БСП поиска националистът Касабов да бъде изгонен от НС: Стигнахме тъмното дъно на парламентаризма!

Това е физическа заплаха към депутати от ДПС! Абе, хора, пише се на гърба на всички ви, изригна Антон Кутев

Антон Кутев
Източник: Канал 3

Антон Кутев

БСП поиска оставката на депутата от партията на Валери Симеонов -  Валентин Касабов, който вчера заплаши парламентарната група на ДПС с физическо унищожение и се закани от името на Обединените патриоти: "Ще ви смачкаме", като изсипа куп гнусни реплики по адрес на депутатите от движението.

Скандализиран от поведението на депутата от НФСБ, социалистът Антон Кутев призова мнозинството да го изгони в нарочна декларация от името на групата, последвала тази и на ДПС. Той изчете цитати, в които Касабов се кани Патриотите да смачкат хората от ДПС, които се пречкали в краката им като дървеници.

"Няма как вчерашните изявления на депутата Валентин Касабов да останат без реакция. Станахме свидетели на пореден срамен епизод от историята ни. Отново се занимаваме не с развитието на страната, бедността, а с недостойно депутатско поведение, констатира той. И перифразира репликата на Весела Лечева от вчера: "Като заваляха оставки, та цяла сесия!"

"Това е риториката, която чухме вчера. В тези думи има неприкрита заплаха. Заплаха, която включва насилие на чисто органично ниво", скочи Кутев.  "Има член на Наказателния кодекс, който се занимава с това.

"Аз не съм съдия, но заплахата в политическите взаимоотношения е недопустима. Не защитавам ДПС, те нямат нужда от нашата защита, както видяхме, но в това безочливо изказване има нарушаване на човешки права", изригна Кутев.

"Подобна риторика е недопустима - независимо къде, дори и на улицата", възмути се соцдепутатът.

"Този човек в парламента не може да остане! Дали той ще си я подаде и каква ще е процедурата, е ваше решение", категоричен беше социалистът.

"Това е тъмното дъно на парламентаризма, защото основното качество на цивилизованата държава е монополът върху насилието. Това просто детронира държавата. Ние имаме проблем кой управлява държава и тогава идват въпросите - а къде стигаме, когато започнем да го правим? Не може един депутат да го прави. Абе, хора, това се пише на гърба на всички ви!", обърна се към мнозинството Кутев.

И призна, че в редиците на националистите има хора, които уважава, като проф. Станилов, но умът му не може да го побере как тези хора преглъщат подобно поведение под средното, визирайки Касабов.

"Ако мнозинството сега не си реши проблема с този депутат, защото това поведение е недопустимо, ще го решат хората. Как ще го направят, не знам, дали през избори и бунтове, това е въпрос доколко ще им дойде до гуша", прогнозира Кутев.

Deja vu: Две фирми пак обжалват търга за ТОЛ системата
19:13 | 19 Октомври 2017 г.

Deja vu: Две фирми пак обжалват търга за ТОЛ систе...

19:13 | 19 Октомври 2017 г.
Две от фирмите, участващи в търга за тол системата, обжалват обществената поръчка, съобщи министър Николай Нанков.   По врем...
18:55 | 19 Октомври 2017 г.

Дариткова: Въвеждането на клиничните пътеки беше п...

18:55 | 19 Октомври 2017 г.
Въвеждането на клиничните пътеки беше пагубно за българската педиатрия, призна председателят на здравната комисия в Народното събрание д-...
Елена Йончева показа скандална снимка от оградата на границата
18:36 | 19 Октомври 2017 г.

Елена Йончева показа скандална снимка от оградата ...

18:36 | 19 Октомври 2017 г.
Депутатът от БСП Елена Йончева показа снимка, на която мигранти прескачат оградата по границата ни с Турция с помощта на най-обикновена с...
16:26 | 19 Октомври 2017 г.

Каракачанов напомни: Оградата по границата отдавна...

16:26 | 19 Октомври 2017 г.
Оградата по границата отдавна е стратегически обект, припомни на БСП военният министър Красимир Каракачанов по повод декларацията на соцл...
14:00 | 19 Октомври 2017 г.

ДПС хвали тона на Волен, даде го за пример на Вале...

14:00 | 19 Октомври 2017 г.
ДПС остана приятно изненадана от кроткия тон на Волен Сидеров и го похвали, но и го противопостави на езика на омразата на Валери Симеоно...
13:43 | 19 Октомври 2017 г.

Сидеров: И сняг да завали, ще искат оставката на В...

13:43 | 19 Октомври 2017 г.
От известно време се иска оставката на Валери Симеонов. Имам чувството, че и сняг да завали сега, пак ще се иска оставката на Валери Симе...

гледай на живо

20.10.2017
 • в момента
  Повторения
 • 06:30
  Кухнята на Звездев
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Парламентът на живо