БСП с втори вот на недоверие: За посмешището в сектор "Сигурност" (ВИДЕО)

Социалистите обаче този път внасят подписите си самостоятелно

БСП
Източник: Канал 3

БСП

БСП ще иска вот на недоверие заради провала на кабинета в сферата на сигурността и по-конкретно - заради несправянето на държавата с престъпността. Социалистите обаче ще поискат оставката на кабинета самостоятелно, без да търсят подписи от друга парламентарна група.

Това реши на съвместно заседание парламентарната група на "БСП  България" заедно с Изпълнителното бюро на партията. Червените ще подковават искането си документално и с мотиви до седмица-две, когато се очаква да го депозират в НС.

Цялостната политика показва явно несправяне в тази сфера. В България е опасно да се живее, а случващото се в сектор "Сигурност е посмешище, категоричен е Драгомир Стойнев.

МВР не може да се справи с битовата престъпност, нямало ги обещаните полицаи във всяко село, връщали се мутренските времена.

"Оставката на вътрешния министър е най-малкото нещо, което трябва да се случи. Той, според нас, вече си е отишъл човекът!", възкликна зам.-председателят на ПГ на левицата.

"Толкова много са примерите в сектор "Сигурност" - дори последната случка с хеликоптера показва, че имаме големи проблеми в сферата на сигурността", каза той и добави разстрела в Ботевград, неспособността на полицията да залови втория избягал затворник, както и факта, че чистачката в затвора е най-смелият служител там.

 "Хора бягат от затвора, падат хеликоптери. Има министри, които се карат един с друг", дорисува картинката соцдепутатът.

И добави за караницата между министъра на туризма и вицепремиера. "Или Ангелкова лъже, или Валери Симеонов лъже. Кой лъже? Къде е премиерът да предприеме необходимите действия, така че да няма интриги. Това правителство в тази конфигурация не може да продължи да работи", заключи Стойнев.

Подписите под вота ще бъдат само на депутатите от БСП за България, този път социалистите внасят вота сами, а не като при първия вот, когато поискаха рамо от ДПС. Това ще е вторият вот на недоверие към кабинета Борисов 3. Предишният беше за несправяне на правителството с корупцията и бе внесен в началото на годината.

 

Етикети: БСП
дарение в конгреса на САЩ на Търновската конституция
15:53 | 22 Май 2019 г.

Търновската конституция влезе в Библиотеката на Ко...

15:53 | 22 Май 2019 г.
Посланикът ни в САЩ Тихомир Стойчев дари на Библиотеката на Конгреса копия на Търновската конституция, издадени по повод на 140-та годишн...
14:12 | 17 Май 2019 г.

Бисер Петков: Стратегията за детето ще се преработ...

14:12 | 17 Май 2019 г.
Проектът за национална стратегия за детето е оттеглен за преработка, към която ще се пристъпи, след като се успокоят страстите и на основ...
Строителството на Околовръстното от Младост може да стартира до края на годината
12:24 | 17 Май 2019 г.

Строителството на Околовръстното от "Младост" може...

12:24 | 17 Май 2019 г.
Строителството на участъка от Южната дъга на столицата между кв. ”Младост“ до АМ ”Тракия“ би могло да започне до ...
11:06 | 17 Май 2019 г.

Потенциални жертви на Зайков са преместени в тайни...

11:06 | 17 Май 2019 г.
Евентуалните мишени на убиеца от Костенец Стоян Зайков, са под полицейска защита, а част от тях даже вече са преместени от полицията в та...
Даниела Дариткова
10:29 | 17 Май 2019 г.

Джипитата получиха още 4 г. толеранс за специализа...

10:29 | 17 Май 2019 г.
Още 4 години гратисен период получиха личните лекари, за да се сдобият със специалност "Обща медицина". Това стана с приемането...
11:32 | 16 Май 2019 г.

Армията няма да участва в полицейски операции

11:32 | 16 Май 2019 г.
Парламентът се опъна на правителството и отхвърли предложението и армията да се включва в операции на МВР по решение на кабинета при запл...