Добрев остана депутат, Нинова: Г-н Борисов, вашите Ви свалят!

Соцлидерката видя бламиране на водача на ГЕРБ

Добрев остана депутат, Нинова: Г-н Борисов, вашите Ви свалят!
Източник: Канал 3

Добрев остана депутат, Нинова: Г-н Борисов, вашите Ви свалят!

Делян Добрев остава депутат. ГЕРБ не го пуснаха да напусне Народното събрание. Самият той пожела прегласуване, но отново оставката му бе отхвърлена и подкрепена само от БСП, ДПС и един гербер. Въздържали се бяха от ОП и Воля.

Бламиране на Бойко Борисов от собствените му депутати видя в това Корнелия Нинова.

"Ще бламирате Бойко Борисов. И като лидер на лидер му казвам: като лидер, който е получавал удари от свои, г-н Борисов, днес на Вас ще Ви се случи за първи път. Вашите днес Ви свалят. Не буквално, но преносно днес ГЕРБ Ви сваля от пиедестала, на който стоите. Като

лидер Ви казвам, че от днес нататък Вие имате сериозен проблем, не само в партията си, а с общественото доверие към Вас", пророкува соцлидерката предвид факта, че Борисов прие оставката на Добрев като морален акт.

Тя защити и Елена Йончева, обвинена в "убийството на Делян Добрев.

"Ще ми кажете, че Елена Йончева е станала журналист на мотор. Кой от вас, уважаеми мъже, е бил в Ирак, Афганистан, Судан, като сте толкова смели? Тази жена ли е правила журналистика на мотор? Значи, народът ще мълчи, а журналистите ще са послушни? И който журналист смее да прави разследваща журналистика, то той не е журналист. Това проблем ли е на държавността ни – проблем е!, заключи Нинова.

Два пъти пробва да бъде освободен Добрев по негово желание - първия път "за" оставката му се обявиха 98 депутати, против бяха 95, а "въздържали се" - 23. Докато колегите му от ГЕРБ се радваха на спасението му, самият той показа каменно изражение и очевидно недоволство от резултата. Депутатът и главно действащо лице в "Хасковогейт" се качи на трибуната и настоя за повторен опит да си тръгне след два часа и половина дебати. И този път колегите му от ГЕРБ не се съобразиха с намерението да ги напусне. Светлинното табло показа "за" 97, "против" 99 и 19 "въздържали се".

"Делян Добрев продължава да бъде народен представител", каза с равен глас Димитър Главчев, а в кулоарите Добрев усмихнат попадна в прегръдките на заместника си в енергийната комисия Валентин Николов.

Пред медиите депутатът от Хасково поясни,  че ще пробва да вербува пак колегите си да приемат оставката му, но ако види, че промяна в позицията на ПГ на ГЕРБ няма, няма да прави  опит да напуска парламента. Добрев ще съди Елена Йончева и Александър Симов.

По-рано в изказването си от парламентарната трибуна той повтори аргументите защо иска да си тръгне - заради омаскаряването.  И обвини Йончева: "Вие ще се запомните като мой палач и убиец в политиката".

Цветанов пък пръв даде пример пред своите от ГЕРБ, че ще гласува против оставката му. После той отрече констатацията на Нинова, че депутатите от ГЕРБ бламират лидера си. Заместникът на Борисов призна, че няколко пъти е разговарял с премиера за Добрев и това, че депутатите не желаят да го загубят.

"За първи път виждам, че една несправедливост, която БСП искат, не бива да я допускаме", казал Цветанов на Борисов, като даде да се разбере, че лидерът на ГЕРБ е държан в течение за нагласата на депутатите от неговата партия, които не пускат Добрев да си ходи.

По този повод Ннова цитира Караянчева, която по-рано изригна "Деляне, не те даваме! Кой ще бъде следващият?"

Нинова уличи депутатите от ГЕРБ, че техен човек е издал истинската причина да дърпат Добрев при тях.

"Ако дадем Делян Добрев сега, всеки може да е следващият. Следователно вие сте много такива в система и модел и дайте да се държим здраво, защото ако падне един, се разплита целият чувал и всички заминаваме. Това го каза човек от ГЕРБ. Тази теза не е ли страшна за държавността в България?", запита Нинова.

НА ЖИВО! БСП скочи на ГЕРБ: Кампанията, която направихте срещу Елена Йончева, е свинщина!

НА ЖИВО! Караянчева в атака: Не даваме Делян! Вие сте тръгнали като пълчища по общините!

Етикети: Делян Добрев
23:38 | 31 Март 2020 г.

Караянчева извънредно: Д-р Хасан Адемов е с положи...

23:38 | 31 Март 2020 г.
    Имаме народен представител с положителен тест за коронавирус – доктор Хасан Адемов от ДПС, няма да отговарям ...
22:14 | 20 Март 2020 г.

Домашни животни може да бъдат разхождани в паркове...

22:14 | 20 Март 2020 г.
Министерството на здравеопазването информира, във връзка с издадената днес заповед на здравния министър за въвеждане на нови противоепиде...
21:37 | 20 Март 2020 г.

Срокът на валидност на личните карти се удължава с...

21:37 | 20 Март 2020 г.
Срокът на валидност на личните карти, който изтича в периода от 13 март до 31 октомври 2020 г. се удължава с шест месеца, реши парламентъ...
Народно събрание
21:08 | 20 Март 2020 г.

Парламентът допълни санкциите при неизпълнение на ...

21:08 | 20 Март 2020 г.
Парламентът допълни санкциите в Закона за здравето при неизпълнение на противоепидемичните мерки. Това стана с приемането на второ четене...
20:45 | 20 Март 2020 г.

Депутатите приеха мерки срещу спекулата с цените

20:45 | 20 Март 2020 г.
Депутатите приеха условия как да се изчисляват цените по време на действието на Закона за извънредното положение, за да не се получава сп...
16:20 | 20 Март 2020 г.

Емил Димитров: В България не са внасяни медицински...

16:20 | 20 Март 2020 г.
В България не са внасяни медицински отпадъци. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров в отговор на въпрос от лидера...