Опозицията: Кунева е дялан камък, става и за министър на здравеопазването

Вицепремиоерката не иска да има българска нация, а само ЕС

Меглена Кунева
Източник: Канал 3

Меглена Кунева

Десет пъти най-малко депутатката на "Атака" Магдалена Ташева повтори фамилията по мъж на номинираната за министър на образованието - Меглена Кунева-Пръмова, за да подчертае фамилната й обвързаност с елита на БКП. Направи го от трибуната, като даде старт на дебатите около избора на номинираната вицепремиерка и за министър на просветата.

"Атака" категорично няма да я подкрепи, декларира Ташева и припомни за затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ, когато Кунева беше главен преговарящ с Брюксел.

"Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено, така лъжеше по глава "Енергетика" Кунева-Пръмова", обяви от трибуната Ташева. Тя излъга, че след като бъде затворена преговорната глава, тогава тепърва ще преговаряме за 3 и 4 блок, които бяха прясно ремонтирани", допълни националистката.

Тя напомни, че именно Кунева е разбила родното земеделие, като не е договорила изгодни субсидии. Напомни и за конфликта й на интереси като еврокомисар и член на ръководството на Париба.

"Чия клетва спазва Кунева-Пръмова - на ЕК, или на българското правителство?!", попита атакистката.

Правителството стана жертва на собствения си закон, който се оказа невъзможен за прилагане, констатира соцдепутатът Валери Жаблянов.

Напрежението в обществото покрай случващото се в образованието е в резултат на некадърното управление на сектора, включително със закона. Законът беше внесен от ПГ на ГЕРБ, а не от МС, напомни Жаблянов.

Социалистите повториха, че внасят проектозакон за отлагане на новия просветен закон, защото няма как да се приложи - и програмите буксуват, и учебниците няма как да бъдат отпечатани.

Тук не става въпрос за смяна на министър, а за смяна на политиката и промяна в закона. Отговорността е лично на премиера и той трябваше да е тук, не може да се извинява с една персонална промяна, провикна се Жаблянов. Той констатира, че замени, като "Робинзон Крузо", вместо Паисий, целят премахване на българското от учебното съдържание.

Дебългаризацията не започва с ГЕРБ и няма да завърши с него, а 25 г. назад, когато партиите възприеха да управляват страната в посока на либертарианството, отбеляза атакистът проф. Станислав Станилов.

Той защити досегашния министър проф. Тодор Танев, че е успял да бръкне в свищовската академия и да смачка стария ректор, сътворил достатъчно зулуми. Г-н Танев, излезте и кажете на народните представители - защо си подадохте оставката?", обърна се към седналия най-отзад на местата за министрите проф. Тодор Танев.

Кунева била като дялан камък - ставала за всичко. Той направи откритието, че и здравеопазването да й предложат да оглави, тя ще се съгласи и веднага ще напише стратегия. Тя е "новият човек",

който е съгласен да няма българска нация, да няма германска нация, да има Европейски съюз и европейска нация - затова била предложена за поста, заключи атакистът.

15:21 | 12 Септември 2019 г.

Георги Марков представи "Феноменът Виктор Орбан" (...

15:21 | 12 Септември 2019 г.
По повод навършването на 30 години от официалното отваряне на границата на Унгария с Австрия народният представител от ГЕРБ Георги Марков...
09:55 | 12 Септември 2019 г.

Парламентът реши: Двама министри могат да променят...

09:55 | 12 Септември 2019 г.
Окончателно бяха приети промените в Закона за лова и опазване на дивеча, предложени от Обединени патриоти. Част от промените бяха внесени...
13:25 | 11 Септември 2019 г.

Сотир Цацаров: Константин Малофеев има забрана за ...

13:25 | 11 Септември 2019 г.
На председателят на „Двуглав орел“ Константин Малофеев е наложена забрана за влизане в България за срок о...
11:42 | 11 Септември 2019 г.

ДАНС: Николай Малинов е получавал пари от чужди г...

11:42 | 11 Септември 2019 г.
Както вече знаете, Николай Малинов, председател на сдружение "Русофили“, беше арестуван и обвинен в шпионаж и поставяне в услу...
11:37 | 11 Септември 2019 г.

Младен Маринов: Арестувани са 8 лица за шпионския ...

11:37 | 11 Септември 2019 г.
Осем лица са задържани за 24 часа по шпионския скандал. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време ...
Явор Нотев
09:25 | 11 Септември 2019 г.

Явор Нотев вече не е зам.-шеф на парламента

09:25 | 11 Септември 2019 г.
Явор Нотев от "Атака" вече не е зам.-шеф на Народното събрание. Това обяви парламентарната шефка Цвета Караянчева от трибун...