ГЕРБ: Нинова реабилитира приватизацията, сделката за "Техноимпекс" вони

Антон Тодоров готов да седне със соцлидерката очи в очи и с документи

ГЕРБ, брифинг, Антон Тодоров, Тома Биков, Данаил Кирилов
Източник: Канал 3

ГЕРБ отвърна удара на соцлидера - показа други документи, според които активи и живи пари на "Техноимпекс", на стойност близо 5 млн. лв. без активите на задграничните дружества на фирмата, са били приватизирани от РМД-то с участие на соцлидерката Корнелия Нинова за 70 хил. долара и компенсаторни бонове. Минути по-рано пък Нинова демонстрира други документи, в които Софийска градска прокуратура посочва, че сделката е извършена според закона.

"Днес Корнелия Нинова извърши един много сериозен политически акт. Като лидер на БСП тя реабилитира приватизацията като процес, казвайки, че след като не е осъдена, всичко е наред, заяви Тома Биков.

Днес или твърди, че тя не е криминална, или твърди, че единствената читава сделка е приватизацията на "Техноимпекс", заключи той.

Чухме г-жа Нинова да казва - "ако някой има нещо, да го дава в прокуратурата". и ние това казваме, добави депутатът от ГЕРБ, като напомни, че до момента за Хасково това не е направена. Видяхме купчина документи, ние също сме съгласни, че в тях пише доста неща, добави той. Антон Тодоров се съгласи с тезата на колегата си, че Нинова е потвърдила, че приватизацията 1997-2001 г. е нещо добро.

Той изрази възмущение от приватизираните активи за милиони за жълти стотинки чрез РМД и показа също документи. Счетоводният отчет за 1998 г. на дружеството сочи, че активите на "Техноимпекс" тогава са били 2,9 милиона, а 1,8 млн. са парични средства във валута. 63 на сто от активите са във външнотърговските клонове на "Техноимпекс".

В същото време Тодоров припомни, че сумата от 700 хил. долара, определена за цена на сделката, е платена чрез банкови преводи в размер на 70 хил. долара, а останалите 630 хил. долара не са плащани никога с реални пари, а с компенсаторни бонове.

Социалната другарка Корнелия Нинова не е платила никакви реални пари извън тези 70 хил. долара, а фиктивно с компенсаторни записи, изригна още бившият депутат.

Той се съгласи с лидера на БСП, че това е била законова процедура, но подчерта, че именно това е лицето на грабливата приватизация. Госпожата явно бърка проверка на прокуратурата с триинстанционно гражданско дело, което води агенцията за следприватизационен контрол заради РМД-то, приватизирало "Техноимпекс", разкри Тодоров.

Тази сделка вони отвсякъде, заключи той. Аз съм готов да седна срещу Корнелия Нинова - документ срещу документ, факт срещу факт, обяви Антон Тодоров.

Той я обвини, че излъгала за имотите си, защото не казала за покупката на ателие от 120 квадрата и за гараж от 24 квадрата. Самата Нинова по-рано информира медиите, че притежава апартамент от 83 квадрата и гараж от 4 квадрата.

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов пък оповести, че ГЕРБ са получили поканата на соцлидерката за разговор върху приватизацията, насрочен за 5 и 6 декември, но до момента никой от БСП не го е потърсил. Кирилов уточни, че е получил мандат от шефа на парламентарната група Цветан Цветанов да го представлява, тъй като той е в САЩ. Аз не съм държал срещата да е лична, би следвало тя да е на достатъчно експертно ниво, за да може да се подготвят конкретни решения, добави депутатът от ГЕРБ.

15:10 | 18 Юли 2018 г.

Чумата взе главата на зам.-министъра на земеделиет...

15:10 | 18 Юли 2018 г.
Скандалът с чумата в Странджанско и последвалите протести днес пред Министерския съвет доведоха и до оставки на четвъртия ден от ескалаци...
депутати и Московски
13:18 | 18 Юли 2018 г.

БСП остана сама в искането да спре концесията на Л...

13:18 | 18 Юли 2018 г.
Парламентът отхвърли искането на БСП за спиране на концесията на Летище София. Спирането й поискаха само 56 червени депутати, а мноз...
Делян Добрев, Елена Йончева, Корнелия Нинова
11:29 | 18 Юли 2018 г.

ГЕРБ дава Йончева на прокуратурата за пране на пар...

11:29 | 18 Юли 2018 г.
ГЕРБ дава на прокуратурата и НАП депутатката от БСП за България Елена Йончева. Такъв сигнал внасят Антон Тодоров и Делян Добрев, обявиха ...
наливна бира, цигари
10:36 | 18 Юли 2018 г.

И наливната бира изгоря с бездимните цигари, сложи...

10:36 | 18 Юли 2018 г.
Мнозинството в парламента вдигна акциза на бездимните цигари. Наливната бира пък ще е с бандерол. Това стана с приемането на законопроект...
10:15 | 18 Юли 2018 г.

БСП ще подкрепи премиера, ГЕРБ: Вие сте "Рекламна ...

10:15 | 18 Юли 2018 г.
БСП ще подкрепи премиера Бойко Борисов срещу вдигането на акциза на бездимните цигари. От ГЕРБ ги скастриха, че се държат като рекламни а...
Йордан Цонев
09:29 | 18 Юли 2018 г.

ДПС няма да подкрепи вдигането на акциза на бездим...

09:29 | 18 Юли 2018 г.
ДПС няма да подкрепи вдигането на акциза на бездимните цигари. Това заяви по време на дебатите зам.-председателят на ПГ на движението Йор...

гледай на живо

18.07.2018
 • в момента
  Новини
 • 20:00
  Денят на живо
 • 21:00
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини