Симеонов, Цветанов и Прокопиева на премиерата на филма на Йончева

Вицепремиерът изненадващо пристигна да гледа лентата "Граници"

Валери Симеонов и Цветан Цветанов
Източник: Канал 3

Валери Симеонов и Цветан Цветанов

Валери Симеонов предизвика истински фурор в НДК, където се излъчи документалният филм на депутатката от БСП Елена Йончева.
 
Симеонов пристигна, за да гледа лентата "Граници", която е заснета от Йончева и  според нея доказва, че границата е пробита и през нея могат да влизат бежанци. В 20 минути тя показа мигранти със стълби, които се прехвърлят през оградата на турско-бълрската граница край Капитан Андреево.
 
Вицепремиерът, който я даде на прокурор за изнасяне на секретна информация, седна до първия човек в парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който също дойде да гледа филма на Йончева.
 
Цветанов обеща да разкаже какво е видял на премиера Бойко Борисов и той самиятсъщо да изгледа видеото. Зам.-шефът на ГЕРБ добави, че не вижда проблем всички медии да излъчат кадрите от границата. Каза това и на самата Йончева, която бе поканила много свои съпартийци и журналисти на премиерата.
 
Когато лампите светнаха, се видя, че на премиерата е дошла и соцлидерката Корнелия Нинова с депутати и партийци.
 
Социалисти и симпатизанти пък се опитаха да бойкотират Цветанов, който взе микрофона след филма, за да благодари на Йончева за показаното и да обясни какво прави държавата за спирането на нелегалния поток. Агитката в залата го прекъсна на няколко пъти с подвиквания и се наложи Йончева да се намеси, за да му даде думата.
 
Цветанов обеща не само премиерът, но и компетентните органи да изгледат филма, да направят проверка и да се запознаят с твърдението на граничен полицай от филма, че каналджийството е с участието на гранични полицаи. Свидетелят, заснет в гръбс модулиран глас, заяви, че незаконният трафик на бежанци е покровителстван на най-високо ниво в МВР, а превеждането на мигрантите по целия път от турско-българската граница в района на Капитан Андреево до страна от Западна Европа струва между 7 и 15 хил. долара.
 
Около 500 евро на чужденец е тарифата за превеждане във вътрешността на страната, разкри полицаят във видеото. Премиерът и висшето ръководство на МВР ще бъдат безкомпромисни и винаги са били, обеща Цветанов.

След като Цветанов обясни, че през 2015 г. са били спрени 90ил. мигранти, а тази година едва 7 хиляди, заместникът на Нинова - Кирил Добрев, подвикна от залата: "Как са върнати тези 90 хил. бежанци? Как са ги преброили? Отказали са да платят ли?"
 
Валери Симеонов пък използва журналистическия интерес към Цветанов и се измъкна без да спре пред медиите.
 
Самата Елена Йончева благодари, че на премиерата са присъствали Цветанов и Симеонов и изрази очакване държавата да си дойде на мястото. Тя обяви сформирането на гражданска платформа, която ще оглави за събиране на сигнали за корупция.
 
 
 
Най-изненадващо в залата се промъкна и жената на олигарха Иво Прокопиев. Галя Прокопиева, която е издател на в. "Капитал", не се слави като подръжник на социалистите, но вероятно е дошла от кинематографичен интерес. Или пък интересите се сменят. 
 
Прокопиева се оглежда в салона. 
Корнелия Нинова отговори гръмовно на Георги Гергов
15:27 | 18 Ноември 2017 г.

Нинова става вносител с ГЕРБ на промените в Консти...

15:27 | 18 Ноември 2017 г.
БСП намери йезуитски изход от ситуацията - хем да не подкрепи ГЕРБ, но в същото време да се проверят приватизационните сделки на прехода ...
Стефан Данаилов
13:31 | 18 Ноември 2017 г.

Стефан Данаилов: Цвета е доста остра булка, аз мно...

13:31 | 18 Ноември 2017 г.
Стефан Данаилов разкри предпочитанията си сред депутатките от ГЕРБ, в това число коя от тях е виждал на председателското място на парламе...
11:52 | 18 Ноември 2017 г.

Разнобой сред червените за промените в Конституция...

11:52 | 18 Ноември 2017 г.
Разнобой по въпроса за конституционните поправки за отпадане на давността върху приватизационните сделки на прехода демонстрираха знакови...
22:10 | 17 Ноември 2017 г.

Цвета Караянчева: Всички народни представители иск...

22:10 | 17 Ноември 2017 г.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази съболезнования към семействата и близките на жертвите и на пострада...
Дъщерята на Че Гевара
16:40 | 17 Ноември 2017 г.

Дъщерята на Че Гевара вярва в комунизма и харесва ...

16:40 | 17 Ноември 2017 г.
Дъщерята на Че Гевара е за трети път в България. Усмихнатата кубинка се срещна с депутатите от групата за приятелство с Куба в парламента...
Валери Симеонов
14:45 | 17 Ноември 2017 г.

След демографския дебат Симеонов се почувства като...

14:45 | 17 Ноември 2017 г.
Демографската политика предизвика спор в пленарната зала, но до словесни изблици и емоционални крошета не се стигна, вероятно заради прес...

гледай на живо

18.11.2017
  • в момента
    Уикенд с Роси
  • 23:30
    Спорт в обектива