БСП поиска националистът Касабов да бъде изгонен от НС: Стигнахме тъмното дъно на парламентаризма!

Това е физическа заплаха към депутати от ДПС! Абе, хора, пише се на гърба на всички ви, изригна Антон Кутев

Антон Кутев
Източник: Канал 3

Антон Кутев

БСП поиска оставката на депутата от партията на Валери Симеонов -  Валентин Касабов, който вчера заплаши парламентарната група на ДПС с физическо унищожение и се закани от името на Обединените патриоти: "Ще ви смачкаме", като изсипа куп гнусни реплики по адрес на депутатите от движението.

Скандализиран от поведението на депутата от НФСБ, социалистът Антон Кутев призова мнозинството да го изгони в нарочна декларация от името на групата, последвала тази и на ДПС. Той изчете цитати, в които Касабов се кани Патриотите да смачкат хората от ДПС, които се пречкали в краката им като дървеници.

"Няма как вчерашните изявления на депутата Валентин Касабов да останат без реакция. Станахме свидетели на пореден срамен епизод от историята ни. Отново се занимаваме не с развитието на страната, бедността, а с недостойно депутатско поведение, констатира той. И перифразира репликата на Весела Лечева от вчера: "Като заваляха оставки, та цяла сесия!"

"Това е риториката, която чухме вчера. В тези думи има неприкрита заплаха. Заплаха, която включва насилие на чисто органично ниво", скочи Кутев.  "Има член на Наказателния кодекс, който се занимава с това.

"Аз не съм съдия, но заплахата в политическите взаимоотношения е недопустима. Не защитавам ДПС, те нямат нужда от нашата защита, както видяхме, но в това безочливо изказване има нарушаване на човешки права", изригна Кутев.

"Подобна риторика е недопустима - независимо къде, дори и на улицата", възмути се соцдепутатът.

"Този човек в парламента не може да остане! Дали той ще си я подаде и каква ще е процедурата, е ваше решение", категоричен беше социалистът.

"Това е тъмното дъно на парламентаризма, защото основното качество на цивилизованата държава е монополът върху насилието. Това просто детронира държавата. Ние имаме проблем кой управлява държава и тогава идват въпросите - а къде стигаме, когато започнем да го правим? Не може един депутат да го прави. Абе, хора, това се пише на гърба на всички ви!", обърна се към мнозинството Кутев.

И призна, че в редиците на националистите има хора, които уважава, като проф. Станилов, но умът му не може да го побере как тези хора преглъщат подобно поведение под средното, визирайки Касабов.

"Ако мнозинството сега не си реши проблема с този депутат, защото това поведение е недопустимо, ще го решат хората. Как ще го направят, не знам, дали през избори и бунтове, това е въпрос доколко ще им дойде до гуша", прогнозира Кутев.

16:45 | 15 Декември 2017 г.

Коалицията като италианско семейство заради Пирин

16:45 | 15 Декември 2017 г.
Точката за концесионния договор на Банско и планът за Пирин влизат в пакет за разглеждане от правителството вероятно на 28 декември, стан...
Цачева за доклада на ЕК: Липсват нови препоръки
15:57 | 15 Декември 2017 г.

Цачева пита Радев за ветото: Защо е тази припрянос...

15:57 | 15 Декември 2017 г.
"Защо е тази припряност, защо се бърза? Нека да се гласува законът, а това е конституционно право, което е неотменимо, и държавният ...
14:52 | 15 Декември 2017 г.

Цветанов: Несериозно е да се заканваш с вето преди...

14:52 | 15 Декември 2017 г.
Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не скри изумлението си от заявката на президента Румен Радев за ново вето, този път върху антикоруп...
Румен Радев
13:22 | 15 Декември 2017 г.

Радев за мнозинството: Губят човешки облик, посегн...

13:22 | 15 Декември 2017 г.
Президентът Румен Радев използва тежки думи срещу мнозинството заради вчерашното му решение да отхвърли ветото за новите терапии, върху к...
19
12:14 | 15 Декември 2017 г.

Нанков за протеста: Нинова да си озапти депутатите...

12:14 | 15 Декември 2017 г.
Регионалният министър Николай Нанков изрази възмущение от протеста срещу цената на водата, който организирали от БСП в страната. Корнелия...
Крум Зарков
11:02 | 15 Декември 2017 г.

Борците срещу корупцията ще се возят безплатно в г...

11:02 | 15 Декември 2017 г.
Служителите на новата комисия за борба с корупцията ще се возят безплатно в градския транспорт като ветераните от войните и военноинвалид...

гледай на живо

17.12.2017
 • в момента
  Телемаркет
 • 10:15
  „Холивуд” с Ивелина Кунчева
 • 10:45
  Интервю с Наделина Анева
 • 11:15
  Топ шоп