт на кандидат-кмет, подкрепен от ДПС. D2 са в Смолян, на концерт на "Новото време". Миро от "Каризма" - на концерт на партията на Марешки в Пловдив, а предишния ден - в Плевен на концерт на ГЕРБ :) И доста други, списъкът е дълъг.
 
И - как да го кажа - леко се позачудих... Наистина ли точно тези, на които най-много помогнах, сега седят и ме плюят с такова вдъхновение?
 
Пичове, ако бях на мястото на Бойко Борисов - милиони бих ви давал, за да продължите да сте такива, каквито сте, и да играете ролята на опозиция.
 
Аз, гласувайки за вас, ви давам моята подкрепа - да разпределите данъците ми, да водите България напред, и да пазите моя интерес пред хищници като Ердоган или Путин. Как точно ще ми пазите интереса пред хора от тоя калибър, като за най-дребни неща не умеете да се разберете помежду си, и все някой друг ви е виновен.
 
Сега Борис Бонев ви е виновен, а не това, че издигнахте три месеца преди изборите един човек очевидно способен, но тотално непознат на хората в нашия град. В политиката вие от години сте това, което е "Гошо от Почивка" в моята сфера. Една десета от провала ви през тия години да имах - бих запалил с триста към някое село и не бих се показал никога повече.
 
На хора, които искат по-високи доходи, по-добри пътища и по-малко празни приказки - вие им говорите за Истанбулската конвенция, за тротинетки и за права на гейовете. Всичкото това - докато седите из софийските кафенета, цъкате с телефоните и тъжно обяснявате как София се е напълнила със селяни.
 
Няма да стане.
 
И накрая - по повод двете ми лица. С едничкото си лице искам да застана пред вас и ясно да ви кажа - знам, че каквото и да обяснявате, винаги търсите възможност навсякъде да имате човек.
 
Е, в "Ъпсурт" вече нямате".
10-годишно дете е в избирателните списъци в Кюстендилско село
21:01 | 03 Януари 2020 г.

Харчове за Местни избори 2019: ГЕРБ - над 2 млн. л...

21:01 | 03 Януари 2020 г.
Над 2 млн. лева е струвала предизборната кампания на ГЕРБ в последните местни избори, на БСП за България - над 1,2 милиона лева, от които...
16:05 | 09 Декември 2019 г.

ЦИК: Вотът през 2019 г. е с най-голям брой недейст...

16:05 | 09 Декември 2019 г.
Вотът през 2019 г. е с най-голям брой недействителни бюлетини за последните 10 години, съобщиха от ЦИК. Това бяха едни спокойни, добре ор...
13:06 | 21 Ноември 2019 г.

Съдът отряза Мая Манолова за ръчно броене на бюлет...

13:06 | 21 Ноември 2019 г.
Няма да има ръчно преброяване на бюлетините за втория тур на изборите за кмет на София. Това реши състав на Административния съд-София гр...
17:19 | 11 Ноември 2019 г.

Младен Маринов: Сигналите не тези избори са по-мал...

17:19 | 11 Ноември 2019 г.
Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с тези през 2015 година.Това каза министърът на вътрешните работи Младен М...
07:51 | 11 Ноември 2019 г.

БСП и независимият кандидат Мая Манолова искат кас...

07:51 | 11 Ноември 2019 г.
БСП внасят жалби с искане за касиране на изборите в столичните райони "Искър“, "Люлин“ и "Красна поляна“...
12:30 | 07 Ноември 2019 г.

На живо по Канал 3: ГЕРБ прави отчет на Местни из...

12:30 | 07 Ноември 2019 г.
Ръководството на ГЕРБ, избраните кметове и общинските ръководители се събраха на Национална работна среща на партията в кино "Люмиер...