ГЕРБ: Нинова реабилитира приватизацията, сделката за "Техноимпекс" вони

Антон Тодоров готов да седне със соцлидерката очи в очи и с документи

ГЕРБ, брифинг, Антон Тодоров, Тома Биков, Данаил Кирилов
Източник: Канал 3

ГЕРБ отвърна удара на соцлидера - показа други документи, според които активи и живи пари на "Техноимпекс", на стойност близо 5 млн. лв. без активите на задграничните дружества на фирмата, са били приватизирани от РМД-то с участие на соцлидерката Корнелия Нинова за 70 хил. долара и компенсаторни бонове. Минути по-рано пък Нинова демонстрира други документи, в които Софийска градска прокуратура посочва, че сделката е извършена според закона.

"Днес Корнелия Нинова извърши един много сериозен политически акт. Като лидер на БСП тя реабилитира приватизацията като процес, казвайки, че след като не е осъдена, всичко е наред, заяви Тома Биков.

Днес или твърди, че тя не е криминална, или твърди, че единствената читава сделка е приватизацията на "Техноимпекс", заключи той.

Чухме г-жа Нинова да казва - "ако някой има нещо, да го дава в прокуратурата". и ние това казваме, добави депутатът от ГЕРБ, като напомни, че до момента за Хасково това не е направена. Видяхме купчина документи, ние също сме съгласни, че в тях пише доста неща, добави той. Антон Тодоров се съгласи с тезата на колегата си, че Нинова е потвърдила, че приватизацията 1997-2001 г. е нещо добро.

Той изрази възмущение от приватизираните активи за милиони за жълти стотинки чрез РМД и показа също документи. Счетоводният отчет за 1998 г. на дружеството сочи, че активите на "Техноимпекс" тогава са били 2,9 милиона, а 1,8 млн. са парични средства във валута. 63 на сто от активите са във външнотърговските клонове на "Техноимпекс".

В същото време Тодоров припомни, че сумата от 700 хил. долара, определена за цена на сделката, е платена чрез банкови преводи в размер на 70 хил. долара, а останалите 630 хил. долара не са плащани никога с реални пари, а с компенсаторни бонове.

Социалната другарка Корнелия Нинова не е платила никакви реални пари извън тези 70 хил. долара, а фиктивно с компенсаторни записи, изригна още бившият депутат.

Той се съгласи с лидера на БСП, че това е била законова процедура, но подчерта, че именно това е лицето на грабливата приватизация. Госпожата явно бърка проверка на прокуратурата с триинстанционно гражданско дело, което води агенцията за следприватизационен контрол заради РМД-то, приватизирало "Техноимпекс", разкри Тодоров.

Тази сделка вони отвсякъде, заключи той. Аз съм готов да седна срещу Корнелия Нинова - документ срещу документ, факт срещу факт, обяви Антон Тодоров.

Той я обвини, че излъгала за имотите си, защото не казала за покупката на ателие от 120 квадрата и за гараж от 24 квадрата. Самата Нинова по-рано информира медиите, че притежава апартамент от 83 квадрата и гараж от 4 квадрата.

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов пък оповести, че ГЕРБ са получили поканата на соцлидерката за разговор върху приватизацията, насрочен за 5 и 6 декември, но до момента никой от БСП не го е потърсил. Кирилов уточни, че е получил мандат от шефа на парламентарната група Цветан Цветанов да го представлява, тъй като той е в САЩ. Аз не съм държал срещата да е лична, би следвало тя да е на достатъчно експертно ниво, за да може да се подготвят конкретни решения, добави депутатът от ГЕРБ.

Атанасова показа справка от Цацаров: Нинова никога не е проверявана за \
14:43 | 19 Март 2018 г.

ГЕРБ се възмутиха от думи на Таско Ерменков за Кри...

14:43 | 19 Март 2018 г.
ГЕРБ скочиха възмутени от изказване на соцдепутата Таско Ерменков за Крим и призоваха БСП за реакция. В коментара си във Фейсбук Ерменков...
Корнелия Нинова на заседание на ИБ в Кърджали
14:23 | 19 Март 2018 г.

Нинова скочи на Ердоган: Кърджали е България!

14:23 | 19 Март 2018 г.
Соцлидерът Корнелия Нинова скочи на турския президент Ердоган за изказването му за Кърджали, което той определи, че е част от духовните г...
Цвета Караянчева и Красимир Каракачанов в Пловдив
13:11 | 19 Март 2018 г.

Караянчева и Каракачанов край президентската висил...

13:11 | 19 Март 2018 г.
Пловдив отново стана арена за обсъждане на "коремното възлизане" на президента Румен Радев, този път от председателя на парламе...
Цветан Цветанов на срещата на Европол
10:03 | 19 Март 2018 г.

800 терористи от Западните Балкани са в редиците н...

10:03 | 19 Март 2018 г.
800 от терористите на Ислямска държава са се влели в редиците на терористите, идвайки от Западните Балкани. Това оповести лидерът на ПГ н...
Цветан Цветанов, Роб Уейнрайт
22:21 | 18 Март 2018 г.

Цветанов се срещна с директора на Европол Роб Уейн...

22:21 | 18 Март 2018 г.
Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов проведе работна среща с дире...
14:47 | 18 Март 2018 г.

Бойчев: Паническата позиция на правителството нало...

14:47 | 18 Март 2018 г.
Обърканата и паническа позиция на правителството и причината за създаването на временната комисия в парламента, която ще разгледа сделкат...

гледай на живо

19.03.2018
  • в момента
    Денят на живо
  • 23:30
    Патарински LIVE