Нинова: Нямам яхти, заменки, ВЕИ централи, мерцедеси и БМВ-та

Темата от последните няколко седмици за ревизия на приватизацията има единствено за цел да очерни опозицията, заяви соцводачката

Корнелия Нинова: Нямам яхти, заменки, ВЕИ-та, централи, мерцедеси, БМВ-та
Източник: БГНЕС

Корнелия Нинова: Нямам яхти, заменки, ВЕИ-та, централи, мерцедеси, БМВ-та

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече да е сложила ръка върху "Техноимпекс“ по сенчест начин. Става въпрос за твърдението, че предприятието е придобито чрез 10% пари в брой, а останалата част от сделката е била платена с компенсаторни бонове, които така и не били дадени.

"Това не е вярно“, каза тя в ефира на Нова телевизия. По думите ѝ, темата от последните няколко седмици за ревизия на приватизацията има единствено за цел да очерни опозицията.

"Дайте да излезем от усещането за приватизацията – наше, ваше – и да се опитаме да мислим с мислите на българите. 80%  смятат, че приватизацията е била разбойническа. Затова ние предлагаме цялата да се извади на масата и всеки да си понесе последствията. Предлагаме промени в законодателството, които са необходими, за да има възмездие и справедливост“, каза Нинова. По думите й, идеята за ревизията на приватизацията през последните две седмици е сведена до приватизацията на "Техноимпекс“ и Корнелия Нинова.

"Това е стъпка за омаскаряване на опозицията, а не на търсене на справедливост, добави тя. “Три седмици говорят само за "Техноимпекс“. Целта им не е да се прави ревизия на целия преход. Искат да ни омаскарят, за да ни отнемат моралното право да бъдем съдници. Вече е очевидна целта им – да се пристъпи към третата стъпка за унищожаване на опозицията. Първата бе - да им дадем постове да мълчат, втората да ги разбием отвътре“, поясни Нинова. 

Соцводачката подчерта, че по сделката с "Техноимпекс“ са се произнесли компетентните органи в България - Върховна касационна прокуратура, Софийска градска прокуратура.

"Те казват: няма престъпления. Няма сключена неизгодна сделка, няма неизпълнение на сделка“, добави лидерката на БСП. "Ако някой иска да заведе дело, заповядайте. Декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност, но при условие, че и другите политически лидери се откажат от своята давност“, каза още тя. 

Нинова обясни, че "Техноимпекс“ е купено от друго дружество, в което участват 28 човека, сред които е и тя. "Ние сме акционери в РМД, което купува "Техноимпекс“. Собствеността е на РМД-то, а ние имаме съответни дялове. Аз не съм единствен собственик. Има прехвърляне на акции между различни собственици“, каза Нинова. "Давала съм пари само за учредяването на РМД-то, добави тя.

"Нямам яхти, заменки ВЕИ-та, централи, мерцедеси, БМВ-та. Не разбирам от луксозни коли. Имам един апартамент, който сме си купили с кредит“, каза още ядосано социалистическата лидерка.

"БСП от две години говори за тези промени в здравеопазването, за които вчера говори главният прокурор и здравният министър. Само преди 10 дни предложихме тези законодателни промени и те бяха отхвърлени", отсече Корнелия Нинова.

"Ако ГЕРБ не наруши драстично за пореден път правилника на парламента, днес като първа точка от дневния ред трябва да бъде изслушването на Бойко Рашков за нерегламентираното изслушване. Чувам, че днес ГЕРБ ще направи всичко възможно, за да не допусне Бойко Рашков до пленарната зала. Ако това се случи, ще станем свидетели на потъпкване на демокрацията", категорична е лидерката на социалистите.

"Позицията на БСП за царските имоти е, че изпълнителната и законодателната власт нямат място там. Решението трябва да е на съда и ние няма да участваме в писането на закон за царските имоти", увери председателят на БСП.

Нинова също заяви, че категорично е отказала охрана от НСО. По думите ѝ, парите от данъците на хората не трябва да отиват за охрана на политици. Тя все пак добави, че семейството й е взело мерки и има частна охрана, за която сама си плаща. "Имам някои съмнения относно двете катастрофи, които ми се случиха", каза още лидерката на БСП.   

 

Атанасова показа справка от Цацаров: Нинова никога не е проверявана за \
14:43 | 19 Март 2018 г.

ГЕРБ се възмутиха от думи на Таско Ерменков за Кри...

14:43 | 19 Март 2018 г.
ГЕРБ скочиха възмутени от изказване на соцдепутата Таско Ерменков за Крим и призоваха БСП за реакция. В коментара си във Фейсбук Ерменков...
Корнелия Нинова на заседание на ИБ в Кърджали
14:23 | 19 Март 2018 г.

Нинова скочи на Ердоган: Кърджали е България!

14:23 | 19 Март 2018 г.
Соцлидерът Корнелия Нинова скочи на турския президент Ердоган за изказването му за Кърджали, което той определи, че е част от духовните г...
Цвета Караянчева и Красимир Каракачанов в Пловдив
13:11 | 19 Март 2018 г.

Караянчева и Каракачанов край президентската висил...

13:11 | 19 Март 2018 г.
Пловдив отново стана арена за обсъждане на "коремното възлизане" на президента Румен Радев, този път от председателя на парламе...
Цветан Цветанов на срещата на Европол
10:03 | 19 Март 2018 г.

800 терористи от Западните Балкани са в редиците н...

10:03 | 19 Март 2018 г.
800 от терористите на Ислямска държава са се влели в редиците на терористите, идвайки от Западните Балкани. Това оповести лидерът на ПГ н...
Цветан Цветанов, Роб Уейнрайт
22:21 | 18 Март 2018 г.

Цветанов се срещна с директора на Европол Роб Уейн...

22:21 | 18 Март 2018 г.
Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов проведе работна среща с дире...
14:47 | 18 Март 2018 г.

Бойчев: Паническата позиция на правителството нало...

14:47 | 18 Март 2018 г.
Обърканата и паническа позиция на правителството и причината за създаването на временната комисия в парламента, която ще разгледа сделкат...

гледай на живо

19.03.2018
  • в момента
    Денят на живо
  • 23:30
    Патарински LIVE