НА ЖИВО! БСП скочи на ГЕРБ: Кампанията, която направихте срещу Елена Йончева, е свинщина!

Ние затова губим изборите - защото вие назначавате, а ние не, заключи Антон Кутев

НА ЖИВО! БСП скочи на ГЕРБ: Кампанията, която направихте срещу Елена Йончева, е свинщина!
Източник: Канал 3

НА ЖИВО! БСП скочи на ГЕРБ: Кампанията, която направихте срещу Елена Йончева, е свинщина!

"Ние затова губим изборите - защото вие назначавате, а ние не", заяви соцдепутатът Антон Кутев по време на дебатите за оставката на Делян Добрев след скандала с роднинските и приятелски назначения в община Хасково, огласени от Елена Йончева.

Кутев напомни, че и той е бил депутат от Силистра, регионален лидер на партията и БСП е имала кмет, но не си е позволявал да кадрува от морална гледна точка. Социалистът разкритикува ГЕРБ, че са окаляли Елена Йончева, която направи разкритията около "Хасковогейт".

Гледайте екшъна в парламента на живо по Канал 3

"Вие не можете да назначавате кмет, кмет се избира", направи забележка Кутев на Добрев. Той призна, че е нямало да си позволи да коментира, ако не беше оплюването на Елена Йончева.

"Вие задвижихте цялата държавна машина срещу Йончева", възмути се Кутев. "Г-Добрев, Вие трябва да се чувствате виновен за това, че очерняте Йончева", укори социалистът.

Добрев отвърна, че нито дума не е казал срещу журналистката и говорител на БСП в парламента, защото от това нямало нужда.

"Защото аз считам, че моята роля е в правенето в политика, не съм казал дума срещу един от вашите депутати. Ако имате съмнения в морала на някого, то си има институции. Ако парламентът продължи да е това, което беше миналата седмица и да се замеряме с кал, то на мен няма да ми липсва", призна още Добрев.

НА ЖИВО - ГЕРБ: Деляне, ако скочиш от кораба, червените акули ще те разкъсат!

"Моля ви, прекратете тази гавра", пък призова атакистът проф. Станислав Станилов, който предупреди, че реномето на Народното събрание ще падне още по-ниско, ако продължат с чернилката. Станилов напомни, че шуробаджанащината в България е от памтивека, така че е нещо традиционно за нашата територия.

"Не мога да го спра, продължаваме", отвърна председателят на НС Димитър Главчев. "Не че не можете, не искате, защото вие волю-неволю участвате в този бенефис на Делян Добрев", описа случващото се соцдепутатът Филип Попов.

17:22 | 03 Април 2020 г.

Горанов: Извънредното положение е правна рамка, с ...

17:22 | 03 Април 2020 г.
Нека да не яхваме популистката тема, която вълнува и мен, и моето семейство, а именно кога ще излезем от извънредното положение. Няма да ...
14:34 | 03 Април 2020 г.

На ЖИВО по Канал 3: Парламентът ще продължи да зас...

14:34 | 03 Април 2020 г.
Парламентът ще продължи да заседава и в извънредно положение. Това решиха днес депутатите. В пленарната зала ще остават депутатите, к...
11:57 | 03 Април 2020 г.

С 13 срещу 6 гласа бюджетната комисия в НС прие ак...

11:57 | 03 Април 2020 г.
  С 13 гласа „за“, 6 „против“ и един въздържал се парламентарната Бюджетна комисия прие на първо четене ...
07:40 | 03 Април 2020 г.

НС обсъжда днес бюджета и извънредното положение (...

07:40 | 03 Април 2020 г.
Народното събрание ще обсъжда днес промени в три закона. Парламентарните комисии по бюджет и финанси, по енергетика и по правни въпроси щ...
23:38 | 31 Март 2020 г.

Караянчева извънредно: Д-р Хасан Адемов е с положи...

23:38 | 31 Март 2020 г.
    Имаме народен представител с положителен тест за коронавирус – доктор Хасан Адемов от ДПС, няма да отговарям ...
22:14 | 20 Март 2020 г.

Домашни животни може да бъдат разхождани в паркове...

22:14 | 20 Март 2020 г.
Министерството на здравеопазването информира, във връзка с издадената днес заповед на здравния министър за въвеждане на нови противоепиде...