БСП внесе подписка до КЕВР, ГЕРБ се усъмни, че липсват абонати на ЧЕЗ (ВИДЕО)

Социалистите внесоха 200 хил. подписа на граждани от цялата страна

ГЕРБ трибунка
Източник: Канал 3

ГЕРБ трибунка

БСП внесе 200 хил. подписа в КЕВР за спиране на сделката за ЧЕЗ, а от ГЕРБ обвиниха социалистите, че в подписката им са се подписвали абонати на други ЕРП-та.

От управляващата партия пак обявиха Нинова за "г-жа Лъжа", този път, защото в телевизионно интервю от тази сутрин казала, че в подписката на БСП до КЕВР има подписи само на абонати на ЧЕЗ.

От ГЕРБ веднага показаха фотоси, с които да я опровергаят. Странно е, че тя се обижда на "г-жа Лъжа", но ние ще покажем факти със снимков материал - защо, обясни депутатът Александър Иванов. От снимковия материал, показан от депутатката Галя Василева, става ясно, че депутатите на БСП са събирали подписите в Източна и Южна България най-вече, където обслужват другите две ЕРП-та. Изредени бяха Велико Търново, Габрово, Русе, Пловдив, Брацигово, Пещера и Хасково като пример, че там гражданите не са абонати на ЧЕЗ.

Снимките са от сайта на БСП и фейсбук, поясни депутатката от ГЕРБ. Тя се възмути, че соцлидерката излъгала гражданите и възкликна: "Срамота!"

Колегата й Валентин Николов пък напомни, че още няма одобрени критерии, по които КЕВР ще може да спира сделките в енергетиката. Такива ще бъдат разглеждани чак другата седмица в парламента. Той обаче иронизира акцията на левицата, като гарантира, че едва ли 200 хил. подписа на граждани ще влязат сред бъдещите критерии. Според ГЕРБ също така ще последват арбитражни дела, ако КЕВР спре сделката заради социалистите.

"ПГ на БСП внесе 200 хил. подписа, събрани в продължение на два месеца от национална гражданска инициатива "Държавата да спре сделката с ЧЕЗ", заяви вносителят на подписката Жельо Бойчев.

Подписката е национална и никой не може да ограничи конституционни права на гражданите къде да се подписват, събирана е и в други райони", опонира на ГЕРБ той.

"Ние не можем да принуждаваме никого, има си законови правомощия. Ние сме изразили волята на 200 хил. български граждани относно бъдещето на тази сделка", коментира той.

Председателят на временната комисия за ЧЕЗ напомни приетата преди дни законова промяна, която дава това право на енергийния регулатор. "Законът ще важи, защото сделката все още не е осъществена. Ние единственото, което правим, е да защитаваме интересите на българските граждани. Една сделка е осъществена, когато се прехвърлят собствеността на акциите, такова нещо няма в момента", беше категоричен Бойчев.

Етикети: БСП , ГЕРБ , ЧЕЗ , подписка
13:41 | 21 Август 2018 г.

На живо по Канал 3 от НС: Ралица Агайн подаде оста...

13:41 | 21 Август 2018 г.
Заместник-председателят на Комисията по финансов надзор (КФН) Ралица Агайн подаде оставка, стана ясно от нейно изявление в кулоарите на п...
Йордан Цонев
13:22 | 21 Август 2018 г.

Йордан Цонев, ДПС: Свикване на НС на Курбан Байрям...

13:22 | 21 Август 2018 г.
Свикването на извънредно заседание на Курбан Байрам е все едно да свикаме такова на Коледа, ако председателят на парламента е мюсюлманин....
07:08 | 21 Август 2018 г.

БСП събира извънредно НС за кризите със ЗК "Олимпи...

07:08 | 21 Август 2018 г.
В разгара на лятната ваканция Народното събрание ще проведе извънредно пленарно заседание във вторник, 21 август заради казуса със застра...
17:39 | 15 Август 2018 г.

Волен погна и родата на Симеонов до девето коляно,...

17:39 | 15 Август 2018 г.
Бургаската атака на Волен Сидеров срещу коалиционния му партньор Валери Симеонов продължи и днес, а канонадата вече засипа и родата му. С...
16:09 | 14 Август 2018 г.

Цветанов: Президентът на БСП Радев се заявява кат...

16:09 | 14 Август 2018 г.
Президентът на БСП Румен Радев се заявява като политически опонент, а не като държавен глава. С военния си манталитет той показва, че не ...
парламент
20:59 | 10 Август 2018 г.

Заплатите на властта се вдигнаха

20:59 | 10 Август 2018 г.
Със 108 лева се увеличава депутатската заплата и става 3429 лева. Възнаграждението на народните представители е равно на три средни запла...

гледай на живо

21.08.2018
 • в момента
  “Денят на живо” - избрано
 • 21:00
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:30
  Денят на живо