Караянчева се закле начело на НС: Ще работя така, че всички да бъдем равни (Видео)

Тя е втората жена - председател на парламента, всички без БСП гласуваха за избора й

Цвета Караянчева: Надявам се да оправдая доверието ви
Източник: Канал 3

Цвета Караянчева: Надявам се да оправдая доверието ви

Новият парламентарен председател Цвета Караянчева се закле, обеща равноправие на опозицията и заяви пред депутатите, че се надява да оправдае доверието. Тя бе избрана от 138 депутати от всички парламентарни групи без БСП, които обаче гласуваха масово "въздържал се". Трима социалисти бяха "против". ДПС и Воля обаче твърдо подкрепиха Караянчева заедно с мнозинството.

"Първо искам да благодаря за честта, която ми оказаха с номинацията моята ПГ. Ще работя така, че да всички да се чувстваме равни", направи изявление след клетвата новоизбраната председателка.

"Тук е залата, в която трябва да се казват различните мнения, всичко, но то да бъде основано на базата на политики, а не на личностни нападки. Всеки един народен представител представлява определени избиратели и всеки един от тези народни представители трябва да бъде уважен, но когато прехвърчат личностни искри, трябва някой да потушава тази емоция, разкри вижданията си за диалога в пленарната зала новата шефка на парламента.

Според нея работата на председателя на НС е точно тази - да възпира личностните нападки и покачването на градуса на емоциите.

"И сигурно понякога ще има и емоционални моменти, но ние трябва да проявим мъдрост, да бъдем далновидни, защото това, което ни предстои през следващите месеци е рядък шанс, който получаваме само след 10 г. членство в ЕС", заяви Караянчева.

"Надявам се да оправдая доверието и на добър час на всички!", каза развълнувана председателката на парламента.

Караянчева е втората жена начело на българското Народно събрание, след като в предишните два мандата на ГЕРБ в креслото на първия между равните седеше Цецка Цачева.

17:22 | 03 Април 2020 г.

Горанов: Извънредното положение е правна рамка, с ...

17:22 | 03 Април 2020 г.
Нека да не яхваме популистката тема, която вълнува и мен, и моето семейство, а именно кога ще излезем от извънредното положение. Няма да ...
14:34 | 03 Април 2020 г.

На ЖИВО по Канал 3: Парламентът ще продължи да зас...

14:34 | 03 Април 2020 г.
Парламентът ще продължи да заседава и в извънредно положение. Това решиха днес депутатите. В пленарната зала ще остават депутатите, к...
11:57 | 03 Април 2020 г.

С 13 срещу 6 гласа бюджетната комисия в НС прие ак...

11:57 | 03 Април 2020 г.
  С 13 гласа „за“, 6 „против“ и един въздържал се парламентарната Бюджетна комисия прие на първо четене ...
07:40 | 03 Април 2020 г.

НС обсъжда днес бюджета и извънредното положение (...

07:40 | 03 Април 2020 г.
Народното събрание ще обсъжда днес промени в три закона. Парламентарните комисии по бюджет и финанси, по енергетика и по правни въпроси щ...
23:38 | 31 Март 2020 г.

Караянчева извънредно: Д-р Хасан Адемов е с положи...

23:38 | 31 Март 2020 г.
    Имаме народен представител с положителен тест за коронавирус – доктор Хасан Адемов от ДПС, няма да отговарям ...
22:14 | 20 Март 2020 г.

Домашни животни може да бъдат разхождани в паркове...

22:14 | 20 Март 2020 г.
Министерството на здравеопазването информира, във връзка с издадената днес заповед на здравния министър за въвеждане на нови противоепиде...