В разгара на отпуските Реформаторите ще правят допитване за президент

И днес от блока не излязоха с кандидатура, Радан Кънев отсвири сбирката

Радан Кънев със семейството си на ваканция
Източник: Facebook

Радан Кънев със семейството си на ваканция

Реформаторският блок стартира процедура на допитване към членовете и активистите на блока по кандидатурите за бъдещ президент. Това заяви Любен Петров, зам.-председател на СДС. Допитването започва в разгара на отпускарския месец август и само три месеца преди президентските избори. 

“Надяваме се Реформаторският блок и ръководството да вземат едно информирано решение и тогава вече да можем да съобщим кой е нашият кандидат”, посочи той.

Към момента няма отпаднали кандидати. Всяка една от партиите избира самостоятелно своята форма, ако дойде предложение от работната група за допитване в рамките на седмица - две това ще се случи и ще бъде представено на изпълнителния съвет.

Петров заяви, че се надява по-бързо да е ясен кандидатът им за президент. “Въпреки отпуските, виждате, че работим активно и всяка седмица от тук нататък ще продължим да заседаваме в работен формат”, посочи той.

Найден Зеленогорски допълни, че в ДБГ са направили допитване на Националния съвет в Русе, и в момента, когато се наложи, ще споделят с колегите си.

“Всяка партия може да свика изпълнителния си съвет и в решителния момент да си каже мнението. Това се отнася и за гражданското тяло - Гражданския съвет в София и 10-те граждански съвета в страната, всички могат да споделят мнение”, коментира той.

“За нас от ДБГ ясно се оформя една четворка, която върви успешно пред другите. Въпросът сега е и колегите да си направят допитвания и да използваме всички данни, за да стигнем до златното сечение, което ще ни даде кандидатите”, каза Зеленогорски.

Петров пък допълни, че и трима - четирима от кандидатите да излязат, това не е достатъчно, защото е необходим само един и той да бъде успешният кандидат. “За мен успех ще бъде да се явим заедно и съм сигурен, че ще имаме много добър резултат, какъв ще бъде той, предстои да разберем от избирателите. В момента ние сме четвърта политическа сила, в този смисъл ако се класираме над четвърти, значи ще имаме успех”, допълни той. 

Сбирката на Реформаторският блок не бе уважена от лидера на ДСБ Радан Кънев, който вчера отпътува за ваканция със семейството си. 

09:44 | 11 Октомври 2019 г.

Петък, ден на майстора: НС няма да заседава днес з...

09:44 | 11 Октомври 2019 г.
При втория опит за регистрация тази сутрин парламентът не събра кворум , за да започне заседание, предаде "Фокус". В зала се ре...
След почти година премиерът Борисов отново на парламентарен контрол, 3
08:16 | 11 Октомври 2019 г.

Бойко Борисов отговаря на Корнелия Нинова на парла...

08:16 | 11 Октомври 2019 г.
Министър-председателят Бойко Борисов ще вземе участие в редовния петъчен парламентарен контрол. Премиерът ще застане на пленарната трибун...
11:17 | 10 Октомври 2019 г.

НС прие декларация за Северна Македония и Албания ...

11:17 | 10 Октомври 2019 г.
Депутатите в парламента приеха декларация на 44-ото Народно събрание във връзка с разширяването на ЕС и Процеса на стабилизиране и асоции...
11:27 | 02 Октомври 2019 г.

НС отряза БСП за блиц-контрол на премиера поне вед...

11:27 | 02 Октомври 2019 г.
Парламентът отхвърли предложението на БСП министър-председателят задължително да се явява поне веднъж месечно в НС на т. нар. блиц-контро...
БНР
11:37 | 27 Септември 2019 г.

Сметната палата подхваща финансите на БНР от 2017 ...

11:37 | 27 Септември 2019 г.
Депутатите възложиха на Сметната палата да извърши одит за финансовото управление на БНР за периода от 1 януари 2017 до 30 септември 2019...
БСП, депутати в пленарната зала
10:33 | 27 Септември 2019 г.

Извънреден съвет в НС заради Сотиря и съкратеното ...

10:33 | 27 Септември 2019 г.
Парламентът излезе в 15-минутна почивка, за да се проведе извънреден председателски съвет за съкратеното съдебно следствие, предаде ...