Ако търсим скандална жена за МОН, защо да не е Гери-Никол?!

Нашумялата тийнейджърка щяла да свърши повече работа от Кунева, заяви Кадиев

Георги Кадиев
Източник: Канал 3

Георги Кадиев

Независимият Георги Кадиев взриви залата с констатацията, че една непълнолетна тийнейджърка-певица, свикнала да прави скандали, чудесно може да замени на министерския пост Меглена Кунева.

"Ако идеята е да се търси красива и скандална жена за този пост, мисля, че и Гери-Никол ще свърши тая работа", констатира бившият социалист, след като първо заяви, че няма да подкрепи Кунева.

Той бил убеден, че министър на просветата трябва да е човек от същата сфера. И посочи, че е унизително министър на образованието да бъде приет по милост с няколко гласа отгоре, след като самият РБ се е разслоил и се чуди как да не гласува за нея, а и останалите партии не я искат.

"Като сме опозиция, ще сме опозиция, няма да сме мишки", скара се Кадиев на БСП, "Атака" и ДПС.

Той ги разкритикува, че твърде малко депутати от техните групи присъстват в пленарната зала преди гласуването и ги уличи в сделка.

"За мен принципност в политиката е с която политическа партия си влязъл в парламента, с нея да излезеш", засече го Четин Казак, който обяви, че ДПС твърдо няма да подкрепи Кунева.

Преди това Кадиев сподели с номинираната, че хората от вчера го питали:

"Колко депутати си купи Кунева, за да стане министър?"

След забележка от парламентарната шефка Цецка Цачева, Кадиев поясни, че цитира избиратели.

"Цитирам какво ме питат хората, но самата идея, че в главата на хората достига тази мисъл доказва, че ни нямат доверие. И той, и Местан заключиха, че се налагат предсрочни избори.

"Аз не зная кой е натиснал клавиша Лютви Местан, но той има навик да събаря парламенти, ако не се почувства достатъчно обгрижен", захапа го атакистът проф. Станилов,

след като Местан разкритикува управляващи и опозиция, и обяви, че не желае да се причисли към никой от тях, затова няма да участва във вота.

"Формира се едно мнозинство на принципа орел, рак и щука с порочен генезис", заключи Четин Казак.

"Това правителство не даде никакви гаранции за това, че ще продължи необходимите реформи в ключови сектори", разкритикува той.

"Ще продължи да ерозира доверието не само в правителството, а и в Народното събрание", предрече соцлидерът Миков.

"Изборите ги загубихте вие, изборите ги спечели ГЕРБ, видяхме преди няколко месеца", репликира Димитър Лазаров от ГЕРБ, след като Казак констатира, че се създава предизборна среда.

В дебата се включи и Йордан Цонев.

"Очевидно това е признание за това, че управляващото мнозинство прекрасно разбира, че има проблеми", коментира той смяната на Танев с Кунева. "Реформаторското правителство не си върши работата", заключи той.

Цонев се обърна към ГЕРБ: "И аз се питам колко още време трябва да мине, за да разбере най-голямата партия, че с тези партньори реформи няма да станат".

Депутатът от ДПС попита още Румяна Бъчварова, сядаща в залата, в ролята й на архитект на коалицията, "така ли си я представяхте, когато и на нас ни я представяхте,

"Доказала се с богат управленски опит, със силен характер, жена, която повече работи, отколкото говори", защити я патетично Борислав Великов от РБ, който призна, че я познава от 16 г. и издекламира блестяща биография на номинираната.

"Защо тогава не успяхте да убедите собствената си група да я подкрепи и подкрепящите партии, след като я познавате толкова добре и отдавна", засече го Ферихан Ахмедова от ДПС.

14:47 | 18 Септември 2019 г.

Вижте как се държа Корнелия Нинова, докато даваше ...

14:47 | 18 Септември 2019 г.
Десетки депутати от всички парламентарни групи се включиха в кръводарителската акция в Народното събрание, видя "Фокус". К...
11:53 | 18 Септември 2019 г.

Бабата на убитата Кристин в парламента: Да се хван...

11:53 | 18 Септември 2019 г.
Протестиращи внасят в деловодството на парламента 15 882 подписа за промени в Наказателния кодекс, обявиха техни представители на съвмест...
Народно събрание
08:58 | 18 Септември 2019 г.

Протест пред НС срещу съкратеното производство на ...

08:58 | 18 Септември 2019 г.
Близки на жертви на тежки престъпления ще протестират днес пред сградата на парламента. Бабата на 7-годишната Кристин от село Сотиря ще в...
08:42 | 18 Септември 2019 г.

Ето как депутатите дават кръв безвъзмездно в парла...

08:42 | 18 Септември 2019 г.
Днес се провежда акция по кръводаряване в Народното събрание. Тя е организирана от парламентарната Комисия по взаимодействието с неправит...
15:21 | 12 Септември 2019 г.

Георги Марков представи "Феноменът Виктор Орбан" (...

15:21 | 12 Септември 2019 г.
По повод навършването на 30 години от официалното отваряне на границата на Унгария с Австрия народният представител от ГЕРБ Георги Марков...
09:55 | 12 Септември 2019 г.

Парламентът реши: Двама министри могат да променят...

09:55 | 12 Септември 2019 г.
Окончателно бяха приети промените в Закона за лова и опазване на дивеча, предложени от Обединени патриоти. Част от промените бяха внесени...