Симеонов, Цветанов и Прокопиева на премиерата на филма на Йончева

Вицепремиерът изненадващо пристигна да гледа лентата "Граници"

Валери Симеонов и Цветан Цветанов
Източник: Канал 3

Валери Симеонов и Цветан Цветанов

Валери Симеонов предизвика истински фурор в НДК, където се излъчи документалният филм на депутатката от БСП Елена Йончева.
 
Симеонов пристигна, за да гледа лентата "Граници", която е заснета от Йончева и  според нея доказва, че границата е пробита и през нея могат да влизат бежанци. В 20 минути тя показа мигранти със стълби, които се прехвърлят през оградата на турско-бълрската граница край Капитан Андреево.
 
Вицепремиерът, който я даде на прокурор за изнасяне на секретна информация, седна до първия човек в парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който също дойде да гледа филма на Йончева.
 
Цветанов обеща да разкаже какво е видял на премиера Бойко Борисов и той самиятсъщо да изгледа видеото. Зам.-шефът на ГЕРБ добави, че не вижда проблем всички медии да излъчат кадрите от границата. Каза това и на самата Йончева, която бе поканила много свои съпартийци и журналисти на премиерата.
 
Когато лампите светнаха, се видя, че на премиерата е дошла и соцлидерката Корнелия Нинова с депутати и партийци.
 
Социалисти и симпатизанти пък се опитаха да бойкотират Цветанов, който взе микрофона след филма, за да благодари на Йончева за показаното и да обясни какво прави държавата за спирането на нелегалния поток. Агитката в залата го прекъсна на няколко пъти с подвиквания и се наложи Йончева да се намеси, за да му даде думата.
 
Цветанов обеща не само премиерът, но и компетентните органи да изгледат филма, да направят проверка и да се запознаят с твърдението на граничен полицай от филма, че каналджийството е с участието на гранични полицаи. Свидетелят, заснет в гръбс модулиран глас, заяви, че незаконният трафик на бежанци е покровителстван на най-високо ниво в МВР, а превеждането на мигрантите по целия път от турско-българската граница в района на Капитан Андреево до страна от Западна Европа струва между 7 и 15 хил. долара.
 
Около 500 евро на чужденец е тарифата за превеждане във вътрешността на страната, разкри полицаят във видеото. Премиерът и висшето ръководство на МВР ще бъдат безкомпромисни и винаги са били, обеща Цветанов.

След като Цветанов обясни, че през 2015 г. са били спрени 90ил. мигранти, а тази година едва 7 хиляди, заместникът на Нинова - Кирил Добрев, подвикна от залата: "Как са върнати тези 90 хил. бежанци? Как са ги преброили? Отказали са да платят ли?"
 
Валери Симеонов пък използва журналистическия интерес към Цветанов и се измъкна без да спре пред медиите.
 
Самата Елена Йончева благодари, че на премиерата са присъствали Цветанов и Симеонов и изрази очакване държавата да си дойде на мястото. Тя обяви сформирането на гражданска платформа, която ще оглави за събиране на сигнали за корупция.
 
 
 
Най-изненадващо в залата се промъкна и жената на олигарха Иво Прокопиев. Галя Прокопиева, която е издател на в. "Капитал", не се слави като подръжник на социалистите, но вероятно е дошла от кинематографичен интерес. Или пък интересите се сменят. 
 
Прокопиева се оглежда в салона. 
Цвета Караянчева
19:16 | 16 Октомври 2018 г.

Караянчева: Румен Радев казва А, но не довършва до...

19:16 | 16 Октомври 2018 г.
"Странно е, защото аз видях мотивите и те са на тема, която в момента е подложена на дебат, но не е влязла в НС, в крайна сметка мот...
телевизия АЛФА
14:13 | 16 Октомври 2018 г.

Волен Сидеров сам спрял телевизията на Атака?

14:13 | 16 Октомври 2018 г.
Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров сам е спрял партийната телевизия "Алфа" - такива подозрения се завъртяха в публичн...
Валери Симеонов с кървава позиция за оставките, обявява дали излиза от властта утре
19:01 | 15 Октомври 2018 г.

Валери Симеонов: Няма никакъв шанс да влезем в коа...

19:01 | 15 Октомври 2018 г.
Коалицията на Обединени патриоти още я има. Има странни процеси за някаква нова коалиция, но обществото не я приема еднозначно. Тази ...
Трибунка ГЕРБ за небостъргачите
 архив
16:44 | 15 Октомври 2018 г.

Александър Иванов: За ГЕРБ здравеопазването е прио...

16:44 | 15 Октомври 2018 г.
Обсъждането на вота на недоверие на БСП в парламента ще бъде тази или другата седмица, стана ясно от изявление на управляващите. ГЕРБ при...
15:52 | 15 Октомври 2018 г.

БСП внесе вота на недоверие за провал на кабинета ...

15:52 | 15 Октомври 2018 г.
БСП внесе вота на недоверие към правителството. Голяма част от парламентарната група придружи лидера Корнелия Нинова до деловодството на ...
08:31 | 15 Октомври 2018 г.

Властта отново отложи Коалиционния съвет

08:31 | 15 Октомври 2018 г.
И днес няма да се събира Коалиционният съвет, съобщи вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по Нова телевизия. По думите му н...

гледай на живо

16.10.2018
 • в момента
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 20:00
  Денят на живо
 • 21:00
  Новини
 • 21:15
  Спорт в обектива