БСП поиска националистът Касабов да бъде изгонен от НС: Стигнахме тъмното дъно на парламентаризма!

Това е физическа заплаха към депутати от ДПС! Абе, хора, пише се на гърба на всички ви, изригна Антон Кутев

Антон Кутев
Източник: Канал 3

Антон Кутев

БСП поиска оставката на депутата от партията на Валери Симеонов -  Валентин Касабов, който вчера заплаши парламентарната група на ДПС с физическо унищожение и се закани от името на Обединените патриоти: "Ще ви смачкаме", като изсипа куп гнусни реплики по адрес на депутатите от движението.

Скандализиран от поведението на депутата от НФСБ, социалистът Антон Кутев призова мнозинството да го изгони в нарочна декларация от името на групата, последвала тази и на ДПС. Той изчете цитати, в които Касабов се кани Патриотите да смачкат хората от ДПС, които се пречкали в краката им като дървеници.

"Няма как вчерашните изявления на депутата Валентин Касабов да останат без реакция. Станахме свидетели на пореден срамен епизод от историята ни. Отново се занимаваме не с развитието на страната, бедността, а с недостойно депутатско поведение, констатира той. И перифразира репликата на Весела Лечева от вчера: "Като заваляха оставки, та цяла сесия!"

"Това е риториката, която чухме вчера. В тези думи има неприкрита заплаха. Заплаха, която включва насилие на чисто органично ниво", скочи Кутев.  "Има член на Наказателния кодекс, който се занимава с това.

"Аз не съм съдия, но заплахата в политическите взаимоотношения е недопустима. Не защитавам ДПС, те нямат нужда от нашата защита, както видяхме, но в това безочливо изказване има нарушаване на човешки права", изригна Кутев.

"Подобна риторика е недопустима - независимо къде, дори и на улицата", възмути се соцдепутатът.

"Този човек в парламента не може да остане! Дали той ще си я подаде и каква ще е процедурата, е ваше решение", категоричен беше социалистът.

"Това е тъмното дъно на парламентаризма, защото основното качество на цивилизованата държава е монополът върху насилието. Това просто детронира държавата. Ние имаме проблем кой управлява държава и тогава идват въпросите - а къде стигаме, когато започнем да го правим? Не може един депутат да го прави. Абе, хора, това се пише на гърба на всички ви!", обърна се към мнозинството Кутев.

И призна, че в редиците на националистите има хора, които уважава, като проф. Станилов, но умът му не може да го побере как тези хора преглъщат подобно поведение под средното, визирайки Касабов.

"Ако мнозинството сега не си реши проблема с този депутат, защото това поведение е недопустимо, ще го решат хората. Как ще го направят, не знам, дали през избори и бунтове, това е въпрос доколко ще им дойде до гуша", прогнозира Кутев.

15:10 | 18 Юли 2018 г.

Чумата взе главата на зам.-министъра на земеделиет...

15:10 | 18 Юли 2018 г.
Скандалът с чумата в Странджанско и последвалите протести днес пред Министерския съвет доведоха и до оставки на четвъртия ден от ескалаци...
депутати и Московски
13:18 | 18 Юли 2018 г.

БСП остана сама в искането да спре концесията на Л...

13:18 | 18 Юли 2018 г.
Парламентът отхвърли искането на БСП за спиране на концесията на Летище София. Спирането й поискаха само 56 червени депутати, а мноз...
Делян Добрев, Елена Йончева, Корнелия Нинова
11:29 | 18 Юли 2018 г.

ГЕРБ дава Йончева на прокуратурата за пране на пар...

11:29 | 18 Юли 2018 г.
ГЕРБ дава на прокуратурата и НАП депутатката от БСП за България Елена Йончева. Такъв сигнал внасят Антон Тодоров и Делян Добрев, обявиха ...
наливна бира, цигари
10:36 | 18 Юли 2018 г.

И наливната бира изгоря с бездимните цигари, сложи...

10:36 | 18 Юли 2018 г.
Мнозинството в парламента вдигна акциза на бездимните цигари. Наливната бира пък ще е с бандерол. Това стана с приемането на законопроект...
10:15 | 18 Юли 2018 г.

БСП ще подкрепи премиера, ГЕРБ: Вие сте "Рекламна ...

10:15 | 18 Юли 2018 г.
БСП ще подкрепи премиера Бойко Борисов срещу вдигането на акциза на бездимните цигари. От ГЕРБ ги скастриха, че се държат като рекламни а...
Йордан Цонев
09:29 | 18 Юли 2018 г.

ДПС няма да подкрепи вдигането на акциза на бездим...

09:29 | 18 Юли 2018 г.
ДПС няма да подкрепи вдигането на акциза на бездимните цигари. Това заяви по време на дебатите зам.-председателят на ПГ на движението Йор...

гледай на живо

19.07.2018
 • в момента
  Повторения
 • 04:30
  Спорт в обектива
 • 05:30
  Кухнята на Звездев
 • 06:00
  Денят на живо