СДС: Сблъсъкът на изборите беше ляво – дясно и ние нямахме никакво колебание да подкрепим ГЕРБ

Приносът на СДС е решаващ за избора на Фандъкова

СДС
Източник: Канал 3

Резултатът, който постигнахме на изборите е много добър. Подкрепата, която СДС получи, беше решаваща в много общини, включително и в София. Тя беше решаваща и за преизбирането на Йорданка Фандъкова. Това каза на брифинг, председателят на СДС Румен Христов.
 
"Сблъсъкът на изборите беше ляво – дясно и ние нямахме никакво колебание да подкрепяме ПП ГЕРБ, защото ние сме членове на ЕНП, членове на едно политическо семейство и е логично да бъдем заедно. Втората ни причина да подкрепим ГЕРБ е, че за нас БСП не е алтернатива нито в София, нито в България. БСП остана една непроменена комунистическа формация, която не заслужава да управлява България", заяви той и добави, че опитът показва, че левите водят страната ни до кризи.
 
Главният секретар на партията Илия Лазаров каза, че приносът на СДС е решаващ за избора на Фандъкова и той се дължи на факта, че 25 000 гласа идват от техните поддръжници.
 
"В рамките на нашите изчисления в страната ние сме получили над 150 000 гласа. Нашата тежест е между 10 и 12% в съответните листи и на тази база имаме повод за голяма гордост от наша страна", коментира той.
 
Преизбраният на първи тур кмет на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че СДС разширява своите позиции в местната власт.
 
"Където и да погледнете, СДС има повече общински кметове и по-силно влияние. Това е доказателство, че ръководството на партията е направила правилен избор, политиката с по-големите коалиционни партньори е водена правилно, и тя ще дава още по-добри резултати в годините напред", коментира Кабаиванов.
 
Теодор Петков, който беше преизбран за кмет на столичния район "Витоша" каза, че на втория тур всички са се били обединили срещу тях и са водели грозна и арогантна кампания.
 
"Тая огромно разочарование и огорчение от позицията на хората, с които сме работили в годините назад, от това на втори тур да гласуват за Мая Манолова. Това е много тежка обида и те сериозно трябва да преосмислят своето позициониране в политиката“, подчерта той.
 
Антон Койчев коментира, че залогът в София е бил голям.
 
"Беше направен арогантен и много подъл опит да бъде взета властта в София на базата на лицемерия, на внушения, и изключително неприятния номер, който изигра "Демократична България", тъй като на балотажа имаше своеобразен заговор и техните кандидати станаха районни кметове с помощта на ДСБ", обобщи Койчев.
 
 
След местния вот СДС спечели 193 общински съветници, 10 кмета, кметове на кметства, като във Видин и Монтана са спечелили техните кандидати, а в Кюстендил и Плевен са подкрепили спечелилите.
 
17:19 | 11 Ноември 2019 г.

Младен Маринов: Сигналите не тези избори са по-мал...

17:19 | 11 Ноември 2019 г.
Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с тези през 2015 година.Това каза министърът на вътрешните работи Младен М...
07:51 | 11 Ноември 2019 г.

БСП и независимият кандидат Мая Манолова искат кас...

07:51 | 11 Ноември 2019 г.
БСП внасят жалби с искане за касиране на изборите в столичните райони "Искър“, "Люлин“ и "Красна поляна“...
12:30 | 07 Ноември 2019 г.

На живо по Канал 3: ГЕРБ прави отчет на Местни из...

12:30 | 07 Ноември 2019 г.
Ръководството на ГЕРБ, избраните кметове и общинските ръководители се събраха на Национална работна среща на партията в кино "Люмиер...
07:17 | 07 Ноември 2019 г.

На живо по Канал 3 след 12 ч.: ГЕРБ прави отчет на...

07:17 | 07 Ноември 2019 г.
Ръководството на ГЕРБ, избраните кметове и общинските ръководители се събират днес на Национална работна среща на партията в кино "Л...
19:24 | 06 Ноември 2019 г.

Георг Георгиев: Мая Манолова загуби политическо до...

19:24 | 06 Ноември 2019 г.
Мая Манолова загуби политическо достойнство още когато се асоциира с онова безобразно управление на Орешарски. И сега този човек да се оп...
18:46 | 06 Ноември 2019 г.

Николай Стойнев от ГЕРБ: За БСП честни са изборите...

18:46 | 06 Ноември 2019 г.
Единствено където БСП печелят, там са честни изборите - дали са президентски, или в Русе, там всичко е честно, няма проблеми, защото е сп...