Нинова: Нямам яхти, заменки, ВЕИ централи, мерцедеси и БМВ-та

Темата от последните няколко седмици за ревизия на приватизацията има единствено за цел да очерни опозицията, заяви соцводачката

Корнелия Нинова: Нямам яхти, заменки, ВЕИ-та, централи, мерцедеси, БМВ-та
Източник: БГНЕС

Корнелия Нинова: Нямам яхти, заменки, ВЕИ-та, централи, мерцедеси, БМВ-та

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече да е сложила ръка върху "Техноимпекс“ по сенчест начин. Става въпрос за твърдението, че предприятието е придобито чрез 10% пари в брой, а останалата част от сделката е била платена с компенсаторни бонове, които така и не били дадени.

"Това не е вярно“, каза тя в ефира на Нова телевизия. По думите ѝ, темата от последните няколко седмици за ревизия на приватизацията има единствено за цел да очерни опозицията.

"Дайте да излезем от усещането за приватизацията – наше, ваше – и да се опитаме да мислим с мислите на българите. 80%  смятат, че приватизацията е била разбойническа. Затова ние предлагаме цялата да се извади на масата и всеки да си понесе последствията. Предлагаме промени в законодателството, които са необходими, за да има възмездие и справедливост“, каза Нинова. По думите й, идеята за ревизията на приватизацията през последните две седмици е сведена до приватизацията на "Техноимпекс“ и Корнелия Нинова.

"Това е стъпка за омаскаряване на опозицията, а не на търсене на справедливост, добави тя. “Три седмици говорят само за "Техноимпекс“. Целта им не е да се прави ревизия на целия преход. Искат да ни омаскарят, за да ни отнемат моралното право да бъдем съдници. Вече е очевидна целта им – да се пристъпи към третата стъпка за унищожаване на опозицията. Първата бе - да им дадем постове да мълчат, втората да ги разбием отвътре“, поясни Нинова. 

Соцводачката подчерта, че по сделката с "Техноимпекс“ са се произнесли компетентните органи в България - Върховна касационна прокуратура, Софийска градска прокуратура.

"Те казват: няма престъпления. Няма сключена неизгодна сделка, няма неизпълнение на сделка“, добави лидерката на БСП. "Ако някой иска да заведе дело, заповядайте. Декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност, но при условие, че и другите политически лидери се откажат от своята давност“, каза още тя. 

Нинова обясни, че "Техноимпекс“ е купено от друго дружество, в което участват 28 човека, сред които е и тя. "Ние сме акционери в РМД, което купува "Техноимпекс“. Собствеността е на РМД-то, а ние имаме съответни дялове. Аз не съм единствен собственик. Има прехвърляне на акции между различни собственици“, каза Нинова. "Давала съм пари само за учредяването на РМД-то, добави тя.

"Нямам яхти, заменки ВЕИ-та, централи, мерцедеси, БМВ-та. Не разбирам от луксозни коли. Имам един апартамент, който сме си купили с кредит“, каза още ядосано социалистическата лидерка.

"БСП от две години говори за тези промени в здравеопазването, за които вчера говори главният прокурор и здравният министър. Само преди 10 дни предложихме тези законодателни промени и те бяха отхвърлени", отсече Корнелия Нинова.

"Ако ГЕРБ не наруши драстично за пореден път правилника на парламента, днес като първа точка от дневния ред трябва да бъде изслушването на Бойко Рашков за нерегламентираното изслушване. Чувам, че днес ГЕРБ ще направи всичко възможно, за да не допусне Бойко Рашков до пленарната зала. Ако това се случи, ще станем свидетели на потъпкване на демокрацията", категорична е лидерката на социалистите.

"Позицията на БСП за царските имоти е, че изпълнителната и законодателната власт нямат място там. Решението трябва да е на съда и ние няма да участваме в писането на закон за царските имоти", увери председателят на БСП.

Нинова също заяви, че категорично е отказала охрана от НСО. По думите ѝ, парите от данъците на хората не трябва да отиват за охрана на политици. Тя все пак добави, че семейството й е взело мерки и има частна охрана, за която сама си плаща. "Имам някои съмнения относно двете катастрофи, които ми се случиха", каза още лидерката на БСП.   

 

Нинова: Хората в Генерал Тошево защитиха българската земя
11:03 | 18 Декември 2017 г.

Нинова: Хората в Генерал Тошево защитиха българска...

11:03 | 18 Декември 2017 г.
Респект и уважение към всички, които гласуваха против добива на природен газ на референдума в Генерал Тошево. Това написа лидерът на БСП ...
Славчо Атанасов
09:39 | 18 Декември 2017 г.

Славчо Атанасов: Бойко Борисов и Валери Симеонов с...

09:39 | 18 Декември 2017 г.
Най-сложното нещо в политиката е коалицията. Политиката е преди всичко стъпки на възможното. Категорично няма проблеми в коалицията. С ко...
16:45 | 15 Декември 2017 г.

Коалицията като италианско семейство заради Пирин

16:45 | 15 Декември 2017 г.
Точката за концесионния договор на Банско и планът за Пирин влизат в пакет за разглеждане от правителството вероятно на 28 декември, стан...
Цачева за доклада на ЕК: Липсват нови препоръки
15:57 | 15 Декември 2017 г.

Цачева пита Радев за ветото: Защо е тази припрянос...

15:57 | 15 Декември 2017 г.
"Защо е тази припряност, защо се бърза? Нека да се гласува законът, а това е конституционно право, което е неотменимо, и държавният ...
14:52 | 15 Декември 2017 г.

Цветанов: Несериозно е да се заканваш с вето преди...

14:52 | 15 Декември 2017 г.
Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не скри изумлението си от заявката на президента Румен Радев за ново вето, този път върху антикоруп...
Румен Радев
13:22 | 15 Декември 2017 г.

Радев за мнозинството: Губят човешки облик, посегн...

13:22 | 15 Декември 2017 г.
Президентът Румен Радев използва тежки думи срещу мнозинството заради вчерашното му решение да отхвърли ветото за новите терапии, върху к...

гледай на живо

18.12.2017
 • в момента
  Телемаркет
 • 15:00
  Новини
 • 15:15
  Топ шоп
 • 15:30
  Кухнята на Звездев