ГЕРБ: Г-жа Манолова е удвоила подкрепата си в кв. Христо Ботев, Факултета и Филиповци

Наивник е онзи, който е очаквал достойно признаване на загуба, каза Елен Герджиков

Малина Едрева
Източник: БГНЕС

Интересно е също да се знае, че когато се цитира подкрепата на ромския вот за един от кандидатите, услужливо се пропуска ромския вот за другия от кандидатите. Г-жа Манолова е удвоила своята подкрепа в секциите, които тя цитира, а именно в кв. Христо Ботев, Факултета и Филиповци и това се вижда от протоколите. Това отчете на пресконференция в партийната централа на ГЕРБ Малина Едрева, шеф на предизборния щаб на Йорданка Фандъкова.
 
Коментарът й бе свързан с обвиненията за купен ромски вот от страна на ИК на загубилия кандидат за кмет на София Мая Манолова. "Важно е да си даваме сметка какво казват експертите както по отношение на изборни процеси, така и по отношение на експертите от социологическите агенции. Авторитетните такива казват, че вот купува този, който губи. Второто нещо, което е важно да знаем и да си припомним, е, че в крайна сметка в София купеният вот не може да обръща резултати, не може да предопределя резултати. 
 
Софиянци не са неграмотни, не са хора, които да се оставят просто на внушения и манипулации. Ето защо е важно да казваме нещата докрай, да бъдем отговорни, защото София не заслужава това".
 
 
Досегашният председател на СОС Елен Герджиков също коментира твърденията, заявени в брифинга на ИК на Мая Манолова, като посочи, че е абсурдно да се обявява за съществуване на социологическа завера, която е работела в полза на Йорданка Фандъкова в изборния ден. "Това, видите ли, че екзитополовете са давали преднина за г-жа Фандъкова, по някакъв начин било демотивирало избирателите на г-жа Манолова. Съществуването на такава завера е абсурдно. Екзитполове правиха агенции като "Алфа рисърч", "Галъп Интернешънъл", "Тренд", социологическа завера със сигурност има, но тя не е в екзитополовете, а в резултатите, които бяха показвани по някои медии и широко отразявани по време на кампанията и това са агенции, които са откровено партийни и даваха обратното – преднина за г-жа Манолова и то немалка. 
 
Това е абсурдно и нямам представа докъде ще стигнат опитите за оправдаване на резултатите, но изобретателността на ИК наистина ме учудва“, добави още Герджиков. "По никакъв начин не може да се нарече кампанията достойна. А ако някой е очаквал след нея достойна загуба или достойно признаване на загуба, очевидно е наивник. За съжаление не сме свидетели на подобно нещо, а това не би трябвало да е така в една политическа битка, която претендира да бъде демократична и в унисон с демократичните традиции“, констатира той след края на Местни избори 2019. 
 
"През 2015 г. ПП ГЕРБ имаше 130 кмета на общини, от тях 22 бяха кметове на областни центрове, 2019 г. – ГЕРБ увеличава кметовете си на общини с 10 и вече са 140 кмета, от тях 17 са на областни градове", отчете председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов. 
 
"По отношение на електоралния вот и представителството в общинските съвети – в 163 общини ГЕРБ е първа политическа сила. Увеличаваме общинските си съветници с 80 в цялата страна. 
 
По отношение на кметовете на общини, да припомня, че в София ГЕРБ има 13 районни кмета, в Пловдив – печелим във всички 6 района, и във Варна – във всичките 5 района“, обобщи той.
 
Нормално поведение на губещия е да търси оправдания, извън собствените си възможности, отбеляза Паунов. По обвиненията на БСП за купен и компрометиран вот той посочи още, че когато загубиш изборите, обикновено винаги търсиш оправдания извън себе си, без да направиш точен и ясен анализ за собственото ти поведение по време на кампанията. 
 
В такава ситуация търсиш оправдания, извън собствените ти възможности и реално оценка за ситуацията в собствената ти кампания или партия. Това обикновено е поведение на губещия, който търси оправдания навсякъде, но не и в своите политики и начина, по който е водил кампанията.
 
Има законово установен ред и норми за начина, по който всеки един може да потърси правна форма, ако е недоволен от изборните резултати. От наша гледна точка кампанията беше позитивна, защото ние водихме позитивна кампания. Това, което декларирахме в началото й, го спазихме и изпълнихме“, допълни той. 
17:19 | 11 Ноември 2019 г.

Младен Маринов: Сигналите не тези избори са по-мал...

17:19 | 11 Ноември 2019 г.
Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с тези през 2015 година.Това каза министърът на вътрешните работи Младен М...
07:51 | 11 Ноември 2019 г.

БСП и независимият кандидат Мая Манолова искат кас...

07:51 | 11 Ноември 2019 г.
БСП внасят жалби с искане за касиране на изборите в столичните райони "Искър“, "Люлин“ и "Красна поляна“...
12:30 | 07 Ноември 2019 г.

На живо по Канал 3: ГЕРБ прави отчет на Местни из...

12:30 | 07 Ноември 2019 г.
Ръководството на ГЕРБ, избраните кметове и общинските ръководители се събраха на Национална работна среща на партията в кино "Люмиер...
07:17 | 07 Ноември 2019 г.

На живо по Канал 3 след 12 ч.: ГЕРБ прави отчет на...

07:17 | 07 Ноември 2019 г.
Ръководството на ГЕРБ, избраните кметове и общинските ръководители се събират днес на Национална работна среща на партията в кино "Л...
19:24 | 06 Ноември 2019 г.

Георг Георгиев: Мая Манолова загуби политическо до...

19:24 | 06 Ноември 2019 г.
Мая Манолова загуби политическо достойнство още когато се асоциира с онова безобразно управление на Орешарски. И сега този човек да се оп...
18:46 | 06 Ноември 2019 г.

Николай Стойнев от ГЕРБ: За БСП честни са изборите...

18:46 | 06 Ноември 2019 г.
Единствено където БСП печелят, там са честни изборите - дали са президентски, или в Русе, там всичко е честно, няма проблеми, защото е сп...