Симеонов, Цветанов и Прокопиева на премиерата на филма на Йончева

Вицепремиерът изненадващо пристигна да гледа лентата "Граници"

Валери Симеонов и Цветан Цветанов
Източник: Канал 3

Валери Симеонов и Цветан Цветанов

Валери Симеонов предизвика истински фурор в НДК, където се излъчи документалният филм на депутатката от БСП Елена Йончева.
 
Симеонов пристигна, за да гледа лентата "Граници", която е заснета от Йончева и  според нея доказва, че границата е пробита и през нея могат да влизат бежанци. В 20 минути тя показа мигранти със стълби, които се прехвърлят през оградата на турско-бълрската граница край Капитан Андреево.
 
Вицепремиерът, който я даде на прокурор за изнасяне на секретна информация, седна до първия човек в парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който също дойде да гледа филма на Йончева.
 
Цветанов обеща да разкаже какво е видял на премиера Бойко Борисов и той самиятсъщо да изгледа видеото. Зам.-шефът на ГЕРБ добави, че не вижда проблем всички медии да излъчат кадрите от границата. Каза това и на самата Йончева, която бе поканила много свои съпартийци и журналисти на премиерата.
 
Когато лампите светнаха, се видя, че на премиерата е дошла и соцлидерката Корнелия Нинова с депутати и партийци.
 
Социалисти и симпатизанти пък се опитаха да бойкотират Цветанов, който взе микрофона след филма, за да благодари на Йончева за показаното и да обясни какво прави държавата за спирането на нелегалния поток. Агитката в залата го прекъсна на няколко пъти с подвиквания и се наложи Йончева да се намеси, за да му даде думата.
 
Цветанов обеща не само премиерът, но и компетентните органи да изгледат филма, да направят проверка и да се запознаят с твърдението на граничен полицай от филма, че каналджийството е с участието на гранични полицаи. Свидетелят, заснет в гръбс модулиран глас, заяви, че незаконният трафик на бежанци е покровителстван на най-високо ниво в МВР, а превеждането на мигрантите по целия път от турско-българската граница в района на Капитан Андреево до страна от Западна Европа струва между 7 и 15 хил. долара.
 
Около 500 евро на чужденец е тарифата за превеждане във вътрешността на страната, разкри полицаят във видеото. Премиерът и висшето ръководство на МВР ще бъдат безкомпромисни и винаги са били, обеща Цветанов.

След като Цветанов обясни, че през 2015 г. са били спрени 90ил. мигранти, а тази година едва 7 хиляди, заместникът на Нинова - Кирил Добрев, подвикна от залата: "Как са върнати тези 90 хил. бежанци? Как са ги преброили? Отказали са да платят ли?"
 
Валери Симеонов пък използва журналистическия интерес към Цветанов и се измъкна без да спре пред медиите.
 
Самата Елена Йончева благодари, че на премиерата са присъствали Цветанов и Симеонов и изрази очакване държавата да си дойде на мястото. Тя обяви сформирането на гражданска платформа, която ще оглави за събиране на сигнали за корупция.
 
 
 
Най-изненадващо в залата се промъкна и жената на олигарха Иво Прокопиев. Галя Прокопиева, която е издател на в. "Капитал", не се слави като подръжник на социалистите, но вероятно е дошла от кинематографичен интерес. Или пък интересите се сменят. 
 
Прокопиева се оглежда в салона. 
Вдигат заплатите в КЕВР, 2000 лева била ниска заплата
17:24 | 25 Април 2018 г.

Ще вдигат заплатите в КЕВР! Издръжка на работещ в ...

17:24 | 25 Април 2018 г.
Работещите в администрацията на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ вече няма да са държавни служители, което ще позволи да ...
Патриотът Сиди от ВМРО: В Розино трябва да има полицейски участък, за да спрат циганските безчинствата
16:42 | 25 Април 2018 г.

Патриотът Сиди от ВМРО: В Розино трябва да има пол...

16:42 | 25 Април 2018 г.
В Розино трябва да има полицейски участък, за да спрат циганските безчинствата, смята пловдивският депутат от ПГ „Обединени патриот...
Мустафа Карадайъ и Даниел Кадик
15:18 | 25 Април 2018 г.

ДПС домакин на голям европейски форум

15:18 | 25 Април 2018 г.
Движението за права и свободи (ДПС) ще бъде домакин на Съвет на Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ- партия). Фо...
Цветанов: Разграничаваме се от позицията на Волен Сидеров за Крим
14:41 | 25 Април 2018 г.

Цветанов: Разграничаваме се от позицията на Волен ...

14:41 | 25 Април 2018 г.
"В предстоящите дни ще се съберем на коалиционен съвет. Не само темата за "Атака", а и за тези свързани със законопроектит...
12:32 | 25 Април 2018 г.

ГЕРБ и БСП се скараха заради младежия форум в Софи...

12:32 | 25 Април 2018 г.
БСП и ГЕРБ си размениха остри реплики и декларации за чалготеки, полуголи танцьорки и безплатен алкохол във връзка с Европейската младежк...
22:03 | 24 Април 2018 г.

Биков: Ако президентът иска да се занимава с полит...

22:03 | 24 Април 2018 г.
"Ако президентът иска да се занимава с оперативна политика, може да се опита да направи партия. Ако смята, че това би било добре за ...

гледай на живо

26.04.2018
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 01:30
  Повторения
 • 05:30
  Кухнята на Звездев
 • 06:00
  Денят на живо