Симеонов, Цветанов и Прокопиева на премиерата на филма на Йончева

Вицепремиерът изненадващо пристигна да гледа лентата "Граници"

Валери Симеонов и Цветан Цветанов
Източник: Канал 3

Валери Симеонов и Цветан Цветанов

Валери Симеонов предизвика истински фурор в НДК, където се излъчи документалният филм на депутатката от БСП Елена Йончева.
 
Симеонов пристигна, за да гледа лентата "Граници", която е заснета от Йончева и  според нея доказва, че границата е пробита и през нея могат да влизат бежанци. В 20 минути тя показа мигранти със стълби, които се прехвърлят през оградата на турско-бълрската граница край Капитан Андреево.
 
Вицепремиерът, който я даде на прокурор за изнасяне на секретна информация, седна до първия човек в парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който също дойде да гледа филма на Йончева.
 
Цветанов обеща да разкаже какво е видял на премиера Бойко Борисов и той самиятсъщо да изгледа видеото. Зам.-шефът на ГЕРБ добави, че не вижда проблем всички медии да излъчат кадрите от границата. Каза това и на самата Йончева, която бе поканила много свои съпартийци и журналисти на премиерата.
 
Когато лампите светнаха, се видя, че на премиерата е дошла и соцлидерката Корнелия Нинова с депутати и партийци.
 
Социалисти и симпатизанти пък се опитаха да бойкотират Цветанов, който взе микрофона след филма, за да благодари на Йончева за показаното и да обясни какво прави държавата за спирането на нелегалния поток. Агитката в залата го прекъсна на няколко пъти с подвиквания и се наложи Йончева да се намеси, за да му даде думата.
 
Цветанов обеща не само премиерът, но и компетентните органи да изгледат филма, да направят проверка и да се запознаят с твърдението на граничен полицай от филма, че каналджийството е с участието на гранични полицаи. Свидетелят, заснет в гръбс модулиран глас, заяви, че незаконният трафик на бежанци е покровителстван на най-високо ниво в МВР, а превеждането на мигрантите по целия път от турско-българската граница в района на Капитан Андреево до страна от Западна Европа струва между 7 и 15 хил. долара.
 
Около 500 евро на чужденец е тарифата за превеждане във вътрешността на страната, разкри полицаят във видеото. Премиерът и висшето ръководство на МВР ще бъдат безкомпромисни и винаги са били, обеща Цветанов.

След като Цветанов обясни, че през 2015 г. са били спрени 90ил. мигранти, а тази година едва 7 хиляди, заместникът на Нинова - Кирил Добрев, подвикна от залата: "Как са върнати тези 90 хил. бежанци? Как са ги преброили? Отказали са да платят ли?"
 
Валери Симеонов пък използва журналистическия интерес към Цветанов и се измъкна без да спре пред медиите.
 
Самата Елена Йончева благодари, че на премиерата са присъствали Цветанов и Симеонов и изрази очакване държавата да си дойде на мястото. Тя обяви сформирането на гражданска платформа, която ще оглави за събиране на сигнали за корупция.
 
 
 
Най-изненадващо в залата се промъкна и жената на олигарха Иво Прокопиев. Галя Прокопиева, която е издател на в. "Капитал", не се слави като подръжник на социалистите, но вероятно е дошла от кинематографичен интерес. Или пък интересите се сменят. 
 
Прокопиева се оглежда в салона. 
11:00 | 23 Юли 2018 г.

Български евродепутати уредиха 1,3 милиона евро за...

11:00 | 23 Юли 2018 г.
Европейската комисия ще отпусне 1,3 милиона евро за борба с двойния стандарт при храните. Това ще стане по нова програма, инициирана от е...
09:11 | 23 Юли 2018 г.

Цветанов: Не може политиците да извличат дивиденти...

09:11 | 23 Юли 2018 г.
"Действията на правителството са правилни, но имаше слаба информираност за потенциалната заплаха и за това, че единственият възможен...
08:54 | 23 Юли 2018 г.

Александър Симов: Трябва да попитаме хората за евр...

08:54 | 23 Юли 2018 г.
Влизането в Еврозоната и приемането на еврото трябва да се подложи на обсъждане и да се попита народа. Това обяви депутатът от БСП Алекса...
13:49 | 22 Юли 2018 г.

Цветанов: Никой от БСП не каза откъде ще дойдат па...

13:49 | 22 Юли 2018 г.
Вчера в "Зала 3“ на НДК, където се проведоха най-значимите срещи от европредседателството, БСП представи проекта си "Визи...
13:28 | 21 Юли 2018 г.

Корнелия Нинова: Не предлагаме алтернaтива на ГЕРБ...

13:28 | 21 Юли 2018 г.
Не предлагаме алтерантива на ГЕРБ, а алтернатива на системата. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на Националното съвещани...
БСП представя проект на \
08:39 | 21 Юли 2018 г.

БСП представя проект на "Визия за България"

08:39 | 21 Юли 2018 г.
Днес БСП ще представи в НДК проекта си "Визия за България". Проектодокументът ще бъде разгледан на Национално съвещание, в коет...

гледай на живо

23.07.2018
 • в момента
  Новини
 • 13:15
  „Холивуд” с Ивелина Кунчева
 • 13:45
  Телемаркет
 • 14:00
  Новини