Опозицията: Кунева е дялан камък, става и за министър на здравеопазването

Вицепремиоерката не иска да има българска нация, а само ЕС

Меглена Кунева
Източник: Канал 3

Меглена Кунева

Десет пъти най-малко депутатката на "Атака" Магдалена Ташева повтори фамилията по мъж на номинираната за министър на образованието - Меглена Кунева-Пръмова, за да подчертае фамилната й обвързаност с елита на БКП. Направи го от трибуната, като даде старт на дебатите около избора на номинираната вицепремиерка и за министър на просветата.

"Атака" категорично няма да я подкрепи, декларира Ташева и припомни за затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ, когато Кунева беше главен преговарящ с Брюксел.

"Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено, така лъжеше по глава "Енергетика" Кунева-Пръмова", обяви от трибуната Ташева. Тя излъга, че след като бъде затворена преговорната глава, тогава тепърва ще преговаряме за 3 и 4 блок, които бяха прясно ремонтирани", допълни националистката.

Тя напомни, че именно Кунева е разбила родното земеделие, като не е договорила изгодни субсидии. Напомни и за конфликта й на интереси като еврокомисар и член на ръководството на Париба.

"Чия клетва спазва Кунева-Пръмова - на ЕК, или на българското правителство?!", попита атакистката.

Правителството стана жертва на собствения си закон, който се оказа невъзможен за прилагане, констатира соцдепутатът Валери Жаблянов.

Напрежението в обществото покрай случващото се в образованието е в резултат на некадърното управление на сектора, включително със закона. Законът беше внесен от ПГ на ГЕРБ, а не от МС, напомни Жаблянов.

Социалистите повториха, че внасят проектозакон за отлагане на новия просветен закон, защото няма как да се приложи - и програмите буксуват, и учебниците няма как да бъдат отпечатани.

Тук не става въпрос за смяна на министър, а за смяна на политиката и промяна в закона. Отговорността е лично на премиера и той трябваше да е тук, не може да се извинява с една персонална промяна, провикна се Жаблянов. Той констатира, че замени, като "Робинзон Крузо", вместо Паисий, целят премахване на българското от учебното съдържание.

Дебългаризацията не започва с ГЕРБ и няма да завърши с него, а 25 г. назад, когато партиите възприеха да управляват страната в посока на либертарианството, отбеляза атакистът проф. Станислав Станилов.

Той защити досегашния министър проф. Тодор Танев, че е успял да бръкне в свищовската академия и да смачка стария ректор, сътворил достатъчно зулуми. Г-н Танев, излезте и кажете на народните представители - защо си подадохте оставката?", обърна се към седналия най-отзад на местата за министрите проф. Тодор Танев.

Кунева била като дялан камък - ставала за всичко. Той направи откритието, че и здравеопазването да й предложат да оглави, тя ще се съгласи и веднага ще напише стратегия. Тя е "новият човек",

който е съгласен да няма българска нация, да няма германска нация, да има Европейски съюз и европейска нация - затова била предложена за поста, заключи атакистът.

12:38 | 23 Юни 2019 г.

Йордан Цонев: Партийната субсидия да остане 11 лв....

12:38 | 23 Юни 2019 г.
Приоритет на ДПС е партийната субсидия да остане 11 лева. Предложението да се намали до 0 или 1 лев е несъстоятелно. Това заяви зам....
Аврамова: Трасето от Стара Загора до АМ \
15:27 | 21 Юни 2019 г.

Аврамова: Трасето от Стара Загора до АМ "Тракия" щ...

15:27 | 21 Юни 2019 г.
През тази година ще бъде възложена актуализация на проекта за удвояване на съществуващото трасе на пътя от гр. Стара Загора до връзката с...
Каракачанов: Следващата седмица идват делегати от САЩ за преговорите за F-16
13:34 | 21 Юни 2019 г.

Каракачанов: Следващата седмица идват делегати от ...

13:34 | 21 Юни 2019 г.
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов  се изправи пред депутатите, за да ги запознае с развитието на сделката з...
Ананиев: Нито НЗОК, нито ИСУЛ имат вина за фаталния край на Мими
13:26 | 21 Юни 2019 г.

Ананиев: Нито НЗОК, нито ИСУЛ имат вина за фатални...

13:26 | 21 Юни 2019 г.
Нямат вина нито НЗОК, нито "Царица Йоанна"- ИСУЛ по отношение на фаталния край на детето, коментира пред журналисти в НС трагич...
ДПС: Сделката за ЧЕЗ се осъществява в тежка корупционна тишина
13:19 | 21 Юни 2019 г.

ДПС: Сделката за ЧЕЗ се осъществява в тежка корупц...

13:19 | 21 Юни 2019 г.
Сделката за продажбата на ЧЕЗ се осъществява в тежка корупционна тишина.Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев по повод продаж...
Десислава Атанасова
12:37 | 21 Юни 2019 г.

Глоба от 1000 лева за агресивно куче без намордник...

12:37 | 21 Юни 2019 г.
Глоба от 1000 лв. за куче без наморник предлагат от ГЕРБ с внесените промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност. Това каза пред ...