БСП поиска националистът Касабов да бъде изгонен от НС: Стигнахме тъмното дъно на парламентаризма!

Това е физическа заплаха към депутати от ДПС! Абе, хора, пише се на гърба на всички ви, изригна Антон Кутев

Антон Кутев
Източник: Канал 3

Антон Кутев

БСП поиска оставката на депутата от партията на Валери Симеонов -  Валентин Касабов, който вчера заплаши парламентарната група на ДПС с физическо унищожение и се закани от името на Обединените патриоти: "Ще ви смачкаме", като изсипа куп гнусни реплики по адрес на депутатите от движението.

Скандализиран от поведението на депутата от НФСБ, социалистът Антон Кутев призова мнозинството да го изгони в нарочна декларация от името на групата, последвала тази и на ДПС. Той изчете цитати, в които Касабов се кани Патриотите да смачкат хората от ДПС, които се пречкали в краката им като дървеници.

"Няма как вчерашните изявления на депутата Валентин Касабов да останат без реакция. Станахме свидетели на пореден срамен епизод от историята ни. Отново се занимаваме не с развитието на страната, бедността, а с недостойно депутатско поведение, констатира той. И перифразира репликата на Весела Лечева от вчера: "Като заваляха оставки, та цяла сесия!"

"Това е риториката, която чухме вчера. В тези думи има неприкрита заплаха. Заплаха, която включва насилие на чисто органично ниво", скочи Кутев.  "Има член на Наказателния кодекс, който се занимава с това.

"Аз не съм съдия, но заплахата в политическите взаимоотношения е недопустима. Не защитавам ДПС, те нямат нужда от нашата защита, както видяхме, но в това безочливо изказване има нарушаване на човешки права", изригна Кутев.

"Подобна риторика е недопустима - независимо къде, дори и на улицата", възмути се соцдепутатът.

"Този човек в парламента не може да остане! Дали той ще си я подаде и каква ще е процедурата, е ваше решение", категоричен беше социалистът.

"Това е тъмното дъно на парламентаризма, защото основното качество на цивилизованата държава е монополът върху насилието. Това просто детронира държавата. Ние имаме проблем кой управлява държава и тогава идват въпросите - а къде стигаме, когато започнем да го правим? Не може един депутат да го прави. Абе, хора, това се пише на гърба на всички ви!", обърна се към мнозинството Кутев.

И призна, че в редиците на националистите има хора, които уважава, като проф. Станилов, но умът му не може да го побере как тези хора преглъщат подобно поведение под средното, визирайки Касабов.

"Ако мнозинството сега не си реши проблема с този депутат, защото това поведение е недопустимо, ще го решат хората. Как ще го направят, не знам, дали през избори и бунтове, това е въпрос доколко ще им дойде до гуша", прогнозира Кутев.

Атанасова показа справка от Цацаров: Нинова никога не е проверявана за \
14:43 | 19 Март 2018 г.

ГЕРБ се възмутиха от думи на Таско Ерменков за Кри...

14:43 | 19 Март 2018 г.
ГЕРБ скочиха възмутени от изказване на соцдепутата Таско Ерменков за Крим и призоваха БСП за реакция. В коментара си във Фейсбук Ерменков...
Корнелия Нинова на заседание на ИБ в Кърджали
14:23 | 19 Март 2018 г.

Нинова скочи на Ердоган: Кърджали е България!

14:23 | 19 Март 2018 г.
Соцлидерът Корнелия Нинова скочи на турския президент Ердоган за изказването му за Кърджали, което той определи, че е част от духовните г...
Цвета Караянчева и Красимир Каракачанов в Пловдив
13:11 | 19 Март 2018 г.

Караянчева и Каракачанов край президентската висил...

13:11 | 19 Март 2018 г.
Пловдив отново стана арена за обсъждане на "коремното възлизане" на президента Румен Радев, този път от председателя на парламе...
Цветан Цветанов на срещата на Европол
10:03 | 19 Март 2018 г.

800 терористи от Западните Балкани са в редиците н...

10:03 | 19 Март 2018 г.
800 от терористите на Ислямска държава са се влели в редиците на терористите, идвайки от Западните Балкани. Това оповести лидерът на ПГ н...
Цветан Цветанов, Роб Уейнрайт
22:21 | 18 Март 2018 г.

Цветанов се срещна с директора на Европол Роб Уейн...

22:21 | 18 Март 2018 г.
Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов проведе работна среща с дире...
14:47 | 18 Март 2018 г.

Бойчев: Паническата позиция на правителството нало...

14:47 | 18 Март 2018 г.
Обърканата и паническа позиция на правителството и причината за създаването на временната комисия в парламента, която ще разгледа сделкат...

гледай на живо

20.03.2018
 • в момента
  Повторения
 • 05:30
  Кухнята на Звездев
 • 06:00
  Денят на живо
 • 07:00
  Всяка сутрин