Цветанов: Днес няма печеливши, всички сме губещи

Благодаря, колега Главчев, ние сме с теб, заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ

Цветанов: Днес няма печеливши, всички сме губещи
Източник: Канал 3

Цветанов: Днес няма печеливши, всички сме губещи

"Не бихме искали да осъждаме поведението на когото и да било, но нека с тази оставка да няма спекулации - той го прави само и единствено, воден от националния интерес", заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов от името на групата по повод подадената оставка от парламентарния шеф Димитър Главчев.

"Нека този акт на председателя на българския парламент да бъде много ясен сигнал - ние от ГЕРБ не желаем да бъде дискредитирана институцията НС, от мнозинството не желаем да има лични нападки от трибуната", призова за мир и толерантност Цветанов.

"В днешната ситуация няма печеливши, всички сме губещи", обобщи Цветанов. И подкрепи тезата си с факта, че това се случва само месеци преди председателството на ЕС.

"Това, което направи днес Главчев, е постъпка, която всеки трябва да оцени", убеден е Цветанов. И той като Борисов заяви, че през последните дни са били налице опити за провокация.

Наред с това Цветанов защити Главчев, че не е давал сигнали да ограничава мнението на когото и да било.

Шефът на депутатите от ГЕРБ каза още, че първоначално мнозинството е било твърдо против оставката на Главчев, но след като чули аргументите на опозицията, заради които решиха да бойкотират пленарните заседания, си променили позицията заради необходимостта от спокойна атмосфера при подготовката на европредседателството.

Ситуацията днес е различна, тук мъдростта трябва да бъде водеща, добави Цветанов. Освен това във вторник пред Народното събрание обръщение ще направи председателят на Европарламента Антонио Таяни и от ГЕРБ не искали той да говори пред наполовина празна зала. Затова желанието им е парламентът да е работещ.

"Благодаря, колега Главчев, ние ще бъдем винаги зад теб и с теб. Благодаря на колегите от опозицията, които намериха сили да се върнат в пленарната зала", завърши декларацията Цветанов. И възкликна с обичайната реплика на Патриотите: "България над всичко!".

Депутатите от партия "Воля" пък потвърдиха преориентирането си към управляващите, като в знак на протест обявиха, че няма да участват в нито едно заседание, докато колегата им от БСП Иво Христов не си подаде оставката.

Още вчера лидерът им Веселин Марешки каза, че за него не Главчев трябва да си ходи, а соцдепутатът, задето е нарекъл 80% от хората "дебили". Според Марешки има двоен аршин, с който се оценяват действията на всеки един човек.

"Ние от "Воля" никога няма да си позволим да обиждаме нито един български гражданин, независимо, дали е симпатизант на опозиция или извън парламентарни партии", заяви Марешки в декларация от името на групата. Всеки български гражданин има право да изразява своето мнение и ние уважаваме всеки един такъв, независимо дали ни подкрепя или не, допълни Марешки. Все пак той констатира, че на Главчев не му издържали нервите на провокацията на БСП.

11:37 | 21 Ноември 2019 г.

Нинова каза пред кого би коленичила, няма да гласу...

11:37 | 21 Ноември 2019 г.
Внесохме отново нашия Антикорупционен закон, в който искаме председателя на КПКОНПИ да се назначава от президента, заяви лидерът на БСП К...
13:38 | 20 Ноември 2019 г.

ДПС за Цацаров: Богатство за всяка държава е да из...

13:38 | 20 Ноември 2019 г.
От ДПС все още не са обсъждали двете кандидатури за шеф на Антикорупционната комисия, но отбелязаха "безспорния професионализъм"...
12:36 | 20 Ноември 2019 г.

Емил Караниколов: Отпадат някои от глобите за бизн...

12:36 | 20 Ноември 2019 г.
Облекчават режимите за бизнеса, предвидени в Закона за горивата. Това обяви министърът на икономиката Емил Караниколов пом врем...
10:50 | 20 Ноември 2019 г.

Дават по 40 лв. за Коледа на 1 276 200 пенсионери

10:50 | 20 Ноември 2019 г.
Ще се осигури допълнителна сума в размер на 40 лева, която се изплаща на пенсионерите, на които пенсията или сборът на пенсията, заедно с...
09:29 | 20 Ноември 2019 г.

Валери Симеонов е новият зам.-шеф на парламента

09:29 | 20 Ноември 2019 г.
В първия работен ден на депутатите за тази седмица лидерът на НФСБ Валери Симеонов бе избран за заместник-председател на Народн...
Работна група решава за кои групи от хора първият ден от болничния ще остане платен
15:39 | 15 Ноември 2019 г.

До дни решават за кои групи от хора първият ден от...

15:39 | 15 Ноември 2019 г.
Работна група към парламента до няколко дни ще реши за кои групи от хора първият ден от болничния ще остане платен, каза пред журналисти ...