В разгара на отпуските Реформаторите ще правят допитване за президент

И днес от блока не излязоха с кандидатура, Радан Кънев отсвири сбирката

Радан Кънев със семейството си на ваканция
Източник: Facebook

Радан Кънев със семейството си на ваканция

Реформаторският блок стартира процедура на допитване към членовете и активистите на блока по кандидатурите за бъдещ президент. Това заяви Любен Петров, зам.-председател на СДС. Допитването започва в разгара на отпускарския месец август и само три месеца преди президентските избори. 

“Надяваме се Реформаторският блок и ръководството да вземат едно информирано решение и тогава вече да можем да съобщим кой е нашият кандидат”, посочи той.

Към момента няма отпаднали кандидати. Всяка една от партиите избира самостоятелно своята форма, ако дойде предложение от работната група за допитване в рамките на седмица - две това ще се случи и ще бъде представено на изпълнителния съвет.

Петров заяви, че се надява по-бързо да е ясен кандидатът им за президент. “Въпреки отпуските, виждате, че работим активно и всяка седмица от тук нататък ще продължим да заседаваме в работен формат”, посочи той.

Найден Зеленогорски допълни, че в ДБГ са направили допитване на Националния съвет в Русе, и в момента, когато се наложи, ще споделят с колегите си.

“Всяка партия може да свика изпълнителния си съвет и в решителния момент да си каже мнението. Това се отнася и за гражданското тяло - Гражданския съвет в София и 10-те граждански съвета в страната, всички могат да споделят мнение”, коментира той.

“За нас от ДБГ ясно се оформя една четворка, която върви успешно пред другите. Въпросът сега е и колегите да си направят допитвания и да използваме всички данни, за да стигнем до златното сечение, което ще ни даде кандидатите”, каза Зеленогорски.

Петров пък допълни, че и трима - четирима от кандидатите да излязат, това не е достатъчно, защото е необходим само един и той да бъде успешният кандидат. “За мен успех ще бъде да се явим заедно и съм сигурен, че ще имаме много добър резултат, какъв ще бъде той, предстои да разберем от избирателите. В момента ние сме четвърта политическа сила, в този смисъл ако се класираме над четвърти, значи ще имаме успех”, допълни той. 

Сбирката на Реформаторският блок не бе уважена от лидера на ДСБ Радан Кънев, който вчера отпътува за ваканция със семейството си. 

Оконачателно: НС одобри договорите за F-16
13:14 | 19 Юли 2019 г.

Оконачателно: НС одобри договорите за F-16

13:14 | 19 Юли 2019 г.
Народното събрание одобри ратификацията на договорите за покупка на самолетите F- 16. За тях гласуваха 124 депутати "за" от...
Владислав Горанов
11:45 | 19 Юли 2019 г.

Горанов: Директорът на НАП е в платен отпуск, едва...

11:45 | 19 Юли 2019 г.
Директорът на НАП Галя Димитрова не сте я виждали пред камерите, защото е в платен годишен отпуск. Едва ли си изкарва добре. Тя е изключи...
Мустафа Карадайъ
10:05 | 19 Юли 2019 г.

Мустафа Карадайъ: Решението за F-16 e стратегичес...

10:05 | 19 Юли 2019 г.
Решението е стратегическо за сигурността на страната, но то е само една от стъпките, които трябва да бъдат предприети за гарантиране на н...
Парламентът на фокус
16:24 | 18 Юли 2019 г.

Бюджетната комисия отхвърли ветото за даренията на...

16:24 | 18 Юли 2019 г.
Бюджетната комисия в Народното събрание отхвърли президентското вето върху промените в Закона за държавния бюджет относно финансирането н...
България се включва в ремонта на чужди изтребители
15:28 | 18 Юли 2019 г.

България се включва в ремонта на чужди изтребители

15:28 | 18 Юли 2019 г.
Производителят на F-16 “Локхийд Мартин Глобъл” ще обучи български компании, инженери и IT специалисти да ремонтират части за ...
Парламенът гласува вота на недоверие към кабинета \
14:19 | 18 Юли 2019 г.

Депутатите отхвърлиха предложението за преизчисляв...

14:19 | 18 Юли 2019 г.
Със 76 гласа "за", 15 – „против“ и 81 – "въздържал се" парламентът отхвърли предложението на ...