БСП внесе подписка до КЕВР, ГЕРБ се усъмни, че липсват абонати на ЧЕЗ (ВИДЕО)

Социалистите внесоха 200 хил. подписа на граждани от цялата страна

ГЕРБ трибунка
Източник: Канал 3

ГЕРБ трибунка

БСП внесе 200 хил. подписа в КЕВР за спиране на сделката за ЧЕЗ, а от ГЕРБ обвиниха социалистите, че в подписката им са се подписвали абонати на други ЕРП-та.

От управляващата партия пак обявиха Нинова за "г-жа Лъжа", този път, защото в телевизионно интервю от тази сутрин казала, че в подписката на БСП до КЕВР има подписи само на абонати на ЧЕЗ.

От ГЕРБ веднага показаха фотоси, с които да я опровергаят. Странно е, че тя се обижда на "г-жа Лъжа", но ние ще покажем факти със снимков материал - защо, обясни депутатът Александър Иванов. От снимковия материал, показан от депутатката Галя Василева, става ясно, че депутатите на БСП са събирали подписите в Източна и Южна България най-вече, където обслужват другите две ЕРП-та. Изредени бяха Велико Търново, Габрово, Русе, Пловдив, Брацигово, Пещера и Хасково като пример, че там гражданите не са абонати на ЧЕЗ.

Снимките са от сайта на БСП и фейсбук, поясни депутатката от ГЕРБ. Тя се възмути, че соцлидерката излъгала гражданите и възкликна: "Срамота!"

Колегата й Валентин Николов пък напомни, че още няма одобрени критерии, по които КЕВР ще може да спира сделките в енергетиката. Такива ще бъдат разглеждани чак другата седмица в парламента. Той обаче иронизира акцията на левицата, като гарантира, че едва ли 200 хил. подписа на граждани ще влязат сред бъдещите критерии. Според ГЕРБ също така ще последват арбитражни дела, ако КЕВР спре сделката заради социалистите.

"ПГ на БСП внесе 200 хил. подписа, събрани в продължение на два месеца от национална гражданска инициатива "Държавата да спре сделката с ЧЕЗ", заяви вносителят на подписката Жельо Бойчев.

Подписката е национална и никой не може да ограничи конституционни права на гражданите къде да се подписват, събирана е и в други райони", опонира на ГЕРБ той.

"Ние не можем да принуждаваме никого, има си законови правомощия. Ние сме изразили волята на 200 хил. български граждани относно бъдещето на тази сделка", коментира той.

Председателят на временната комисия за ЧЕЗ напомни приетата преди дни законова промяна, която дава това право на енергийния регулатор. "Законът ще важи, защото сделката все още не е осъществена. Ние единственото, което правим, е да защитаваме интересите на българските граждани. Една сделка е осъществена, когато се прехвърлят собствеността на акциите, такова нещо няма в момента", беше категоричен Бойчев.

Етикети: БСП , ГЕРБ , ЧЕЗ , подписка
Цветан Цветанов
12:54 | 16 Януари 2019 г.

Цветанов призова за информиран избор в полза на F-...

12:54 | 16 Януари 2019 г.
"Днес трябва да вземем важно политическо-стратегическо решение, касаещо и теми, които сме засягали на КСНС при президента. Всеки еди...
Волен Сидеров, патриоти
12:16 | 16 Януари 2019 г.

Сидеров иска САЩ да ни подари самолетите срещу баз...

12:16 | 16 Януари 2019 г.
Лидерът на "Атака" се включи в един отбор с Валери Симеонов и разкритикува решението на кабинета, което предлага на парламента ...
Мустафа Карадайъ
11:08 | 16 Януари 2019 г.

ДПС подкрепя решението за F-16: Купуваме сигурност...

11:08 | 16 Януари 2019 г.
ДПС категорично подкрепя решението на кабинета за покупка на нови изтребители от САЩ - F-16. Решението е политическо и стратегическо за с...
Волен Сидеров и Валери Симеонов
10:50 | 16 Януари 2019 г.

Приятелски огън при ОП, Симеонов иска европейски с...

10:50 | 16 Януари 2019 г.
Приятелски огън претърпя лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и големият коалиционен партньор ГЕРБ, след к...
10:12 | 16 Януари 2019 г.

На живо по Канал 3: Гледайте дебатите за новия изт...

10:12 | 16 Януари 2019 г.
Откритото заседание на Народното събрание за одобряване на решението на МС за започване на преговори със САЩ за новите изтребители Ф-16 с...
пленарна зала, Корнелия Нинова
09:51 | 16 Януари 2019 г.

БСП вика Борисов за самолетите, ГЕРБ отвърна с пок...

09:51 | 16 Януари 2019 г.
Парламентът поиска премиер и президент да присъстват в пленарната зала по време на дебатите и вземането на решение за покупката на нов бо...

гледай на живо

16.01.2019
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 13:00
  Новини
 • 13:15
  Парламентът на живо
 • 14:00
  Новини