Николай Стойнев от ГЕРБ: За БСП честни са изборите само там, където те печелят (ВИДЕО)

За мен изборите в София са опорочени, има пълно основание вотът да падне, заяви Симов от БСП

Източник: Канал 3

Единствено където БСП печелят, там са честни изборите - дали са президентски, или в Русе, там всичко е честно, няма проблеми, защото е спечелил кандидат на БСП. Но там където е загубил, БСП няма достойнство да каже "ние загубихме изборите". Типично поведение на БСП, когато загубят изборите. Това заяви в "Денят на живо с Наделина Анева" Николай Стойнев от ГЕРБ по повод изказване на Ал. Симов от БСП за опорочените избори в София.
 
По-рано пред Наделина Анева в НС депутатът от БСП Александър Симов обяви, че има основания за касиране на изборите в София заради "десетките сигнали и репортажи за купуване на гласове". "Според мен въпрос на време е молбата да бъде внесена", каза Симов и увери, че не става дума за "трик или пиар кампания" след Местни избори 2019.
 
"За мен изборите в София са опорочени, видяхме брутален натиск върху избирателите, има пълно основание вотът да падне", каза Симов, според когото победата на Йорданка Фандъкова в столицата нямала легитимност.
 
"В някои райони на София трябва да се преброят бюлетините - там, където има данни за масово купуване на ромски гласове и на изкривяване на резултата в ромски секции", посочи Симов и даде за пример район Люлин. "В Люлин реално победата е за БСП, казвам го убедено, и резултатът трябва да бъде проверен как стигнахме до победа за районен кмет на ГЕРБ", смята той.
 
"Не може при разлика от над 20 000 гласа да казваш, че е манипулирано. Това е ужасна заблуда и ужасна лъжа, но знаем, че те това го знаят най-добре", отговори от студиото на Канал 3 Николай Стойнев от ГЕРБ, заместник-председател на Столичен общински съвет. Той припомни как още в петък от ГЕРБ - първо премиерът Борисов от тв екрана, после от изборния щаб на партията, предупредиха за готвена манипулация в изборния ден през социалните мрежи за уж контролиран ромски вот. "Тази гигантска манипулация бе готвена, знаехме, че ще се опитат да направят една нова афера върху няколко секции, за да опитат да обяснят, как това ще повлияе на вота. 
 
Няма как с 20-30-50 или 100 гласа да обърнеш тендеция и е подло и нечестно да комрометираш принципите на демокрацията. Но това си е проблем на БСП - те така си водят кампанията, но резулатите показват, че така не могат да спечелят доверие. ГЕРБ от над 12 години в София отново имат доверие сред общинските съветници", посочи Николай Стойнов.
 
 
Той припомни също, че загубилите изборите в София, които искат касирането им, имат представители във всички избирателни секции. "Да уточня още нещо - за манипулирани протоколи. Във всяка избирателна секция има представители на БСП, които участват в преброяването, попълването на протоколите, имат копия на тези протоколи. Нали си давате сметка, че ако имаше някаква разлика между комисиите, това щеше да стане достояние на всички. Няма как, особено в София - тук има представители на почти всички политически сили, и застъпници. Те участват при броенето и при попълването на протоколите. 
 
Опитахме се да го обясним и на хората, но всички са свидетели какво се случи, вкл. и в деня на изборите. С отразяване в социалните мрежи, как ромите излизат да гласуват, бързайте, тук е заплашен резултата. Което всъщност отблъсна много нормални хора от гласуване, които вероятно щяха да гласуват за Йорданка Фандъкова. И стимулира други към наказателен вот", заяви Николай Стойнев, и добави, че по същия начин е била подготвена от политическите инженери и аферата Костинброд в деня за размисъл през май 2013 г.
 
"Политическият сблъсък на първи тур бе много ясен - 75% срещу 25% гласуваха в полза на разумното дясно управление, за дясна алтернатива. София това отново го доказа, това е градът, който остана свободен и избра разумните предложения.
 
Госпожа Манолова и БСП изградиха кампанията си с оглед на свои национални цели - как ще съборят правителството, тяхната битка никога не е била за София, затова и не чухме никакви, дори елементарни, идеи за развитието на града", анализира той.
 
"Ако погледнете ромските секции, ще видите че има доста гласове и за госпожа Манолова, но знаем, че тя ходеше на различни протести, но не отиде нито веднъж в ромските квартали в София, за да работи за тях. А ние в тези кваратли изпълняваме многогодишни програми за интергрирането на този етнос. Има центрове, изградени във Факултета, децата се учат на елементарни неща. 
 
Работим последователно през всичките тези години, директорът на училището във Факултета бе в нашата листа. Това са квартали, които десетки години са се развивали хаотично, без правила. Но госпожа Манолова не съм я видял нито веднъж като омбудсман да влезе в тези квартали, за да помогне на тази общност", припомни Николай Стойнов.
 
Какво казаха Ал. Симов и Николай Стойнев за "Денят на живо с Наделина Анева" - във видеото:

17:19 | 11 Ноември 2019 г.

Младен Маринов: Сигналите не тези избори са по-мал...

17:19 | 11 Ноември 2019 г.
Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с тези през 2015 година.Това каза министърът на вътрешните работи Младен М...
07:51 | 11 Ноември 2019 г.

БСП и независимият кандидат Мая Манолова искат кас...

07:51 | 11 Ноември 2019 г.
БСП внасят жалби с искане за касиране на изборите в столичните райони "Искър“, "Люлин“ и "Красна поляна“...
12:30 | 07 Ноември 2019 г.

На живо по Канал 3: ГЕРБ прави отчет на Местни из...

12:30 | 07 Ноември 2019 г.
Ръководството на ГЕРБ, избраните кметове и общинските ръководители се събраха на Национална работна среща на партията в кино "Люмиер...
07:17 | 07 Ноември 2019 г.

На живо по Канал 3 след 12 ч.: ГЕРБ прави отчет на...

07:17 | 07 Ноември 2019 г.
Ръководството на ГЕРБ, избраните кметове и общинските ръководители се събират днес на Национална работна среща на партията в кино "Л...
19:24 | 06 Ноември 2019 г.

Георг Георгиев: Мая Манолова загуби политическо до...

19:24 | 06 Ноември 2019 г.
Мая Манолова загуби политическо достойнство още когато се асоциира с онова безобразно управление на Орешарски. И сега този човек да се оп...
18:37 | 06 Ноември 2019 г.

Сергей Станишев: Резултатите на БСП от изборите са...

18:37 | 06 Ноември 2019 г.
Резултатите на БСП от местни избори 2019 са разочароващи, те са пропуснат шанс за БСП, защото днес все повече хора търсят алтернатива, ан...