БСП внесе подписка до КЕВР, ГЕРБ се усъмни, че липсват абонати на ЧЕЗ (ВИДЕО)

Социалистите внесоха 200 хил. подписа на граждани от цялата страна

ГЕРБ трибунка
Източник: Канал 3

ГЕРБ трибунка

БСП внесе 200 хил. подписа в КЕВР за спиране на сделката за ЧЕЗ, а от ГЕРБ обвиниха социалистите, че в подписката им са се подписвали абонати на други ЕРП-та.

От управляващата партия пак обявиха Нинова за "г-жа Лъжа", този път, защото в телевизионно интервю от тази сутрин казала, че в подписката на БСП до КЕВР има подписи само на абонати на ЧЕЗ.

От ГЕРБ веднага показаха фотоси, с които да я опровергаят. Странно е, че тя се обижда на "г-жа Лъжа", но ние ще покажем факти със снимков материал - защо, обясни депутатът Александър Иванов. От снимковия материал, показан от депутатката Галя Василева, става ясно, че депутатите на БСП са събирали подписите в Източна и Южна България най-вече, където обслужват другите две ЕРП-та. Изредени бяха Велико Търново, Габрово, Русе, Пловдив, Брацигово, Пещера и Хасково като пример, че там гражданите не са абонати на ЧЕЗ.

Снимките са от сайта на БСП и фейсбук, поясни депутатката от ГЕРБ. Тя се възмути, че соцлидерката излъгала гражданите и възкликна: "Срамота!"

Колегата й Валентин Николов пък напомни, че още няма одобрени критерии, по които КЕВР ще може да спира сделките в енергетиката. Такива ще бъдат разглеждани чак другата седмица в парламента. Той обаче иронизира акцията на левицата, като гарантира, че едва ли 200 хил. подписа на граждани ще влязат сред бъдещите критерии. Според ГЕРБ също така ще последват арбитражни дела, ако КЕВР спре сделката заради социалистите.

"ПГ на БСП внесе 200 хил. подписа, събрани в продължение на два месеца от национална гражданска инициатива "Държавата да спре сделката с ЧЕЗ", заяви вносителят на подписката Жельо Бойчев.

Подписката е национална и никой не може да ограничи конституционни права на гражданите къде да се подписват, събирана е и в други райони", опонира на ГЕРБ той.

"Ние не можем да принуждаваме никого, има си законови правомощия. Ние сме изразили волята на 200 хил. български граждани относно бъдещето на тази сделка", коментира той.

Председателят на временната комисия за ЧЕЗ напомни приетата преди дни законова промяна, която дава това право на енергийния регулатор. "Законът ще важи, защото сделката все още не е осъществена. Ние единственото, което правим, е да защитаваме интересите на българските граждани. Една сделка е осъществена, когато се прехвърлят собствеността на акциите, такова нещо няма в момента", беше категоричен Бойчев.

Етикети: БСП , ГЕРБ , ЧЕЗ , подписка
Спас Гърневски
14:13 | 18 Октомври 2018 г.

ГЕРБ за Нинова: Където стъпи г-жа Импексова, трева...

14:13 | 18 Октомври 2018 г.
"Където стъпи г-жа Импексова, трева не никне", възкликна депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в официално изявление пред медиите в ...
Николай Александров
13:15 | 18 Октомври 2018 г.

Войната между Валери Симеонов и Волен Сидеров - за...

13:15 | 18 Октомври 2018 г.
Войната между Валери Симеонов и Волен Сидеров избухнала заради религия или заради ресурс. Проява на лош вкус било искането на оставката н...
Менда Стоянова в парламента
11:57 | 18 Октомври 2018 г.

Гласувано: Данъкът за старите коли скача от 20 до ...

11:57 | 18 Октомври 2018 г.
До 20-30 на сто се очертава да бъде поскъпването на данъка за старите коли през 2019 г., най-вече за тези, които са над десетгодишни. Тов...
11:33 | 18 Октомври 2018 г.

В БСП продължи епистоларният диалог: Нинова отгово...

11:33 | 18 Октомври 2018 г.
Епистоларното кръстосване на шпаги в БСП продължава. След като 50 видни социалисти възнегодуваха от соцлидерката Корнелия Нинова, посочва...
09:42 | 18 Октомври 2018 г.

Цветанов не гледа сутрешни блокове, а детски филмч...

09:42 | 18 Октомври 2018 г.
Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не гледа сутрешни блокове. Причината - лошите новини и агресията, които ни заливат, а малката му дъ...
Цветан Цветанов
21:34 | 17 Октомври 2018 г.

Цветанов също изказа съболезнования на жертвите от...

21:34 | 17 Октомври 2018 г.
Изказвам своите най-искрени съболезнования към роднините и близките на загиналите в атентата в Крим. Моля се за живота на ранените. Т...

гледай на живо

18.10.2018
 • в момента
  Новини
 • 15:30
  Социална мрежа
 • 16:00
  Новини
 • 16:10
  Социална мрежа