ГЕРБ: Нинова реабилитира приватизацията, сделката за "Техноимпекс" вони

Антон Тодоров готов да седне със соцлидерката очи в очи и с документи

ГЕРБ, брифинг, Антон Тодоров, Тома Биков, Данаил Кирилов
Източник: Канал 3

ГЕРБ отвърна удара на соцлидера - показа други документи, според които активи и живи пари на "Техноимпекс", на стойност близо 5 млн. лв. без активите на задграничните дружества на фирмата, са били приватизирани от РМД-то с участие на соцлидерката Корнелия Нинова за 70 хил. долара и компенсаторни бонове. Минути по-рано пък Нинова демонстрира други документи, в които Софийска градска прокуратура посочва, че сделката е извършена според закона.

"Днес Корнелия Нинова извърши един много сериозен политически акт. Като лидер на БСП тя реабилитира приватизацията като процес, казвайки, че след като не е осъдена, всичко е наред, заяви Тома Биков.

Днес или твърди, че тя не е криминална, или твърди, че единствената читава сделка е приватизацията на "Техноимпекс", заключи той.

Чухме г-жа Нинова да казва - "ако някой има нещо, да го дава в прокуратурата". и ние това казваме, добави депутатът от ГЕРБ, като напомни, че до момента за Хасково това не е направена. Видяхме купчина документи, ние също сме съгласни, че в тях пише доста неща, добави той. Антон Тодоров се съгласи с тезата на колегата си, че Нинова е потвърдила, че приватизацията 1997-2001 г. е нещо добро.

Той изрази възмущение от приватизираните активи за милиони за жълти стотинки чрез РМД и показа също документи. Счетоводният отчет за 1998 г. на дружеството сочи, че активите на "Техноимпекс" тогава са били 2,9 милиона, а 1,8 млн. са парични средства във валута. 63 на сто от активите са във външнотърговските клонове на "Техноимпекс".

В същото време Тодоров припомни, че сумата от 700 хил. долара, определена за цена на сделката, е платена чрез банкови преводи в размер на 70 хил. долара, а останалите 630 хил. долара не са плащани никога с реални пари, а с компенсаторни бонове.

Социалната другарка Корнелия Нинова не е платила никакви реални пари извън тези 70 хил. долара, а фиктивно с компенсаторни записи, изригна още бившият депутат.

Той се съгласи с лидера на БСП, че това е била законова процедура, но подчерта, че именно това е лицето на грабливата приватизация. Госпожата явно бърка проверка на прокуратурата с триинстанционно гражданско дело, което води агенцията за следприватизационен контрол заради РМД-то, приватизирало "Техноимпекс", разкри Тодоров.

Тази сделка вони отвсякъде, заключи той. Аз съм готов да седна срещу Корнелия Нинова - документ срещу документ, факт срещу факт, обяви Антон Тодоров.

Той я обвини, че излъгала за имотите си, защото не казала за покупката на ателие от 120 квадрата и за гараж от 24 квадрата. Самата Нинова по-рано информира медиите, че притежава апартамент от 83 квадрата и гараж от 4 квадрата.

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов пък оповести, че ГЕРБ са получили поканата на соцлидерката за разговор върху приватизацията, насрочен за 5 и 6 декември, но до момента никой от БСП не го е потърсил. Кирилов уточни, че е получил мандат от шефа на парламентарната група Цветан Цветанов да го представлява, тъй като той е в САЩ. Аз не съм държал срещата да е лична, би следвало тя да е на достатъчно експертно ниво, за да може да се подготвят конкретни решения, добави депутатът от ГЕРБ.

Нинова: Хората в Генерал Тошево защитиха българската земя
11:03 | 18 Декември 2017 г.

Нинова: Хората в Генерал Тошево защитиха българска...

11:03 | 18 Декември 2017 г.
Респект и уважение към всички, които гласуваха против добива на природен газ на референдума в Генерал Тошево. Това написа лидерът на БСП ...
Славчо Атанасов
09:39 | 18 Декември 2017 г.

Славчо Атанасов: Бойко Борисов и Валери Симеонов с...

09:39 | 18 Декември 2017 г.
Най-сложното нещо в политиката е коалицията. Политиката е преди всичко стъпки на възможното. Категорично няма проблеми в коалицията. С ко...
16:45 | 15 Декември 2017 г.

Коалицията като италианско семейство заради Пирин

16:45 | 15 Декември 2017 г.
Точката за концесионния договор на Банско и планът за Пирин влизат в пакет за разглеждане от правителството вероятно на 28 декември, стан...
Цачева за доклада на ЕК: Липсват нови препоръки
15:57 | 15 Декември 2017 г.

Цачева пита Радев за ветото: Защо е тази припрянос...

15:57 | 15 Декември 2017 г.
"Защо е тази припряност, защо се бърза? Нека да се гласува законът, а това е конституционно право, което е неотменимо, и държавният ...
14:52 | 15 Декември 2017 г.

Цветанов: Несериозно е да се заканваш с вето преди...

14:52 | 15 Декември 2017 г.
Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не скри изумлението си от заявката на президента Румен Радев за ново вето, този път върху антикоруп...
Румен Радев
13:22 | 15 Декември 2017 г.

Радев за мнозинството: Губят човешки облик, посегн...

13:22 | 15 Декември 2017 г.
Президентът Румен Радев използва тежки думи срещу мнозинството заради вчерашното му решение да отхвърли ветото за новите терапии, върху к...

гледай на живо

18.12.2017
 • в момента
  Телемаркет
 • 15:00
  Новини
 • 15:15
  Топ шоп
 • 15:30
  Кухнята на Звездев