БСП внесе подписка до КЕВР, ГЕРБ се усъмни, че липсват абонати на ЧЕЗ (ВИДЕО)

Социалистите внесоха 200 хил. подписа на граждани от цялата страна

ГЕРБ трибунка
Източник: Канал 3

ГЕРБ трибунка

БСП внесе 200 хил. подписа в КЕВР за спиране на сделката за ЧЕЗ, а от ГЕРБ обвиниха социалистите, че в подписката им са се подписвали абонати на други ЕРП-та.

От управляващата партия пак обявиха Нинова за "г-жа Лъжа", този път, защото в телевизионно интервю от тази сутрин казала, че в подписката на БСП до КЕВР има подписи само на абонати на ЧЕЗ.

От ГЕРБ веднага показаха фотоси, с които да я опровергаят. Странно е, че тя се обижда на "г-жа Лъжа", но ние ще покажем факти със снимков материал - защо, обясни депутатът Александър Иванов. От снимковия материал, показан от депутатката Галя Василева, става ясно, че депутатите на БСП са събирали подписите в Източна и Южна България най-вече, където обслужват другите две ЕРП-та. Изредени бяха Велико Търново, Габрово, Русе, Пловдив, Брацигово, Пещера и Хасково като пример, че там гражданите не са абонати на ЧЕЗ.

Снимките са от сайта на БСП и фейсбук, поясни депутатката от ГЕРБ. Тя се възмути, че соцлидерката излъгала гражданите и възкликна: "Срамота!"

Колегата й Валентин Николов пък напомни, че още няма одобрени критерии, по които КЕВР ще може да спира сделките в енергетиката. Такива ще бъдат разглеждани чак другата седмица в парламента. Той обаче иронизира акцията на левицата, като гарантира, че едва ли 200 хил. подписа на граждани ще влязат сред бъдещите критерии. Според ГЕРБ също така ще последват арбитражни дела, ако КЕВР спре сделката заради социалистите.

"ПГ на БСП внесе 200 хил. подписа, събрани в продължение на два месеца от национална гражданска инициатива "Държавата да спре сделката с ЧЕЗ", заяви вносителят на подписката Жельо Бойчев.

Подписката е национална и никой не може да ограничи конституционни права на гражданите къде да се подписват, събирана е и в други райони", опонира на ГЕРБ той.

"Ние не можем да принуждаваме никого, има си законови правомощия. Ние сме изразили волята на 200 хил. български граждани относно бъдещето на тази сделка", коментира той.

Председателят на временната комисия за ЧЕЗ напомни приетата преди дни законова промяна, която дава това право на енергийния регулатор. "Законът ще важи, защото сделката все още не е осъществена. Ние единственото, което правим, е да защитаваме интересите на българските граждани. Една сделка е осъществена, когато се прехвърлят собствеността на акциите, такова нещо няма в момента", беше категоричен Бойчев.

Етикети: БСП , ГЕРБ , ЧЕЗ , подписка
Таско Ерменков и Иван Иванов
19:09 | 23 Май 2018 г.

Ерменков вдигнал търсенето на минерална вода, той ...

19:09 | 23 Май 2018 г.
Откъде пие вода Таско Ерменков? Депутатът, който взриви социалната мрежа, службите и пленарната зала с коментара си за питейната вода в С...
18:15 | 23 Май 2018 г.

Доц. Михов: Искаме да се подобри процедурата по из...

18:15 | 23 Май 2018 г.
Комисията по образование в парламента ще поиска информация от министър Красимир Вълчев заради гафа с грешката в матурата по български ези...
17:48 | 23 Май 2018 г.

Ирена Анастасова: МОН трябваше да пита БАН - тя ка...

17:48 | 23 Май 2018 г.
Институтът по български език към БАН е единствената оторизирана да се произнася по проблемите и нормите на езика, коментира пред Канал 3 ...
14:14 | 23 Май 2018 г.

Бисер Петков: Всички пенсии се увеличават с 3,8% о...

14:14 | 23 Май 2018 г.
Пенсиите скачат с 3,8 % от 1 юли, припомни социалният министър пред медиите в парламента. Бисер Петков изчисли, че това прави ръст от око...
Рамадан Аталай
17:17 | 22 Май 2018 г.

Падна бариера пред изборния туризъм за получилите ...

17:17 | 22 Май 2018 г.
Депутатите приеха и на второ четене промени в закона за гражданската регистрация, които вдигат ограниченията за определен брой лица, реги...
Красен Кръстев от ГЕРБ и Драгомир Стойнев от БСП
14:28 | 22 Май 2018 г.

БСП и ГЕРБ пак се захапаха за Галиче

14:28 | 22 Май 2018 г.
БСП и ГЕРБ се разправяха отново за изборите в Галиче, този път от парламентарната трибуна, откъдето си размениха декларации. Социалистите...

гледай на живо

25.05.2018
 • в момента
  Концерт на Мая Нешкова
 • 21:00
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:30
  Без монтаж