ГЕРБ: Нинова реабилитира приватизацията, сделката за "Техноимпекс" вони

Антон Тодоров готов да седне със соцлидерката очи в очи и с документи

ГЕРБ, брифинг, Антон Тодоров, Тома Биков, Данаил Кирилов
Източник: Канал 3

ГЕРБ отвърна удара на соцлидера - показа други документи, според които активи и живи пари на "Техноимпекс", на стойност близо 5 млн. лв. без активите на задграничните дружества на фирмата, са били приватизирани от РМД-то с участие на соцлидерката Корнелия Нинова за 70 хил. долара и компенсаторни бонове. Минути по-рано пък Нинова демонстрира други документи, в които Софийска градска прокуратура посочва, че сделката е извършена според закона.

"Днес Корнелия Нинова извърши един много сериозен политически акт. Като лидер на БСП тя реабилитира приватизацията като процес, казвайки, че след като не е осъдена, всичко е наред, заяви Тома Биков.

Днес или твърди, че тя не е криминална, или твърди, че единствената читава сделка е приватизацията на "Техноимпекс", заключи той.

Чухме г-жа Нинова да казва - "ако някой има нещо, да го дава в прокуратурата". и ние това казваме, добави депутатът от ГЕРБ, като напомни, че до момента за Хасково това не е направена. Видяхме купчина документи, ние също сме съгласни, че в тях пише доста неща, добави той. Антон Тодоров се съгласи с тезата на колегата си, че Нинова е потвърдила, че приватизацията 1997-2001 г. е нещо добро.

Той изрази възмущение от приватизираните активи за милиони за жълти стотинки чрез РМД и показа също документи. Счетоводният отчет за 1998 г. на дружеството сочи, че активите на "Техноимпекс" тогава са били 2,9 милиона, а 1,8 млн. са парични средства във валута. 63 на сто от активите са във външнотърговските клонове на "Техноимпекс".

В същото време Тодоров припомни, че сумата от 700 хил. долара, определена за цена на сделката, е платена чрез банкови преводи в размер на 70 хил. долара, а останалите 630 хил. долара не са плащани никога с реални пари, а с компенсаторни бонове.

Социалната другарка Корнелия Нинова не е платила никакви реални пари извън тези 70 хил. долара, а фиктивно с компенсаторни записи, изригна още бившият депутат.

Той се съгласи с лидера на БСП, че това е била законова процедура, но подчерта, че именно това е лицето на грабливата приватизация. Госпожата явно бърка проверка на прокуратурата с триинстанционно гражданско дело, което води агенцията за следприватизационен контрол заради РМД-то, приватизирало "Техноимпекс", разкри Тодоров.

Тази сделка вони отвсякъде, заключи той. Аз съм готов да седна срещу Корнелия Нинова - документ срещу документ, факт срещу факт, обяви Антон Тодоров.

Той я обвини, че излъгала за имотите си, защото не казала за покупката на ателие от 120 квадрата и за гараж от 24 квадрата. Самата Нинова по-рано информира медиите, че притежава апартамент от 83 квадрата и гараж от 4 квадрата.

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов пък оповести, че ГЕРБ са получили поканата на соцлидерката за разговор върху приватизацията, насрочен за 5 и 6 декември, но до момента никой от БСП не го е потърсил. Кирилов уточни, че е получил мандат от шефа на парламентарната група Цветан Цветанов да го представлява, тъй като той е в САЩ. Аз не съм държал срещата да е лична, би следвало тя да е на достатъчно експертно ниво, за да може да се подготвят конкретни решения, добави депутатът от ГЕРБ.

Корнелия Нинова с майките на деца с увреждания
16:35 | 19 Октомври 2018 г.

Нинова недоволна, че Валери Симеонов се опъва за о...

16:35 | 19 Октомври 2018 г.
Соцлидерката Корнелия Нинова скочи срещу отказа на Валери Симеонов да подаде оставка като вицепремиер и не хареса обяснението на премиера...
Младен Маринов
13:19 | 19 Октомври 2018 г.

МВР-министърът за ексцесиите в Сливен: Няма да поз...

13:19 | 19 Октомври 2018 г.
Вътрешният министър Младен Маринов се зарече, че полицията няма да си трае и ще санкционира веселби в забранените за шум и музика часове....
Корнелия Нинова с майки на деца с увреждания
12:38 | 19 Октомври 2018 г.

Майките на деца с увреждания и БСП поискаха оставк...

12:38 | 19 Октомври 2018 г.
Оставката на вицепремиера Валери Симеонов поискаха майките на деца с увреждания заедно с лидерката на БСП Корнелия Нинова. Жените наблюда...
Нона Йотова
11:38 | 19 Октомври 2018 г.

Нона Йотова одумва министърки, докато БСП се поти ...

11:38 | 19 Октомври 2018 г.
Какво прави една депутатка на левицата в пленарната зала по време на дебати по вот на недоверие? Скучае и клюкари във Фейсбук. Докато кол...
11:03 | 19 Октомври 2018 г.

ГЕРБ зове за надпартиен консенсус в здравеопазване...

11:03 | 19 Октомври 2018 г.
Гласуването на вота на недоверие, внесен от БСП, ще се проведе друата сряда от 9.00 часа, стана ясно след края на тричасовите дебати. ...
10:30 | 19 Октомври 2018 г.

ДПС подкрепя вота: Здравната ни система е като в "...

10:30 | 19 Октомври 2018 г.
ДПС ще подкрепи вота на недоверие не заради нереализираните промотирани модели, които тепърва ще се коментират, а заради безвремието в зд...

гледай на живо

20.10.2018
 • в момента
  Повторения
 • 06:15
  Интервю с Наделина Анева
 • 07:00
  Имате думата
 • 08:00
  "Денят на живо" - избрано