Здравко Димитров (ГЕРБ): В Пловдив данъкът за МПС трябва да се редуцира, много е висок (ВИДЕО)

Пловдив след 4 г. ще е с по-високи доходи, повече зелени площи, с нормален трафик и достоен живот за възрастните, сигурен е кандидатът за кмет

Източник: Канал 3

При всички случаи след 4 г. Пловдив ще бъде по-добре. Сигурен съм, че доходите ще се вдигнат, с повече зелени площи, с нормален трафик, и по-достоен живот за възрастните хора, за инвалиди - може би картите за градски транспорт ще бъдат намалени, при възможност. Данък МПС - също, Пловдив е с висок данък, трябва да се редуцира. Защото когато го вдигнахме, транспортните фирми излязоха в съседните общини и Пловдив от това загуби. Искам Пловдив да стане най-добрият град за живеене. Това обяви в "Беновска пита" кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров от ГЕРБ/СДС преди балотажа в неделя от Местни избори 2019.
 
Запитан кои са първите три неща, които би подхванал в общината след евентуална победа в неделя, той каза: "Трафикът, едно от първите неща; също да събера екипа и да ги убедя как трябва да работят, да им покажа как искам да работят - мога да мотивирам хората, винаги където съм бил, съм казвал, че човек трябва да ходи с усмивка на работа. И да им кажа да бъдат в услуга на гражданите, а не обратното. Това са нормални неща, които мисля, че всеки ще ги направи", изброи Здравко Димитров.
 
"След изборите в Пловдив, а и във всички градове, кметът става кмет на всички, партиите престават да съществуват. Който залитне към тясно партийно управление е обречен на провал. От ГЕРБ сме 17 човека в общинския съвет, сигурен съм че и други ще се присъединят, споделящи дясно-центристко управление. Уверен съм, че за добрите решения ще гласуват всички", изтъкна още Здравко Димитров, за когото на първия тур гласуваха над 36% от гласоподавателите.
 
 
"Всички имат добри идеи, след изборите ще събера всички и наистина всички добри идеи ще ги взаимствам. Имах чувството, че сме като четирима картоиграчи на изборите, знаем си картите. Въпросът е кой може да реши проблемите. Някои сме се доказали това на позициите си, на които сме били. Пловдивчани не са елементарни хора, не са с къса памет, помнят управлението на един, втори, трети.
 
Всеки, който споделя идеите на ГЕРБ, начина на управление на ГЕРБ, програмата на ГЕРБ, е добре дошъл. Мачът за мен продължава до последната секунда. Не се успокояваме, на колегите това казвам: нека да свърши изборният ден, в никакъв случай не се успокоявам", каза още Здравко Димитров, който има един мандат като кмет на район Западен.
 
Здравко Димитров се спря на един от най-сериозните проблеми в Пловдив - трафика и задръстванията. "В целия град са задръстванията вече. Наистина около Пловдив се създадоха много икономически зони, работниците от които живеят в града, има много приходящи хора, които вечер спят в Пловдив, през деня работят в зоните.
 
Това създава невероятен трафик, улиците са строени преди много години и не са оразмерени, светофарите не работят както трябва, градският транспорт също не е на нужното ниво. Това е един от проблемите, който трябва веднага да започне да се решава.
 
Ние трябва да отговорим адекватно на тези проблеми. Има какво да се надгражда - инфраструктура, задължително кръстовища на две нива. Имах разговори със специалисти от община София, за да помогнат, също с чужденци, готови са също да помогнат. Това е наука, изчисления, мисля, че ще се справим", убеден е той.
 
"Аз съм достъпен човек, всеки ден се срещам с пловдивчани, живея в Пловдив. Може да се каже че всеки ден съм си по улиците - на мен ми е приятно да се срещам с хора, рядко оставам сам, в интерес на истината. Пловдив е специфичен, защото като минеш по главната улица, може да се срещнеш с всеки. Центърът стана много хубав, трябва да се върне блясъкът на Стария град, перлата на Пловдив.
 
Аз съм човек, който не лъже, който не заблуждава. Аз не обещавам неща, които не мога да изпълня. Имах над 260 срещи, с трудови колективи, дейци на културата. Също и с КНСБ - над 2 часа, казахме си много истини, не съм ги заблуждавал, директно им казах какво мога да изпълня", изброи бившият баскетболист, когото в Пловдив познават и като Зико.
 
По думите му общината трябва да съумее да си събира навреме дълговете. "Трябва да направим така общината да си събира дълговете - длъжни сме, както и публични и държавни партньорства. Около 20 милиона имаме да съберем, което никак не е малко. Длъжни сме тези приходи да идват през годината, защото се очакват, предвидени са в бюджета ни", отбеляза Здравко Димитров.
 
Водещата Илиана Беновска импровизирано призова голямата дъщеря на Здравко Димитров - Мария, да се включи в разговора и да каже какво той може да направи за младите в града.
 
"Трябва да стигнем София по доходи, ние сме бъдещето и на Пловдив и на България. Трябва да се инвестира в младите, за да натрупа един млад човек и опит", пожела Мария. 
 
Тя добави, че много от приятелите й активно се интересуват от политиката. "Всеки нормален млад човек би трябвало да се интересува", добави Мария, а баща й изтъкна, че това вероятно е било нейното първо тв интервю, и то в излъчване на живо.
 
"Аз съм вярващ християнин, семейството за мен е нещо свещено. Наистина сме длъжници на младите хора, възпитанието на улицата, в училищата, и ако ги пренебрегнем в семейството, не ни чака нещо добро. Всеки родител си обича децата, и дава най-доброто за тях", отбеляза Здравко Димитров.
 
Накрая той призова пловдивчани да гласуват с бюлетина 43: "За мен и за районните кметове, защото сме силен екип, доказали сме, че можем - бюлетината е номер 43, това е бюлетината на победителите".
 
Целият разговор със Здравко Димитров в извънредното издание на "Беновска пита" - във видеото:
 

10-годишно дете е в избирателните списъци в Кюстендилско село
21:01 | 03 Януари 2020 г.

Харчове за Местни избори 2019: ГЕРБ - над 2 млн. л...

21:01 | 03 Януари 2020 г.
Над 2 млн. лева е струвала предизборната кампания на ГЕРБ в последните местни избори, на БСП за България - над 1,2 милиона лева, от които...
16:05 | 09 Декември 2019 г.

ЦИК: Вотът през 2019 г. е с най-голям брой недейст...

16:05 | 09 Декември 2019 г.
Вотът през 2019 г. е с най-голям брой недействителни бюлетини за последните 10 години, съобщиха от ЦИК. Това бяха едни спокойни, добре ор...
13:06 | 21 Ноември 2019 г.

Съдът отряза Мая Манолова за ръчно броене на бюлет...

13:06 | 21 Ноември 2019 г.
Няма да има ръчно преброяване на бюлетините за втория тур на изборите за кмет на София. Това реши състав на Административния съд-София гр...
17:19 | 11 Ноември 2019 г.

Младен Маринов: Сигналите не тези избори са по-мал...

17:19 | 11 Ноември 2019 г.
Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с тези през 2015 година.Това каза министърът на вътрешните работи Младен М...
07:51 | 11 Ноември 2019 г.

БСП и независимият кандидат Мая Манолова искат кас...

07:51 | 11 Ноември 2019 г.
БСП внасят жалби с искане за касиране на изборите в столичните райони "Искър“, "Люлин“ и "Красна поляна“...
12:30 | 07 Ноември 2019 г.

На живо по Канал 3: ГЕРБ прави отчет на Местни из...

12:30 | 07 Ноември 2019 г.
Ръководството на ГЕРБ, избраните кметове и общинските ръководители се събраха на Национална работна среща на партията в кино "Люмиер...